Το ερευνητικό έργο PEOPLE ανήκει σε ένα χαρτοφυλάκιο επτά πιλοτικών έργων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία (CIP) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της πρόσκλησης «Υπηρεσίες για έξυπνες πόλεις που βασίζονται στην ανοιχτή καινοτομία και στο διαδίκτυο του μέλλοντος». Τα επτά αυτά έργα έχουν σα στόχο την επιτάχυνση της εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών και υπηρεσιών διαδικτύου στις πόλεις. Κάθε έργο εφαρμόζει σε ένα δίκτυο έξυπνων πόλεων μεθοδολογίες ανοιχτής καινοτομίας, προσανατολισμένες στον χρήστη, οι οποίες εμπλέκουν τους πολίτες ως συμπαραγωγούς περιεχομένου και υπηρεσιών.
Το έργο PEOPLE αποβλέπει στην επιτάχυνση της δημιουργίας έξυπνων πόλεων μέσω της ταχείας υλοποίησης, εγκατάστασης και χρήσης καινοτόμων διαδικτυακών υπηρεσιών στους τομείς της πληροφόρησης, του περιβάλλοντος, της ασφάλειας, των μεταφορών και του εμπορίου. Στο έργο συμμετέχουν εταίροι από 4 ευρωπαϊκές χώρες: Ισπανία, Γερμανία Γαλλία και Ελλάδα. Συμμετέχουν επίσης οι πόλεις: Μπιλμπάο (Ισπανία), Vitry sur Seine (Γαλλία), Βρέμη (Γερμανία) και Θέρμη (Ελλάδα), στις οποίες θα υλοποιηθούν πιλοτικές εφαρμογές βασισμένες στα παρακάτω σενάρια χρήσης:
1. Έξυπνη κινητικότητα και διαχείριση αστικών πληροφοριών. Περιλαμβάνει υπηρεσίες εστιασμένες στην παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης στους πολίτες σε σχέση με την ασφάλεια στο δημόσιο χώρο, το εμπόριο, την αναψυχή και τον τουρισμό. Εφαρμογή σε Μπιλμπάο, Θέρμη και Vitry sur Seine.
2. Κοινωνική ένταξη. Περιλαμβάνει την ανάπτυξη υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης για την ενίσχυση της συνύπαρξης, με έμφαση σε διάφορους τομείς της ζωής της πόλης και τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών παραγόντων. Εφαρμογή σε Vitry sur Seine και Βρέμη.
Στο Δήμο Θέρμης η πιλοτική εφαρμογή εστιάζεται στο εμπορικό κέντρο της πόλης και στο τμήμα που περικλείει το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (Νόησις) και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.). Περιλαμβάνει την ανάπτυξη υπηρεσιών πληροφόρησης σχετικά με τις μετακινήσεις, το εμπόριο, την αναψυχή και τον τουρισμό στοχεύοντας στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Βασική προϋπόθεση για τη μεγιστοποίηση των επιπτώσεων της πιλοτικής εφαρμογής στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της πόλης είναι η συμμετοχή των τοπικών παραγόντων σε όλα τα στάδια υλοποίησης των υπηρεσιών (επιλογή, σχεδίαση, ανάπτυξη και λειτουργία).
Στο έργο συμμετέχουν επίσης:

 

Α/Α ΕΤΑΙΡΟΙ ΧΩΡΑ
1 Ερευνητική Μονάδα Αστικής και Περιφερειακής Καινοτομίας (URENIO) του Α.Π.Θ Ελλάδα
2 εταιρία LOGOTECH Α.Ε. Ελλάδα
3 Anova it consulting s.l Ισπανία
4 Ariadna servicios informaticos sl Ισπανία
5 Lissi /sctic research lab, Institute of technology and faculty of sciences and technology of Paris l2 University Γαλλία
6 εταιρεία citypassenger ,s.a. Γαλλία
7 εταιρεια cassidian (EADS defence& security division ) Γαλλία

 

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.600.000,00 ευρω από τα οποία 282.700,00 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του έργου για το Δήμο Θέρμης Συντονιστής του προγράμματος είναι η Αnova (ισπανική εταιρεία). Το Μπιλμπάο ,το Vitry sur Seine (περιοχή στο Παρίσι ) , η περιοχή του πανεπιστημίου της Βρέμης και η Θέρμη είναι ουσιαστικά οι αποδέκτες (τελικοί χρήστες ) της συνεργασίας αυτής που είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών της Ευρώπης.
ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ των εταίρων οι παρακάτω συναντήσεις :
1. PEOPLE Smart Urban Ecosystems leveraging Open Innovation for promoting and enabling Future E-services; Kick-off meeting; November 17, 2010 (έναρξη του προγράμματος)
2. The 1st PEOPLE internal consortium meeting; 23-25 February 2011, Madrid, Spain
3. The 2nd PEOPLE internal consortium meeting; September 7, 2011, Athens, Greece
4. PEOPLE Internal Benchmarking Workshop will take place on 21st of October 2011 in Madrid, Spain.

Στον Δήμο Θέρμης έχουν γίνει 3 συναντήσεις μέχρι τώρα με τους φορείς της πόλης.
Παρακάτω παρατίθενται οι προσκλήσεις καθώς και τα αποτελέσματα των συναντήσεων :

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 1

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 3

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 3

Ιστοσελίδα PEOPLE

δελτιο τύπου PEOPLE

Δελτίο Τύπου βελτιώνω την πόλη μου

PEOPLE Smart Cities on:

Facebook_icon twitter_logo LinkedIn_logo 600px-wikipedia-logo

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка