Δελτία Τύπου

Απρ
4
2014

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ12Ανοιχτή πρόσκληση να συμμετέχουν εθελοντικά στη διοργάνωση του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ που θα διενεργηθεί σε όλους τους δήμους που εξυπηρετούνται από την εταιρεία,  μετά από απόφαση της ΠΕΔΚΜ, απευθύνει σε όλους τους ενεργούς πολίτες του δήμου  ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Το δημοψήφισμα, που θα διενεργηθεί στις 18 Μαΐου με κάλπες που θα στηθούν έξω από τα εκλογικά κέντρα, έχει κινηματικό χαρακτήρα, πηγάζει από τη βούληση των πολιτών θα αποτυπώσει τη βούληση τους για το μέλλον της διαχείρισης του δημοσίου αγαθού της ύδρευσης και της αποχέτευσης. Συνέχεια »

Μάρ
27
2014

κατάλογοςΤο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) οργανώνει Εκστρατεία Πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού  με τη συνεργασία του Δικτύου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

 O στόχος της εκστρατείας είναι μέσω της εξέτασης ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα να προληφθεί ο καρκίνος του παχέος εντέρου και απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Θέρμης 50 έως 75 ετών. Οι ημέρες που θα διεξαχθεί η Εκστρατεία είναι από 31 Μαρτίου έως 12 Απριλίου και για να εξεταστείτε μπορείτε να απευθυνθειτε στο τηλέφωνο: 2310 459660,  Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

 

Μάρ
26
2014

Η υπ΄αριθ. 1788 αίτηση για κατασκευή καμπίνας στην οδό Καραβαγγέλη 17 και την κατασκευή φρεατίου στη συμβολή των οδών Ντέην και Καραβαγγέλη στη Δημοτική Κοινότητα Νεου Ρυσίου.

RISIOl.pdf

Η υπ΄αριθ. 1787 αίτηση για κατασκευή καμπίνας και φρεατίου στην οδό Αγίας Κυριακής (πίσω από το κτίριο του ΟΤΕ) στη Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου.

TRILOFOSl.pdf

Μάρ
24
2014

κατάλογοςΗμερίδα με στόχο την προώθηση της βιολογικής γεωργίας και την ενημέρωση των αγροτών αλλά και των καταναλωτών διοργανώνουν ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης. Η ημερίδα με θέμα:«Υπερτροφές:  Βιολογική καλλιέργεια – Προοπτικές Διάθεσης »πραγματοποιείται με την υποστήριξη  του  Διεθνούς Οργανισμού των Κινημάτων της Βιολογικής Γεωργίας (IFOAM) και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η  είσοδος είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο  του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 27 Μαρτίου με ώρα  έναρξης  9:30  π.μ. και λήξης  14:00 μ.μ. Συνέχεια »

Μάρ
21
2014

Ο Δήμος Θέρμης στο πλαίσιο του έργου «Ασφαλτοστρώσεις αστικής οδοποιίας λοιπών διαμερισμάτων» θα προχωρήσει σε εργασίες ασφαλτόστρωσης – αποκατάστασης των οδών Ελευθερίας και Μεγ. Αλεξάνδρου στον οικισμό Τριλόφου του Δήμου Θέρμης. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει την Τετάρτη 26 / 03 /2014. Οι εργασίες αποκατάστασης  θα πραγματοποιηθούν σε τρεις (3) φάσεις και το διάστημα ολοκλήρωσης των εργασιών εκτιμάται ότι θα είναι 3  μέρες. Συνέχεια »

Μάρ
21
2014

7-Dimotika-dimoprati-apoxet-BasilikonAνοικτή ενημερωτική συγκέντρωση για το έργο της κατασκευής εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων Βασιλικών & Συλλεκτήρα Βασιλικών –Θέρμης διοργανώνει ο Δήμος Θέρμης στο Δημοτικό κατάστημα Βασιλικών, σήμερα Παρασκευή 21 Μαρτίου και ώρα 19:00 μετά την υπογραφή της σύμβασης του αναδόχου με το Δήμο Θέρμης και τη ΔΕΥΑΘ.

Το σημαντικό αυτό για τα Βασιλικά έργο θα είναι  διάρκειας περίπου δύο (2) ετών και αποτελεί υποέργο της Πράξης [346717] “Έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης υγρών αποβλήτων της υδρογεωλογικής λεκάνης Ανθεμούντα” συνολικού προϋπολογισμού 19.100.000,00 ευρώ. Συνέχεια »

Μάρ
20
2014

Από τις 21-3-2014 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιχορήγησης επιχειρήσεων με σκοπό την δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται σχετικό ενημερωτικό δελτίο του προγράμματος στο οποίο αναφέρονται οι όροι συμμετοχής και οι προϋποθέσεις.

Πληροφορίες: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., κα Κλειώ Σαββάκη, τηλ. 2310461258, ηλ. ταχ. cleosav@anatoliki.gr

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

 

logoPROTA_logo-site

Μάρ
14
2014

PROTA_logo-siteΗ πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης − ΤΟΠΣΑ», αναμένεται να δημοσιευτεί άμεσα από τα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ.

 Δικαιούχοι Επιδότησης

Από το πρόγραμμα μπορούν να επιδοτηθούν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις (εκτός από εξαιρούμενες οικονομικές δραστηριότητες όπως νυχτερινά κέντρα, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης, οι επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών μέσω τηλεφώνου, εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους, Τα ΚΤΕΛ, ΚΤΕΛ ΑΕ , Σύλλογοι και σωματεία που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα) και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού. Συνέχεια »

Φεβ
25
2014

εμβολιασμός-660x355Στον εμβολιασμό  όλων των παιδιών του δήμου Θέρμης με τα απαραίτητα εμβόλια είτε είναι ασφαλισμένα είτε όχι στοχεύουν ο Δήμος Θέρμης και το Κέντρο Υγείας Θέρμης. Η πρωτοβουλία αφορά σε όλα τα εμβόλια που πρέπει να κάνουν τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου και του εμβολίου κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Συνέχεια »

Φεβ
21
2014

DSC00224Για τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο δήμο Θέρμης ενημέρωσαν τη βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Κατερίνα Μάρκου ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και Φροντίδας» Νίκος Καρκατζίνος κατά την επίσκεψη της στο δήμο Θέρμης.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στους Παιδικούς Σταθμούς, οπού φιλοξενούνται δωρεάν 500 παιδιά μέσω του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α., το Κ.Δ.Α.Π. –ΜεΑ «Αγκαλιάζω» όπου φιλοξενούνται 46 παιδιά και το Κοινωνικό Πρατήριο.

Ευχαρίστησε, επίσης, την κ. Μάρκου για το έμπρακτο ενδιαφέρον της και την ανάδειξη των κοινωνικών θεμάτων που απασχολούν το δήμο, μέσω των επερωτήσεων της στη Βουλή.

DSC00215Στη συνέχεια η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς επισκέφτηκε τις  εγκαταστάσεις του Κ.Δ.Α.Π. –ΜεΑ «Αγκαλιάζω» που βρίσκεται στη Θέρμη όπου γνώρισε από κοντά τα παιδιά και τους ανθρώπους που τα φροντίζουν.

Εκεί εξέφρασε το ενδιαφέρον και τη στήριξή της για τα άτομα με ειδικές ικανότητες και τις οικογένειές τους και έδωσε τα εύσημα στο δήμο Θέρμης άλλα και στους εργαζομένους του «Αγκαλιάζω» για τις πρωτοβουλίες και το έργο που επιτελείται για τη φροντίδα των παιδιών αυτών και την υποστήριξη των οικογενειών τους.

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης