Δελτία Τύπου

Δεκ
15
2017

kados kitrino kapaki

Διακόσιοι νέοι κάδοι πρόκειται να τοποθετηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο Δήμο Θέρμης από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Οι νέοι κάδοι συλλογής χάρτινων συσκευασιών, θα τοποθετηθούν αρχικά στη Μίκρα και τα Βασιλικά, ενώ προγραμματίζεται να τοποθετηθούν σταδιακά σε όλη την έκσταση του Δήμου, αλλά και σε πολλά σημεία ενδιαφέροντος, όπου παράγονται σημαντικές ποσότητες χάρτινων συσκευασιών. Συνέχεια »

Δεκ
15
2017

SYMVOYLIO THS EVRWPHS 4Το Κέντρο Εμπειρογνωσίας του Συμβουλίου της Ευρώπης διοργανώνει δύο σεμινάρια στο πλαίσιο της δράσης για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Δήμων του Κοινού Έργου Ε.Ε. και Σ.Ε. «Τεχνική Βοήθεια για τη Θεσμική Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα».
Όπως είναι γνωστό, τον Ιούνιο του 2017 πραγματοποιήθηκε στο Dubrovnik μία “μελέτη επίσκεψης” με θέμα τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Δήμων, το οποίο συνεχίστηκε με το 1ο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης, που παρακολούθησαν στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου μας.
Αποτέλεσμα όλων όσων προαναφέρθηκαν, είναι η επιλογή πέντε Δήμων από όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν στην πιλοτική φάση της δράσης, που είναι: η Δομοκός, η Θέρμη, η Καβάλα, η Πρέβεζα και η Τρίπολη.

Συνέχεια »

Δεκ
14
2017

BYZANTINH MOYSIKH SYNAYLIAΗ Βυζαντινή μουσική, η μεγάλη αυτή κληρονομιά της Ελλάδας είναι ένας θησαυρός για τον παγκόσμιο πολιτισμό και όχι μόνο για τους Έλληνες.
Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης, οι κάτοικοι της Θέρμης θα συναντήσουν τους θησαυρούς αυτής της μουσικής, σε μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής, της Χορωδίας Βυζαντινής Μουσικής του Κέντρου Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού και του χοράρχη Λεωνίδα Βλαχόπουλου. Στη συναυλία θα συμμετέχουν: Η χορωδία Βυζαντινής μουσικής Πολιτιστικού Νέας Ραιδεστού, η Χορωδία Βυζαντινής μουσικής του ΚΑΠΗ Θέρμης και ο χορός των Θεσσαλονικέων Υμνωδών.

Συνέχεια »

Δεκ
14
2017

zografiesΔράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση, τη διατροφή,τη φύση μέχρι και καθαρισμό ακτών υλοποίησαν τα παιδιά του 1ου δημοτικού σχολείου Πλαγιαρίου  με στόχο τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης και πρακτικής τ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +.“Ecological Literate Generation Will Change the Future of the Planet and Humanity in a Positive Direction”. Στα τέλη του Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ενημέρωση πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικές ενημερώσεις για τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης σε μαθητές του σχολείου από τον κ. Τσιφτελίδη, της “Ανατολικής Α.Ε” και την Ανακύκλωση Δήμων Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης. Συνέχεια »

Δεκ
14
2017

lefki nyxta genikhΑπό αύριο Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των Εμπορικών Καταστημάτων στο Δήμο Θέρμης, το οποίο θα διαρκέσει έως και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του έτους.
Σύμφωνα με το νέο ωράριο καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, όπως και την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Η Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων του Δήμου Θέρμης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η αγορά στο Δήμο μας θα είναι ανοιχτά τις καθημερινές από τις 09.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ, τα Σάββατα από τις 09.00 έως τις 18.00 και τις Κυριακές από τις 11.00 έως τις 18.00.  Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, όπως παραδοσιακά και εθιμικά συμβαίνει κάθε χρόνο, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά και στο Δήμο Θέρμης.

Συνέχεια »

Δεκ
14
2017

fysiko aerio trilofos plagiariΕκδήλωση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την τροφοδότηση του δικτύου φυσικού αερίου στις περιοχές Πλαγιάρι και Τρίλοφο του Δήμου Θέρμης, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017. Οι Δημοτικές Κοινότητες Πλαγιαρίου και Τριλόφου του Δήμου Θέρμης εντάχθηκαν στο πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας στο πλαίσιο της διείσδυσης του φυσικού αερίου σε περιοχές αμιγώς περιφερειακές των μεγάλων αστικών κέντρων. Ο βασικός σχεδιασμός επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου για τις περιοχές αυτές, ξεκίνησε σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης και ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Συνέχεια »

Δεκ
13
2017

foto-appalti-pubblici-1aΣτην κατάρτιση καταλόγων ενδιαφερομένων μελετητών και εργοληπτών Δημοσίων Έργων ανά κατηγορία έργου/μελέτης για συμμετοχή στις δημόσιες ηλεκτρονικές κληρώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 118 παρ. 5 και 6 του ν. 4412/2016 (απευθείας ανάθεση σύμβασης μέχρι €20.000,00), και την υπουργική απόφαση ΔΝΣγ/οικ. 15299/ΦΝ 466/2.3.2017 (ΦΕΚ 900 Β/17.3.2017), προχωρά ο δήμος Θέρμης. Δείτε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 118 Ν. 4412-2016 . Κατεβάστε την  ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΡΘΡΟΥ 118 Ν. 4412-2016

Δεκ
13
2017

3 διανομη τεβαΟμαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα ολοκληρώθηκε χθες η τρίτη και τελευταία για το έτος 2017 διανομή τροφίμων και ειδών παντοπωλείουστους περίπου διακόσιους δικαιούχους του ΤΕΒΑαπό το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θέρμης. Οι υπάλληλοι του Δήμου Θέρμης σε συνεργασία με τους εθελοντές του κοινωνικού Παντοπωλείου από τις 9:30 το πρωί έως αργά το μεσιμέρι πραγματοποιήσαν τη διανομή που περιελάμβανε ζυμαρκά, φασόλια, γάλα εβαπορέ, τοματοπολτό, τυρί, κοτοπουλο, ζάχαρη, πατάτες, κρεμμύδια και λάχανο . Συνέχεια »

Δεκ
13
2017

parkingk 1Νέο καθεστώς λειτουργίας για το υπόγειο πάρκινγκ της Θέρμης με αλλαγές στο ωράριο και στα τέλη χρήσης του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων του Δήμου. Οι αλλαγές στον Κανονισμό λειτουργίας του υπόγειου πάρκινγκ ψηφίστηκαν κατά το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, τόσο των μόνιμων κατοίκων και των εργαζομένων πέριξ της πλατείας, όσο και των επισκεπτών, αφού μεταξύ άλλων, διπλασιάζεται από τη μισή στη μία ώρα ο χρόνος της δωρεάν παραμονής των αυτοκινήτων. Θυμίζουμε ότι η δυναμικότητα του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων του Δήμου Θέρμης, είναι 172 θέσεις συνολικά.

Συνέχεια »

Δεκ
12
2017

kdap mea agaliazw

Στις 19 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, η ομάδα ΕMIGRÉ αποτελούμενη από εκπαιδευτές και άτομα με αναπηρία του ΚΔΑΠ-μεΑ «Αγκαλιά-ζω», θα συμμετάσχει σε μία μοναδική εκδήλωση που διοργανώνει η ΚοιΝ.Σ.Επ. «Αγκαλιά» με ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο βασισμένο στο παραμύθι «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ.

Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης