Δελτία Τύπου

Σεπ
29
2014

κατάλογοςΜέλη στα διοικητικά συμβούλια των δύο σχολικών επιτροπών , πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, του δήμου Θέρμης, αλλά και για τη Μονομετοχική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Δασικής Εκμετάλλευσης και Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Δήμου Θέρμης, όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίασή του στις 24/9. Συνέχεια »

Σεπ
26
2014

κατάλογοςΜαθήματα θεάτρου, κεραμικής, ζωγραφικής αλλά και σαξόφωνου, κρουστών, πιάνου, κιθάρας και άλλα πολλά μπορούν να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι στα τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου, του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης και των Κέντρων Πολιτισμού. Για να εγγραφεί κάποιος στα τμήματα μπορεί να απευθυνθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης και τα κατά τόπους Κέντρα Πολιτισμού. Πληροφορίες: 2310463423, καθημερινά, από τις 08:00 έως τις 20:00.

ΤΜΗΜΑΤΑ & ΣΧΟΛΕΣ Συνέχεια »

Σεπ
26
2014

imagesΑπό Παρασκευή 3 Οκτωβρίου έως Κυριακή 2 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης παραστάσεων 20:30

Θεατρικός Οκτώβρης στο Δήμο Θέρμης μια θεατρική συνάντηση με παραστάσεις – παραγωγές των ομάδων θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης και τη συμμετοχή θεατρικών παραστάσεων από νέες ομάδες της Θεσσαλονίκης …. Στοχεύει στην καθιέρωση σε ετήσια βάση ενός θεσμού, που θα συμβάλλει στη θεατρική παιδεία με απώτερο σκοπό, να δώσει την ευκαιρία σε θεατρικούς δημιουργούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους . Μια γιορτή με βασικό σκοπό να φέρει σε επικοινωνία τον κόσμο με το θέατρο.
Συνέχεια »

Σεπ
23
2014

SL372808Το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών ήταν το μοναδικό θέμα της έκτακτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΚΜ, χθες στις 22/9/2014 καθώς, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν υπάρχει μεταφορά για τους μαθητές του Ν. Θεσσαλονίκης, πράγμα που δημιουργεί προβλήματα και κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών.
Μετά το αδιέξοδο των διαγωνισμών, και τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΠΕΔΚΜ, ψηφίστηκε τροπολογία στη βουλή η οποία προβλέπει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για όσα δρομολόγια δεν κατατέθηκαν προσφορές στους διαγωνισμούς χωρίς όμως να προβλέπει την αναδρομική πληρωμή των μεταφορέων για το χρονικό διάστημα μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων. Συνέχεια »

Σεπ
22
2014

imagesΜία εβδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς χιλιάδες μαθητές και οι γονείς τους ταλαιπωρούνται καθώς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τα δρομολόγια των μαθητικών λεωφορείων.
Ο δήμος Θέρμης, πάντα στο πλευρό των μαθητών και των οικογενειών τους καλεί όλους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που οργανώνει η Ένωση Γονέων του Δήμου Θέρμης σήμερα, Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στα Πράσινα Φανάρια. Συνέχεια »

Σεπ
10
2014

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου και Αντιπροέδρου της ΠΕΔΚΜ σήμερα Τετάρτη 10/9 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση  της Ε.Ε της ΠΕΔΚΜ  η οποία εξέτασε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το περιεχόμενο της τροπολογίας που συμφωνήθηκε στη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών την Τρίτη 2/9/2014 με την παρουσία των εκπροσώπων της ΠΕΔ και της Περιφέρειας, για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που αφορά τις μεταφορές των μαθητών.
Επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ξεπεραστεί και η τροπολογία έχει ήδη ψηφιστεί, αποφάσισε να έρθει σε επαφή με εκπροσώπους της Κυβέρνησης για άμεση δημοσίευση του σε ΦΕΚ.
Στη συνέχεια παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ.Θεοφάνη Παπά, ο οποίος κλήθηκε και παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της Ε.Ε., συζητήθηκε:
α) η διαδικασία με βάση την οποία θα γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η διαπραγμάτευση με τους μεταφορείς από μέρους της Περιφέρειας, όπως προβλέπεται από την τροπολογία.
β) το πρόβλημα που προέκυψε από τη μη καταβολή ορισμένων δεδουλευμένων προς τους μεταφορείς εκ μέρους της Περιφέρειας, εξαιτίας απορριπτικής απόφασης Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και συμφωνήθηκε να παρθούν πρωτοβουλίες για γρήγορη επίλυση του θέματος που εκκρεμεί και είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό.
Τέλος καλεί τους ιδιοκτήτες λεωφορείων στα πλαίσια της κοινωνικής τους ευθύνης και συναισθανόμενοι το καθήκον τους απέναντι στις χιλιάδες των οικογενειών και των μαθητών να συμμετάσχουν στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης που θα κληθούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μην ταλαιπωρηθούν γονείς και μαθητές.

tropologia

Σεπ
10
2014

nipiagwgeio1Αύριο Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθούν, από τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, τα εγκαίνια του διδακτηρίου που θα στεγάσει το 2ο 2θέσιο Νηπιαγωγείο στο Κάτω Σχολάρι του Δήμου Θέρμης. Το νέο αυτό διδακτήριο μαζί με την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ενισχύουν τις υπάρχουσες σχολικές υποδομές του οικισμού και καλύπτουν τις ανάγκες των νηπίων της περιοχής.
Το διδακτήριο και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων βρίσκονται στην οδό Στεφάνου Καζαντζή στο Κάτω Σχολάρι και έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά: (α) Το νηπιαγωγείο έχει συνολικό εμβαδόν 320,14 τ.μ και αποτελείται από δύο μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία, κουζίνα και αποθήκη τροφίμων, γραφείο νηπιαγωγών , τουαλέτες ενηλίκων, νηπίων και ΑΜΕΑ και διάδρομους και (β) η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων είναι ένα διώροφο κτίσμα, με εμβαδό ισογείου 98,83τ.μ, τουαλέτες, κουζίνα και ημιυπόγειο βοηθητικό χώρο εμβαδού 98,83 τμ. Τέλος, ο χώρος της αυλής είναι διαμορφωμένος με τμήματα πλακόστρωσης , χώρους πράσινου και περίφραξη.

Συνέχεια »

Σεπ
9
2014

 metaforaΟ Δήμαρχος Θέρμης πραγματοποίησε την Παρασκευή 5/9 τη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τα Στελέχη της Σχολικής Κοινότητας.  Η μεταφορά των μαθητών ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης και ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει, μετά την πρώτη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στις 23/8. (Πρώτη συνάντηση)
Συγκεκριμένα, στις 2/9 μετά τα αποτελέσματα των διαγωνισμών (πρόχειρου και διεθνούς), από τους οποίους δεν προέκυψαν ανάδοχοι, για το μεγαλύτερο μέρος των δρομολογίων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Θέρμης, εκπροσώπων της ΠΕΔ-ΚΜ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Ντινόπουλο, τον Υφυπουργό κ.Γ.Ντόλιο, νομικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών μέχρι την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να κατατεθεί τροπολογία, σε νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, με την οποία να ρυθμιστεί το ζήτημα. Η τροπολογία κατατέθηκε και αναμένεται η ψήφιση του Νομοσχεδίου άμεσα, ώστε η Περιφέρεια να προχωρήσει στις διαδικασίες για την ανάθεση των δρομολογίων για τα οποία ο διαγωνισμός ήταν άγονος.
Ο Δήμαρχος Θέρμης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργό, τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Θ.Παπά και με όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 

Αύγ
28
2014


Στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27/8  η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης παρουσία των βουλευτών κκ. Σάββα Αναστασιάδη, Θεόδωρου Καράογλου και Σταυρούλας Ξουλίδου. Η τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό ενώ ακολούθησε ομιλία του δημάρχου Θέρμης, Θόδωρου Παπαδόπουλου και οι χαιρετισμοί των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Θέρμης, ζήτησε από τους βουλευτές που ήταν παρόντες να στηρίξουν την αυτοδιοίκηση στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα καθώς είναι η μόνη βαθμίδα διοίκησης που είναι τόσο κοντά στον πολίτη και έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα από τις πολιτικές λιτότητας τα τελευταία χρόνια και να τη βοηθήσουν να πάρει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε να μπορέσει να συνδράμει την χώρα στην έξοδο της από την κρίση.

Συνέχεια »

Αύγ
26
2014

kuklux saxΘέρμης Δρώμενα 2014 |Τοπική Κοινότητα Καρδίας
2 Σεπτεμβρίου| 21:00| πάρκο γηπέδου Καρδίας
Συναυλία ορχήστρας KuKluxSax συμμετέχει η Σχολή Χορού της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ
KUKLUXSAX | Ορχήστρα σαξοφώνων – Δημοτικού Ωδείου Θέρμης
                                                                                                      7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Συνέχεια »

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης