Ανακοινώσεις

Απρ
24
2019

Πρόσκληση

Απρ
24
2019

Ένα ακόμη έργο πνοής, μία σημαντική επένδυση στην εκπαίδευση και τα παιδιά μας, ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για το νέο σύγχρονο κτίριο του 5ου Δημοτικού σχολείου Θέρμης που βρίσκεται στο Τριάδι, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, η ολοκλήρωση του οποίου οδεύει στο τέλος της, ώστε να φιλοξενήσει με το νέο σχολικό έτος τους μαθητές και τις μαθήτριες της περιοχής.
Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη του συγκεκριμένου σχολικού κτιρίου εκπονήθηκε την περίοδο 2012-2014 και ο φάκελος προωθήθηκε σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα, χωρίς αποτέλεσμα. Μετά την ενεργοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, το 2015, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου επικαιροποίησε τη μελέτη και υπέβαλε τον φάκελο του έργου για χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΣΠΑ).

Συνέχεια »

Απρ
23
2019

Το τμήμα Καθαρισμού Κοινοχρήστων Χώρων & Ειδικών Συνεργείων της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Θέρμης, ευχαριστεί και συγχαίρει  τους πολίτες για τη συνεργασία τους, στο πλαίσιο του προγράμματος απομάκρυνσης ογκωδών (κλαδιά κ.λ.π.) με τη διαδικασία που προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας Δήμου Θέρμης.

Η ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Κανονισμού Καθαριότητας το 2016, άνοιξε το δρόμο για μία καλή συνεργασία μεταξύ των πολιτών και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, πράγμα που δείχνει όχι μόνο την αγάπη και το ενδιαφέρον των κατοίκων για την πόλη τους και το περιβάλλον, αλλά και την πρόθεση να είναι ενεργοί πολίτες έτοιμοι να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες του δήμου. Για άλλη μια φορά η Διεύθυνση  Καθαριότητας ενημερώνει ότι κατόπιν επικοινωνίας στο τηλέφωνο του εργοταξίου: 2310 467110, τα αιτήματα των δημοτών καταγράφονται από αρμόδιο υπάλληλο και παραδίδονται άμεσα στον επόπτη για την υλοποίησή τους. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα αποκομιδής των ογκωδών με ιδία μέσα σε αδειοδοτημένους χώρους, κατόπιν της αναφερόμενης σχετικής επικοινωνίας.

Η υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε κάθε Παρασκευή οι πλατείες και τα κεντρικά σημεία των οικισμών του δήμου, να παραδίδονται στους δημότες σε άριστη κατάσταση για το Σαββατοκύριακο. Η διεύθυνση Καθαριότητας ελπίζει και στηρίζεται στη συνεργασία σας για την προστασία των κοινοχρήστων χώρων και του περιβάλλοντος στο Δήμο θέρμης

Απρ
23
2019

 Στην Καρδία, τον Τρίλοφο και το Πλαγιάρι θα “πιάσουμε” τον Μάη φέτος.

Όλοι μαζί με χορό και τραγούδι θα γιορτάσουμε την ημέρα των λουλουδιών στην Καρδία, στην εκδήλωση που διοργανώνουν η δημοτική κοινότητα και το Κέντρο Πολιτισμού Καρδίας, στο πάρκο πάνω από το γήπεδο στις 10:00.

Στο δασάκι του Αγ. Παντελεήμονα στον Τρίλοφο θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε με μια παραδοσιακή ορχήστρα στην ξεχωριστή γιορτή λουλουδιών που διοργανώνουν η δημοτική κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τριλόφου στις 11.00.

Ομαδικά παιχνίδια για τα παιδιά με τις “Κόκκινες Μύτες” και παραδοσιακή ορχήστρα για χορούς και τραγούδια θα μας διασκεδάσει στη γιορτή Πρωτομαγιάς που διοργανώνει η δημοτική κοινότητα Πλαγιαρίου στην Τούμπα Πλαγιαρίου από τις 10.30.

Απρ
23
2019

Στη 2η Ημερίδα Αγώνων Στίβου Ατόμων με Αναπηρία που διοργάνωσε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας «Ζωή» στο Καυτατζόγλειο στάδιο συμμετείχε το ΚΔΑΠμεΑ «Αγκαλιά-ζω» την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019. Ήταν μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση όπου συμμετείχαν διάφοροι φορείς ΑμεΑ.
Με σύμμαχο την καλοκαιρία τα παιδιά του ΚΔΑΠ αγωνίστηκαν πετυχαίνοντας μεγάλες επιδόσεις, παρακολούθησαν και χειροκρότησαν τους συναθλητές τους και διασκέδασαν με την ψυχή τους κάνοντας μας υπερήφανους για το μεγαλείο της ψυχής τους.
Το το ραντεβού ανανεώθηκε για τον επόμενο χρόνο και τα παιδιά του ΚΔΑΠ βάλανε στόχο να προετοιμαστούν, ώστε να κατακτήσουν μετάλλια, αλλά κυρίως να βιώσουν πάλι όλα αυτά τα συναισθήματα που γεννά ο αθλητισμός, την αλληλεγγύη, την άμιλλα και τη χαρά του αγωνίσματος!

Απρ
22
2019

Με πέντε νέα ειδικά οχήματα 4Χ4 ενισχύονται οι εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας των δήμων μελών του Δικτύου για την Υποστήριξη της Λειτουργίας και την Εκπαίδευση των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε Θέματα Φυσικών Καταστροφών (ΔΥΟΠΠ) στo πλαίσιo του προγράμματος eOUTLAND.
“Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους εθελοντές πολιτικής πολιτικής προστασίας για την προσφορά τους στην κοινωνία και το αίσθημα ευθύνης” απηύθυνε ο οικοδεσπότης και Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος εκ μέρους όλων των δημάρχων μελών του δικτύου. “Στόχος μας είναι, μέσα από τα προγράμματα στα οποία έχουμε ενταχθεί να αξιοποιήσουμε και να διευκολύνουμε το έργο της πολιτικής προστασίας δημιουργώντας νέα γνώση, παρέχοντας ειδικό εξοπλισμό και πιστοποιημένη εκπαίδευση για την υποστήριξη της επιχειρησιακής ικανότητας τους, ώστε να είμαστε όλοι έτοιμοι να ανταποκριθούμε ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες”.
Στην τελετή παράδοσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία Παραμάνα της Θέρμης, οι δήμαρχοι Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Δημαρέλλος παρέλαβαν τα πέντε ειδικά εξοπλισμένα οχήματα πολιτικής προστασίας παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου, των εθελοντών πολιτικής προστασίας των δήμων, εκπροσώπων του ΕΚΕΤΑ και της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος τα πέντε ειδικά οχήματα περιπολίας 4Χ4 θα εξοπλιστούν επιπλέον με ασύρματο οχήματος, σύστημα παροχής internet και ασύρματο δικτύου, tablet για σύνδεση στις ψηφιακές εφαρμογές του προγράμματος, drone παρακολούθησης και ανίχνευσης πυρκαγιών, φορητό υπολογιστή και σύστημα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης , μέσω του προγράμματος eTHESSLAND που, ήδη υλοποιεί η ΔΥΟΠΠ τα οχήματα θα εξοπλιστούν με δεξαμενή 600lt, βενζινοκίνητη αντλία, ανέμη μεταλλικής κατασκευής 20-30 μ κλπ.

Συνέχεια »

Απρ
22
2019

Με περισσότερες γνώσεις και χαμόγελα για όλους ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας, που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη της Αναστασίας Γαβριήλογλου- Φιλιπποπούλου, την Κυριακή 7 Απριλίου στο Δήμο Θέρμης, την Πόλη που Μαθαίνει από την αντιδημαρχία Παιδείας, δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Οι μαθητές διαγωνίσθηκαν στην ετοιμολογία,τη γραμματική αναγνώριση, τη σημασία και την ένταξη σε περίοδο πλήρως νοήματος λέξεων όπως “δοκησίσοφος”, “κάθειρξη” , “επιστήμη”, “κοσμοκράτορας”, “υδραγωγείο”, “παλιγγενεσία”, “ποδήλατο”, “συνέντευξη”.

Την πρώτη θέση έλαβε ο Ελευθέριος Παπαδόπουλος, μαθητής του Ελληνικού Κολλεγίου, τη δεύτερη η Άρτεμις Ιωαννίδου από το 2ο Γυμνάσιο Μίκρας, ενώ στην τρίτη θέση ισοψήφισαν ο Κυριάκος Νικολάου από το Ελληνικό Κολλέγιο και η Κυριακή Φραντζή από το 1ο Γυμνάσιο Θέρμης.

Συνέχεια »

Απρ
19
2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Απρ
19
2019

Λαμπάδες και δώρα για το Πάσχα προσέφεραν οι μαθητές του 1ου γυμνασίου του Κολεγίου Ανατόλια και του Pinewood American International School για άλλα, λιγότερο τυχερά παιδιά.

Τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Θέρμης   επισκέφτηκαν χτες το Κολέγιο <ΑΝΑΤΟΛΙΑ> . Με πρωτοβουλία των μαθητών του 1ου Γυμνασίου του Κολεγίου, του διευθυντή κ. Στέλιου Αξαρλή και του υπεύθυνου καθηγητή κ. Νίκου Τσαπατσάρη και στο πλαίσια των σχέσεων σχολικών μονάδων με την τοπική κοινωνία και του Club <WELLFARE>, παραδόθηκαν πασχαλινές λαμπάδες και είδη πρώτης ανάγκης όπως ρούχα και παπούτσια, στα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του για τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών.
Σε μία άλλη επίσκεψη, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, αυτή τη φορά, δόθηκαν πασχαλινές λαμπάδες που φτιάχτηκαν από τους μαθητές του Pinewood American International School στο πλαίσιο του project ART CLUB με πρωτοβουλία των μαθητών του σχολείου, της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων κ. Μίνας Μώρου, της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Fiona Gillies και του Συμβουλίου Μαθητών του Λυκείου (High School Council).

Απρ
19
2019

ΤΕΥΔ ΣΠΟΡΟΙ-ΦΥΤΑ

ΩΕ3ΞΩΡΣ-9ΡΥ

ΔΙΑΚ ΚΗΜΔΗΣ© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης