Δελτία Τύπου

Νοέ
26
2014

imagesΓια τον ιό του Έμπολα και τους τρόπους προφύλαξης από αυτόν θα μιλήσει ο παιδίατρος- λοιμωξιολόγος και καθηγητής στην ιατρική σχολή του Α.Π.Θ. Εμμανουήλ Ροηλίδης στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής υγείας του Κέντρου Υγείας Θέρμης.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η επιδημία του ιού Έμπολα που ξέσπασε φέτος είναι η χειρότερη στην ιστορία, καθώς με 15.351 κρούσματα σε οκτώ χώρες έως την 18η Νοεμβρίου. Η ενημερωτική, αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας την Τετάρτη 3/12 στις 18:30.

Νοέ
26
2014

κατάλογοςΣε μετρήσεις οστικής πυκνότητας πρόκειται να προχωρήσει το Κέντρο Υγείας στα Βασιλικά και τη Περιστερά. Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου η γιατρός του Κέντρου Υγείας Αναστασία Παπαδοπούλου θα βρίσκεται στα ιατρεία των Βασιλικών (4/12) και της Περιστεράς (10/12) για να διενεργήσει ελέγχους οστικής πυκνότητας. Συνέχεια »

Νοέ
21
2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες της κατασκευής του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων του οικισμού των Βασιλικών καθώς και του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού μέσω του οποίου τα λύματα θα οδηγούνται στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της Θέρμης.

Το εσωτερικό δίκτυο θα είναι, σύμφωνα με τη μελέτη συνολικού μήκους 12,5km με 221 φρεάτια. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί περίπου 3,5km αγωγού και 54 φρεάτια στον οικισμό των Βασιλικών και συγκεκριμένα στους δρόμους με τις παρακάτω ονομασίες : Προφήτη Ηλία, Νεάρχου, Νικόμαχου, Κρατερού, Αγ. Αναστασίας, Αγγέλων, Στ. Πιπινίκα, Αλ. Φλέμιγκ, Αθ. Κοτζιά, Τιμολέοντος, Ανθεμούντος, Πολυγύρου, Βουζιάρι. Συνέχεια »

Νοέ
21
2014

848453Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης στις 7:00 μμ

Μία “ξεχωριστή” παράσταση για τη διαφορετικότητα, την αναπηρία, τους ανθρώπους γύρω από αυτήν, μέσα από αληθινές, καθημερινές  ιστορίες παρουσιάζει το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ» του Δήμου Θέρμης και προσκαλεί όλους να την παρακολουθήσουν.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, τα παιδιά και το προσωπικό του ΚΔΑΠ ΜΕΑ “ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ”, πήραν την πρωτοβουλία να προσκαλέσουν τη θεατρική ομάδα «Εν Δυνάμει» στη Θέρμη για να παρουσιάσει την παράσταση «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα». Συνέχεια »

Νοέ
20
2014

imagesΜε δωρεάν δερματολογικές εξετάσεις, μετρήσεις αρτηριακής πίεσης, γλυκοζιωμένης αιμοσφαιρίνης, λιπιδαιμικού προφίλ αλλά και ομιλίες συνεχίζεται ο μήνας πρόληψης.

Την Πέμπτη 13/11, στις 13:30, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Κέντρο Υγείας Θέρμης ο κ. Κων/νος Ντινούλης, Νοσηλευτής στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου  θα μιλήσει για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ελκών που προκαλούνται από την πίεση.

Δωρεάν δερματολογικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στο ΚΥΘ την Τετάρτη 19/11 από τις 09:00.  Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 2313 3310800. Συνέχεια »

Νοέ
20
2014

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για ένταξη στο Κοινωνικό Πρατήριο του Δήμου Θέρμης, έτους 2015. Οι αιτήσεις  θα υποβάλλονται από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου στα κατά τόπους γραφεία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Η διαδικασία αφορά και όσους είναι ήδη ωφελούμενοι καθώς και όσους ενδιαφέρονται να αιτηθούν για πρώτη φορά. Συνέχεια »

Νοέ
18
2014

10 3

Νέα δεύτερη ενημερωτική συνάντηση, παρουσία εκπροσώπων της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ» πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Ν. Ραιδεστό με πρωτοβουλία του Δήμου Θέρμης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του εξωτερικού οδικού δακτυλίου από τον ανισόπεδο κόμβο του Χορτιάτη μέχρι τη Νέα Ραιδεστό και των συνδέσεων των οικισμών Τριαδίου, Φιλοθέης και Ν. Ραιδεστού.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 25/11/2014, στις 18:30 στο Κέντρο Πολιτισμού Ν. Ραιδεστού.
Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση για το συγκεκριμένο έργο στο Τριάδι. Συνέχεια »

Νοέ
17
2014

κατάλογοςΜε τη συνδρομή των παιδιάτρων, των επισκεπτών υγείας και του νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Θέρμης και σε συνεργασία με τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Θερμης, θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών του Δήμου. Συνέχεια »

Νοέ
17
2014

imagesΓια το τεστ – Παπ και τη χρησιμότητά του στη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αλλά και για τον καρκίνο του μαστού θα μιλήσουν οι μαίες του Κέντρου Υγειας Θέρμης και η ιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Κ. Σχολαρίου, κ.Κυριακή Ακριτοπούλου την Πέμπτη 20/11 και ώρα 12:00, στο Πνευματικό Κέντρο της εκκλησίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιραστούν φυλλάδια για την αυτο-εξέταση του μαστού.

Νοέ
5
2014

imagesΣε λαϊκή συνέλευση με μοναδικό θέμα την εγκατάσταση και λειτουργία των δύο σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την αεριοποίηση της βιομάζας και την καύση του παραγόμενου συνθετικού βιοαερίου καλεί τους κατοίκους των Βασιλικών και της Λακκιάς η Τοπική Κοινότητα Βασιλικών. Συνέχεια »

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης