Ανακοινώσεις

Ιούν
25
2019

Με έκτακτη ανακοίνωσή της, η ΔΕΥΑ Θέρμης, ενημερώνει τους συνδημότες μας – κατοίκους της Κοινότητας Βασιλικών, ότι αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι θα γίνει διακοπή στην υδροδότηση, λόγω προγραμματισμένων εργασιών αποκατάστασης βλάβης του Κεντρικού Αγωγού ύδρευσης της Κοινότητας. Παρακαλούνται οι συνδημότες μας να φροντίσουν για την αποθήκευση νερού, προκειμένου να αξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους κατά την αυριανή διακοπή. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Ιούν
25
2019

Ο Σύλλογος Βλάχων Θέρμης-Τριαδίου “Ο Άγιος Νικόλαος” σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση “ΣΟΥΜΚΕΤΡΟΥ”  προς τιμή της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου μεθαύριο Πέμπτη 27 Ιουνίου στο εξωκλήσι των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Φράγμα Θέρμης και ώρα έναρξης 20.00μ.μ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιγράφεται ακολούθως:

Συνέχεια »

Ιούν
25
2019

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. υλοποιείται στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Καλαμαριάς και Πυλαίας – Χορτιάτη στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών εργαζόμενων γονέων, κατά την περίοδο των θερινών διακοπών 2019. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια εμπλουτισμού του Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης με νέες δραστηριότητες, τα παιδιά που συμμετέχουν παρακολουθούν μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών που στόχο τους έχουν την προώθηση των εναλλακτικών τρόπων ζωής και την αειφόρο διαχείριση των πόρων.

Συνέχεια »

Ιούν
25
2019

Ημερίδα με θέμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των υποδομών των ΟΤΑ» διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Αν. Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Interreg Europe – SUPPORT.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Καλαμαριάς.
Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχει όπως είναι γνωστό σε εταιρικό σχήμα με άλλες εννέα χώρες στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού έργου
INTERREG “SUPPORT” – Support Local Governments in Low Carbon Strategies.

Συνέχεια »

Ιούν
24
2019

Στο πλαίσιο της παροχής της δυνατότητας σύνδεσης στο Δίκτυο Φυσικού Αερίου σε ακόμα περισσότερους κατοίκους σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ υλοποιεί εντός του έτους 2019 την επέκταση του Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου στις περιοχές των Ταγαράδων, Σουρωτής, Αγίας Παρασκευής και Βασιλικών του Δήμου Θέρμης.
Με γνώμονα την αναλυτική ενημέρωση των πολιτών, θα επισκεφτεί τις ανωτέρω περιοχές το Όχημα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με το προσωπικό της, υποδεχόμενη τους κατοίκους τους, με σκοπό να τους ενημερώσει και να καταγράψει το ενδιαφέρον σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, καθώς και για να συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών για την ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου με γνώμονα τον Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου (ΦΕΚ Β’ 1507/02.05.2018).Το αναλυτικό πρόγραμμα των επισκέψεων παρουσιάζεται ακολούθως:

Συνέχεια »

Ιούν
21
2019

Πρόσκληση

Ιούν
21
2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

 

Ιούν
20
2019

Στη διοργάνωση ειδικής προβολής παιδικής ταινίας στο πάρκο Πλαγιαρίου για τα παιδιά, με κοινωνικό σκοπό και χαρακτήρα προχωρά η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια βίου Μάθησης Πολιτισμού και Νέας Γενιάς και το Αυτοτελές τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού με την πολύτιμη βοήθεια της ΔΕΠΠΑΘ.
Πρόκειται για την προβολή ταινίας – καρτούν (animation), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Πλαγιαρίου, την ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 και ώρα 8:30 το βράδυ.

Συνέχεια »

Ιούν
19
2019

Η σύγχρονη φωτογραφική τέχνη θα συναντήσει την παράδοση μέσα από τις ποικίλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται το τετραήμερο από την Τετάρτη 19 έως την Κυριακή 23 Ιουνίου στο Λιβάδι του δήμου Θέρμης.
Πρόκειται για την παράδοση του Κλήδονα που διοργανώνει ο Πολιτιστικός σύλλογος Λειβαδιωτών καθώς και το τετραήμερο residence/workshop καλλιτεχνών, που διοργανώνει και φέτος όπως κάθε δύο χρόνια το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στο “Λιβάδι του Εφήμερου” οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν δημιουργούν έργα τέχνης, χρησιμοποιώντας υλικά που συλλέγουν από τη γύρω περιοχή.
Αναλυτικά, την Τετάρτη 19/6 οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.Την Πέμπτη 20/6 στις 20.00 το Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίου θα φιλοξενήσει δύο διαλέξεις με θέμα “Το Εφήμερο στην Τέχνη”, από τη Μαρία Κενανίδου, Ιστορικό της Τέχνης και τον Γιώργο Τσακίρη, Καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Συνέχεια »

Ιούν
19
2019

Διοικητικά αλλά και χρηματοοικονομικά θέματα των κοινωνικών επιχειρήσεων αναλύθηκαν στον πέμπτο κύκλο συμβουλευτικής για τη στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε σε ατομικό επίπεδο στο πλαίσιο του έργου ACT SOCIAL.

Αναλυτικότερα, παρουσιάστηκαν θέματα όπως η λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και χρηματοοικονομικά θέματα όπως το νεκρό σημείο, ο προϋπολογισμός, η φορολογία. ‘Εμφαση δόθηκε σε χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία με πολλές παραπομπές στον χρηματοδοτικό οδηγό που είναι στη διάθεση όλων  στην Δομή Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας . Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης