Δελτία Τύπου

Μάρ
27
2015

AF printΗ Άννα Παντελίδου παρουσιάζει χειροποίητα κοσμήματα δουλεμένα σε μέταλλο (αλπακά, ορείχαλκο, ασήμι).
Αλπακά και ορείχαλκο με επιχρύσωση ή επιπλατίνωση, plexiglass, κορδόνια με μεταξωτά κουκούλια. Μοναδικές δημιουργίες φτιαγμένες με μεράκι και προσωπική καλλιτεχνική έμπνευση.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:
Δευτέρα – Τετάρτη 14.00 – 21.00
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 09.00 – 21.00
Εγκαίνια έκθεσης Δευτέρα 30/3  στις 19:00
Διάρκεια έκθεσης 30 /3/2015  – 14 /4/2015

Μάρ
27
2015

KARDIAGGEIAKH_8ERMHSΔωρεάν έλεγχος με μετρήσεις χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων, HDL, LDL, αρτηριακής πίεσης, γλυκόζη αίματος κ.α. που αφορούν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων θα πραγματοποιηθεί στην Αγ. Παρασκευή και τη Ν. Ραιδεστό.
Οι προληπτικοί καρδιαγγειακοί έλεγχοι που γίνονται με πρωτοβουλία των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Θέρμης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας θα ξεκινήσουν από τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 30 Μαρτίου στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αγ. Παρασκευής και θα συνεχιστούν στο Περιφερειακό Ιατρείο της Ν. Ραιδεστού από τις 08:00 το πρωί την Τρίτη 1η Απριλίου αντίστοιχα.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν συνιστάται να παραμείνουν νηστικοί μέχρι και 12 ώρες πριν από την εξέταση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής στα τηλέφωνα: 2392330213-214-219.

 

Μάρ
27
2015

κατάλογοςΣύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις (ΚΥΑ, οικ.146896/2014 – ΦΕΚ 2878Β΄/ 27-10-2014) καλούνται όλοι οι χρήστες κάθε ενεργού σημείου υδροληψίας (γεώτρηση, πηγάδι κλ.π.) οι οποίοι έχουν υποβάλει δήλωση εγγραφής σημείου υδροληψίας, καθώς και όσοι μέχρι σήμερα δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια, να προβούν στην υποβολή σχετικών αιτήσεων για έκδοση άδειας χρήσης νερού, μέχρι 30-4-2015
Σε περίπτωση κατάθεσης αιτήσεων πέρα της παραπάνω καταληκτικής ημερομηνίας προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα.
Για την πληρότητα του φακέλου που υποβάλλεται απαιτούνται : Συνέχεια »

Μάρ
23
2015

libadi12libadi9Στόχος: η ανάπλαση των οικισμών από άκρη σε άκρη. Ήδη υποβλήθηκαν νέοι φάκελοι στο πρόγραμμα και αναμένεται η αξιολόγησή τους
Πρόκειται για το μεγάλο έργο των αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων στις Τοπικές Κοινότητες Λιβαδίου, Περιστεράς και Αγ. Αντωνίου συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00€ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.
Η πορεία των έργων
Στον Αγ. Αντώνιο με την ανάπλαση τμήματος της οδού Βενιζέλου, της πλατείας και των πεζοδρομίων γύρω από αυτή ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το έργο, όπως και στο Μονοπήγαδο που ολοκληρώθηκε η ανάπλαση των πεζοδρομίων της κεντρικής οδού και ο ηλεκτροφωτισμός, η κατασκευή κρήνης και ενός χτιστού πηγαδιού στο Λαογραφικό Μουσείο Ποντιακής Μνήμης.
Στο Λιβάδι ολοκληρώνεται το σύνολο των εργασιών με τη κατασκευή των πεζοδρομίων της κεντρικής οδού του οικισμού, από την παιδική χαρά και το αγροτικό ιατρείο, έως την πλατεία του Ηρώου, με την ανακατασκευή τμήματος της κεντρικής πλατείας. Ξεκίνησαν Συνέχεια »

Μάρ
19
2015

meleti fwto 2meleti fwto 1meleti fwto 3

Παρουσιάστηκε χθες Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 και ώρα 19.00, στο Κέντρο Πολιτισμού Ν.Ραιδεστού, η μελέτη που αφορά στον σχεδιασμό περιαστικού, αγροτικού και φυσικού τοπίου, η οποία εκπονήθηκε στο πλαίσιο εργαστηρίου του Διατμ/κού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αρχιτεκτονική Τοπίου» του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών – Τμήμα Γεωπονίας, του ΑΠΘ, με στόχο τη διαμόρφωση μιας πρότασης αειφόρου ανάπτυξης.
Εργαλεία και σημεία αναφοράς του συγκεκριμένου εργαστηριακού μαθήματος υπήρξαν το τοπίο και το περιβάλλον του Δήμου Θέρμης στο σύνολο του, κοινωνικές και οικονομικές παράμετροι που χαρακτηρίζουν το Δήμο Θέρμης καθώς και η πολιτισμική κληρονομιά και παράδοση του τόπου.
Συνέχεια »

Μάρ
19
2015

VIOMAZA ATHINA 3χωρίς τίτλο

Κατά τη χθεσινή συνάντηση Δήμου Θέρμης, Βουλευτών και Επιτροπής Αγώνα με τον υπουργό Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπου ζητήθηκε η παρέμβασή του για να μην εκδοθούν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη λειτουργία των εργοστασίων Βιομάζας, προέκυψε η δέσμευση του Υπουργού για άμεση συγκρότηση Επιτροπής που θα εξετάσει σε βάθος το θέμα, πράγμα που σημαίνει ότι  «παγώνει» προσωρινά η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της εν λόγω επένδυσης. Συνέχεια »

Μάρ
19
2015

AfisaΜην αφήνεις τους άλλους να επιλέγουν την τροφή σου. Η γη και οι σπόροι της ανήκουν σε όλους.
Επειδή η τροφή μας δεν φυτρώνει στα ράφια … την Κυριακή 22 Μαρτίου, στην 4η Γιορτή Σπόρων από τις 11:00, η τοπική ομάδα του «Πελίτι» μοιράζει παραδοσιακούς σπόρους στην Πλατεία «Παραμάνα», Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι παραγωγής σαπουνιού και ανοιχτό σπορείο.

Μάρ
18
2015

Ανακοίνωση 2μηνης

Μάρ
18
2015

vasilika fwto 4Συνάντηση με τον υπουργό Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη όπου θα ζητήσουν την παρέμβασή του για να μην εκδοθούν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη λειτουργία των εργοστασίων πρόκειται να έχει το μεσημέρι αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολος Τσολάκης και μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά της κατασκευής των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας από βιομάζα στα Βασιλικά. Συνέχεια »

Μάρ
16
2015

DSC02160Πραγματοποιήθηκε χθες στη Ν. Ραιδεστό η διαδικασία διαβούλευσης – κατάθεσης απόψεων, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 481 συμπολίτες μας. Οι κάτοικοι της Ν. Ραιδεστού κλήθηκαν να απαντήσουν μέσω ερωτηματολογίου για το αν επιθυμούν τη λειτουργία λαϊκής αγοράς στον οικισμό αλλά και για τη χωροθέτησή της.
Με τη λειτουργία της αγοράς συμφώνησαν 463 κάτοικοι.                      Αναφορικά με τη χωροθέτησή της: Συνέχεια »

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης