Απρ
19
2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Απρ
19
2019

Λαμπάδες και δώρα για το Πάσχα προσέφεραν οι μαθητές του 1ου γυμνασίου του Κολεγίου Ανατόλια και του Pinewood American International School για άλλα, λιγότερο τυχερά παιδιά.

Τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Θέρμης   επισκέφτηκαν χτες το Κολέγιο <ΑΝΑΤΟΛΙΑ> . Με πρωτοβουλία των μαθητών του 1ου Γυμνασίου του Κολεγίου, του διευθυντή κ. Στέλιου Αξαρλή και του υπεύθυνου καθηγητή κ. Νίκου Τσαπατσάρη και στο πλαίσια των σχέσεων σχολικών μονάδων με την τοπική κοινωνία και του Club <WELLFARE>, παραδόθηκαν πασχαλινές λαμπάδες και είδη πρώτης ανάγκης όπως ρούχα και παπούτσια, στα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του για τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών.
Σε μία άλλη επίσκεψη, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, αυτή τη φορά, δόθηκαν πασχαλινές λαμπάδες που φτιάχτηκαν από τους μαθητές του Pinewood American International School στο πλαίσιο του project ART CLUB με πρωτοβουλία των μαθητών του σχολείου, της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων κ. Μίνας Μώρου, της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Fiona Gillies και του Συμβουλίου Μαθητών του Λυκείου (High School Council).

Απρ
18
2019

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου στην έδρα του ΝΠΔΔ Θέρμης στον Τρίλοφο, η ετήσια συνάντηση των επικεφαλής των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, με αντικείμενο τον προγραμματισμό των εκδρομών που θα πραγματοποιηθούν και το φετινό καλοκαίρι, μεταξύ των οποίων τα θαλασσινά μπάνια, τα ιαματικά λουτρά και οι ημερήσιες εκδρομές για όλα τα μέλη των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου μας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που έγινε σε άριστο και συναινετικό κλίμα, παρουσία του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, συμμετείχαν για πρώτη φορά και οι νεοσύστατες δομές των ΚΑΠΗ Αγίου Αντωνίου και Σουρωτής.

Συνέχεια »

Απρ
18
2019

Ολοένα και περισσότεροι εθελοντές,  αλλά κυρίως μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Θέρμης,  αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες φροντίδας του Περιβάλλοντος,  αποδεικνύοντας σε όλους, πως με μια απλή θετική κίνηση μπορούμε όλοι να γίνουμε η αλλαγή που επιθυμούμε  για τον τόπο μας.  Αυτή τη φορά, το Σάββατο 20 Απριλίου,  τη σκυτάλη παραλαμβάνουν μαθητές και μαθήτριες του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού με την πρωτοβουλία τους,  για τον  καθαρισμό του άλσους που βρίσκεται κοντά στο σχολείο, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

Συνέχεια »

Απρ
17
2019

Συσκευασμένα τρόφιμα βιβλία και παιχνίδια για τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θέρμης ενόψει Πάσχα,   προσέφεραν για μία ακόμη φορά σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2019  τα παιδιά της 1ης Λυκείου  του Ελληνικού Κολεγίου, συνοδευόμενα από τους  καθηγητές τους.

Συνέχεια »

Απρ
17
2019

Μπορείτε να παρακολουθείτε τα νέα και να επικοινωνείτε  μέσα απο τις σελίδες μας στα κοινωνικά δίκτυα. 

Απρ
16
2019

Δωρεάν έκτακτη διανομή πορτοκαλιών για τους 258 δικαιούχους του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 από τις 9.30-13.30 στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Στενημάχου 16) του Δήμου Θέρμης. Οι ωφελούμενοι θα πρέπει εκείνη τη μέρα να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ για την εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Συνέχεια »

Απρ
16
2019

Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος συμβουλευτικής για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο του έργου ACT SOCIAL «Δράσεις για την υποστήριξη και ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο».  Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου ατομικής συμβουλευτικής, όπου έγινε η παρουσίαση του προγράμματος στους ωφελούμενους, η καταγραφή των στόχων και η διερεύνηση της επιχειρηματικής ιδέας των ωφελούμενων, ο δεύτερος κύκλος αφορά στη συμβουλευτική σε ομάδες. Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από τρεις Κοιν.Σ.Επ. ή εν δυνάμει επιχειρηματίες με σκοπό να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου συμβούλου σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Βασικός στόχος είναι να αναπτυχθούν συνέργειες και να ενθαρρυνθεί η δημιουργία αποτελεσματικής δικτύωσης (net working) μεταξύ των εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.)

Τέλος, μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν από την Δομή Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θέρμης, στηΤαβάκη 28, Θέρμη ή να “κατεβάσετε” το συνοπτικό οδηγό χρηματοδοτικών μέσων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Κοιν.Σ.Επ. στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Στη συνέχεια του έργου,  θα είναι διαθέσιμο  επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό υποστήριξης των επιχειρήσεων.

Οι παραπάνω δράσεις σχεδιάζονται και υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου ACT SOCIAL «ACTions for the SuppOrt and enhancement of SocIAl entrepreneurship at Local level» με ακρωνύμιο ACT SOCIAL / «Δράσεις για την υποστήριξη και ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο» το οποίο χρηματοδοτείται από το προγράμμα Interreg V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020.

Περισσότερα νέα

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης