Ανακοινώσεις

Ιαν
19
2018

PURE_COSMOS_EUΔράσεις οι οποίες βελτιώνουν τη γραφειοκρατία προς τις επιχειρήσεις σε περιφερειακό επίπεδο εξετάστηκαν στο πλαίσιο της πέμπτης Συνεδρίασης της Ομάδας Τοπικής Υποστήριξης του έργου PURE COSMOS – Public authorities Role Enhancing Competitiveness of SMeS, στο εταιρικό σχήμα του οποίου συμμετέχει η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, στις 12:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ανατολική ΑΕ ( 1ο χλμ Θέρμης – Τριαδίου). Όπως είναι γνωστό, το PURE COSMOS, στοχεύει στην ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δημόσιων υπηρεσιών, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στη μείωση του διοικητικού φόρτου, με τη χρήση επιλεγμένων εργαλείων πολιτικής, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών από τις Περιφέρειες των χωρών που συμμετέχουν στο έργο.

Συνέχεια »

Ιαν
19
2018

Πρόσκληση

Ιαν
19
2018

Πρόσκληση

Ιαν
19
2018

DEH 2Την ΚΥΡΙΑΚΗ 21-1-2018   και κατά τις ώρες 08.00΄ έως 15.00΄  έχει   προγραμματιστεί  από τη ΔΕΗ  Διακοπή  Ρεύματος σε ολόκληρη την  ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΑΔΙΟΥ καθώς επίσης και εκατέρωθεν της επαρχ. Οδού Θέρμης – Τριαδίου από το εργοτάξιο του Δήμου μέχρι το Τριάδι. Συμπεριλαμβανομένων και των καταναλωτών ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΜΥΡΤΙΑ, ΔΑΚ ΘΕΡΜΗΣ, ΟΙΚΟΝ.ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ, ΣΠΙΘΑΣ, ΑΓΓΕΛΙΝΑ, ΧΑΡΗΣ κ.λ.π.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση, ίσως και πριν από την καθορισμένη ώρα, γι’αυτό τα δίκτυα της ΔΕΗ  θα πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνεχώς υπό τάση.

Ιαν
19
2018

dhmarxos kaph trilofoyΠαρουσία όλων των μελών του καθώς και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, το περασμένο Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 σε μία ευχάριστη και γιορτινή ατμόσφαιρα στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου ο Χορευτικός Όμιλος Τριλόφου “Ζουμπάτ”.
Κατά το σύντομο χαιρετισμό της στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Πρόεδρος  του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κατερίνα Μαλικά, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους και την συμπαράστασή τους στην προσπάθεια του Συλλόγου να βρει και να ανασύρει όλα εκείνα τα ήθη, τα έθιμα, τις χαρές, τις λύπες, τα πειράγματα και τις αγάπες που τραγουδιώνταν και χορεύονταν στο αλλοτινό Ζουμπάτ.

Συνέχεια »

Ιαν
18
2018

ANEMOI 2Πτώσεις δένδρων σε Βασιλικά, Καρδία και Φιλοθέη, μετακινήσεις κάδων και διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές από βλάβες που προκλήθηκαν σε υποσταθμούς και μετασχηματιστές της ΔΕΗ καθώς και καταστροφές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες τα συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος καθώς και της Καθαριότητας στο Δήμο Θέρμης, αποτέλεσμα των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από χθες στην περιοχή.

Συνέχεια »

Ιαν
18
2018

kentroΣε ομάδα συζήτησης σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ελληνική οικογένεια και ειδικότερα στις μονογονεϊκές οικογένειες συμμετείχαν τα στελέχη του Κέντρου Kοινότητας του Δήμου Θέρμης την Τρίτη 16 Ιανουαρίου με στόχο την εκπόνηση μελέτης για τη διατύπωση προτάσεων κοινωνικής πολιτικής.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Εταιρεία “Γνώση Αναπτυξιακή, Συμβουλευτική Ι.Κ.Ε.”, στο πλαίσιο του έργου: “Εξειδικευμένη υποστήριξη του μηχανισμού – δομής παρακολούθησης της ισότητας των φύλων”, που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Στη συζήτηση συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωπος των κοινωνικών δομών του Δήμου Καλαμαριάς, εκπρόσωποι του δικτύου δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στη Θεσσαλονίκη και εκπρόσωπος του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Θεσσαλονίκης των Παιδικών Χωριών SOS. Συνέχεια »

Ιαν
18
2018

NEO RYSIO 1Με στόχο την πολύπλευρη ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας της περιοχής, των προϊόντων, της διατροφής και παράλληλα τη διάδοση των τοπικών παραδόσεων και του πολιτισμού, η Δημοτική Κοινότητα Νέου Ρυσίου σε συνεργασία και με άλλους τοπικούς φορείς, πραγματοποιεί σειρά στοχευμένων εκδηλώσεων προώθησης των παραδοσιακών τους προϊόντων. Εκδηλώσεις που και προβάλλουν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και τις μέθοδους παραγωγής τους, τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας από δεκαετίες πριν, τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους.

Συνέχεια »

Ιαν
17
2018

agrotikh odopoiia 1Σημαντικά έργα και παρεμβάσεις που στοχεύουν στην βελτίωση των αγροτικών δρόμων βρίσκονται σε εξέλιξη σε πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θέρμης, ενώ ολοκληρώθηκαν ανάλογες εργασίες συντήρησης σε Σχολάρι, Τρίλοφο και Πλαγιάρι, από το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Θέρμης.Η αγροτική οδοποιία είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα που θέτει σε προτεραιότητα ο Δήμος μας, καθώς διαθέτει πολλά χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων, όπου απαιτούνται συχνές παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσής τους.

Συνέχεια »

Ιαν
17
2018

kalliergeia 2Η ΠΟΛ.1201/28.12.2016 ορίζει ότι: «…στις 15.000 ευρώ περιλαμβάνεται η αξία όλων των παραδόσεων αγροτικών προϊόντων ιδίας παραγωγής και των παροχών αγροτικών υπηρεσιών προς κάθε πρόσωπο, που πραγματοποιήθηκαν στο προηγούμενο φορολογικό έτος..». Δηλαδή, για να ενταχθεί κάποιος στο κανονικό καθεστώς πρέπει να έχει πάνω από 15.000,00€ τζίρο το προηγούμενο έτος. Η διάταξη αφορά τους αγρότες και τους παραγωγούς του ειδικού καθεστώτος, οι οποίοι θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να συγκεντρώσουν όλα τα τιμολόγια αγοράς με τα οποία πούλησαν την παραγωγή τους στα εκκοκκιστήρια ή στους εμπόρους και να τα προσκομίσουν στο λογιστή τους, έτσι ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζουν αν θα πρέπει να ενταχθούν ή όχι, βάσει τζίρου, στο κανονικό καθεστώς.
Επίσης, όπως και πέρυσι, λαμβάνονται υπόψη και οι λιανικές πωλήσεις που έκανε ένας αγρότης του ειδικού καθεστώτος, προς άλλους αγρότες του ειδικού καθεστώτος επίσης, αλλά και προς ιδιώτες, εκδίδοντας το ειδικό στοιχείο πώλησης αγροτικών προϊόντων (ΠΟΛ.1191/21.12.2016).  Εφόσον η άθροιση των ανωτέρω ξεπερνά το ποσό των 15.000,00€, τότε μέχρι τις 30.01.2018 θα πρέπει να γίνει η μετάταξη τους στο κανονικό καθεστώς.

Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης