Δεκ
12
2019

“Ραντεβού” με τα Χριστούγεννα και τον Άγιο Βασίλη μπορεί κανείς να δώσει και στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θέρμης. H δημοτική βιβλιοθήκη ξεκίνησε ήδη, να προσφέρει όμορφα Χριστουγεννιάτικα πρωινά σε όλα τα παιδιά με παραμύθια και τρισδιάστατες κατασκευές και δημιουργικά εργαστήρια Χριστουγεννιάτικων καρτών.

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στη δημοτική βιβλιοθήκη Θέρμης οι μαθητές της Τρίτης Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης, που στην παρέα τους προστέθηκαν και τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Θέρμης ταξίδεψαν στον μαγευτικό κόσμο των Χριστουγέννων. Με τη βοήθεια της μουσικής και των κρουστών οργάνων και την καταπληκτική αφήγηση από την μουσικοπαιδαγωγό καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης κ. Μαρία Γκόγκα παιδιά και εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν σε κόσμους μαγικούς και παράξενους. Γνώρισαν έθιμα και παραδόσεις, άκουσαμε ιστορίες για καλικάντζαρους και ξωτικά και το πώς γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και σε όλο τον κόσμο. Συνέχεια »

Δεκ
12
2019

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 Δεκεμβρίου 2019 από τις  08.00΄ εως 11.00 στη Βιομηχανική Περιοχή Θέρμης και συγκεκριμένα από την “Κρεαταγορά” μέχρι το GRAND MAΣΟΥΤΗ, συμπεριλαμβανομένων και των καταναλωτών ΚΟΛΟΡΑ, ΜΑΛΑΜΙΔΗΣ – ΙΝΟΒΑ, ΑΔΑΜΙΔΗΣ, FΟRΤΗΝΕΤ  λόγω απαραιτήτων τεχνικών εργασιών που πρόκειται να εκτελεσθούν. Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση, ίσως και πριν από την καθορισμένη ώρα, γι’ αυτό τα δίκτυα της ΔΕΗ θα πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνεχώς υπό τάση. Τέλος, όσοι καταναλωτές έχουν τριφασικούς ηλεκτρικούς κινητήρες θα πρέπει να τους ελέγξουν εάν περιστρέφονται όπως πριν.»

Δεκ
11
2019

Ο Αθλητικός Σύλλογος Α.Ο. ΚΑΡΔΙΑΣ ένωσε τις δυνάμεις του με την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Μίκρας και διοργάνωσε ένα απόλυτα επιτυχημένο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη σωστή χρήση του Απινιδωτή και τη μέθοδο ΚΑΡΠΑ. Τη εκπαιδευτική εκδήλωση  παρακολούθησαν  ο Ευρωβουλευτής κ. Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καρδίας κ.Μάκης Τρικαλιάρης. Αναλυτικά, στο εκπαιδευτικό σεμινάριο συμμετείχαν 30 συνδημότες μας κάτοικοι της Καρδίας, οι οποίοι και εκπαιδεύτηκαν στίς Πρώτες Βοήθειες, στην μέθοδο ΚΑΡΠΑ και τη σωστή  χρήση Απινιδώτη.

Συνέχεια »

Δεκ
11
2019

Δείτε εδώ τους προσωρινούς πίνακες κατάταξεις υποψηφίων για την πρόσληψη είκοσι οκτώ (28) ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου, για την υλοποίηση των προγραμμάτων άθλησης για όλους κατά την περίοδο 2019-2020.

πινακες κατάταξεις

Δεκ
11
2019

Σχεδόν χίλιοι συνδημότες μας, “εκμεταλλεύτηκαν” τη νέα παράταση και  έσπευσαν, έως και σήμερα, να ρυθμίσουν τις οφειλές παλαιότερων ετών προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θέρμης. Οι αιτήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτές και το επόμενο 15 νθημερο. Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το ΦΕΚ 145 που εκδόθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019  «ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ» και με τις διατάξεις του Ν.4611/2019 (ΦΕΚ 73/17.05.2019 τεύχος Α`) , στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όλες οι βεβαιωμένες οφειλές καθώς και αυτές που θα βεβαιωθούν έως και 29.11.2019 (αντικατάσταση εδ.α` παρ.1 άρθρου 110 Ν. 4611/2019). ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Η 31η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019.Επισημαίνεται ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων και η παράταση που δόθηκε για την ένταξη σε αυτήν αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο.

Συνέχεια »

Δεκ
11
2019

Συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον δήμο Θέρμης. Εφτά δέντρα ανάβουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και εφτά νέες γιορτές “δονούν τις γειτονίες από τη μία άκρη έως την άλλη με δεκάδες “ραντεβού” που δίνουν γύρω από τα “χριστουγεννιάτικα δέντρα” μαθητές, χορευτές, τραγουδιστές, χορωδίες, εικαστικοί, εθελοντές, σύλλογοι, κοινωνικοί φορείς και επαγγελματίες.

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου τα λαμπιόνια του χριστουγεννιάτικου δέντρου ανάβουν στη Νέα Ραιδεστό με Αϊ Βασίλη, face painting και κεράσματα, ενώ το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου το Κ.Σχολάρι, το Ν. Ρύσιο και η Σουρωτή τα δέντρα “ανάβουν” με παραδοσιακά κεράσματα, χορούς αλλά και ρεμπέτικο.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ο Τρίλοφος, το Πλαγιάρι και οι Ταγαράδες κερνούν ζεστό κρασί και γλυκά γύρω από το χριστουγεννιάτικό δέντρο παρέα με ξωτικά, με μουσικές από ορχήστρες και χορωδίες.
Την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης μπορούν να παρακολουθήσουν οι φίλοι της μουσικής σε δύο παραστάσεις την Τετάρτη 18 και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά,
Συνέχεια »

Δεκ
11
2019

Ένα μεγάλο φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνουμε στην Αλβανία και συνεχίζουμε! Σε όλους εσάς που συμβάλλετε με οποιονδήποτε τρόπο αξίζει ένα μεγάλο μπράβο κι ένα μεγάλο ευχαριστώ! Η στήριξή σας, η συμμετοχή σας, αλλά και η ανάγκη των συνανθρώπων μας στη γειτονική Αλβανία, μας δίνουν τη δύναμη για να συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια και αυτή την εβδομάδα μέχρι την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019.

Συνέχεια »

Δεκ
10
2019

Σε ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο πάρτι, που θα διαρκέσει από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ μας προσκαλεί το ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Αγκαλιά-Ζω” την ερχόμενη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019. Live μουσικά και χορευτικά σύνολα, εργαστήρι εικαστικών τεχνών, ζαχαροπλαστική, facepainting, ψυχοκινητικά παιχνίδια και άλλα πολλά περιμένουν όλους όσους ανταποκριθούν στην πρόσκληση των παιδιών και των εργαζομένων και βρεθούν στο χώρο του ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Αγκαλιάζω”, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 από τις 14:00 έως τις 21:00.

Περισσότερα νέα

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης