Δελτία Τύπου

Απρ
27
2017

raidestos 13Από νωρίς σήμερα το πρωί, κλιμάκιο της Επιτροπής Λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο  κ. Δημήτρη Πολυμέρου, συνοδευόμενο από το εντεταλμένο σύμβουλο του δήμου θέρμης κ. Σταύρο Κουγιουμτζίδη, καθώς και από τους Προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων Νέας Ραιδεστού κ.Παναγιώτη Κατρανιά και Τριλόφου κ. Αικατερίνη Λιόλιου, ξεκίνησε τη διαδικασία της οριοθέτησης των χώρων, όπου πρόκειται να λειτουργήσουν οι δύο νέες Λαϊκές αγορές του δήμου μας. Συνέχεια »

Απρ
26
2017

laikh-agoraΚλιμάκιο της Επιτροπής Λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο         κ. Δημήτρη Πολυμέρου, συνοδευόμενο από το εντεταλμένο σύμβουλο του δήμου θέρμης κ. Σταύρο Κουγιουμτζίδη, καθώς και από τους Προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων Νέας Ραιδεστού κ.Παναγιώτη Κατρανιά και Τριλόφου κ. Αικατερίνης Λιόλιου, επισκέπτεται  αύριο Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, τους χώρους όπου πρόκειται να λειτουργήσουν οι δύο νέες Λαϊκές αγορές του δήμου μας.

Συνέχεια »

Απρ
24
2017

dasikoi xartes oanel kalhΕνημερωτική εκδήλωση με αντικείμενο την παρουσίαση της διαδικασίας ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών και των αντίστοιχων νομοθετικών ρυθμίσεων που πάρθηκαν από την Πολιτεία, πραγματοποίησε ο Δήμος Θέρμης το περασμένο Σάββατο 22 Απριλίου, στα Βασιλικά, με τη συμμετοχή του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης                   Δρ. Απόστολου Αϊναλή. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Γιώργος Λαζαρίδης , καθώς και αρκετοί δημότες που κατέθεσαν συγκεκριμένα ερωτήματα που τους απασχολούν.

Συνέχεια »

Απρ
24
2017

poster Mera Xorou-02Μια παράσταση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Χορού παρουσιάζει η ΔΕΠΠΑΘ και Σχολή Χορού του Δήμου Θέρμης με τη συμμετοχή της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η παγκόσμιας ημέρας χορού, που καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο χορού της ΟΥΝΕΣΚΟ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του θεωρητικού του χορού και χορογράφου Ζαν- Ζώρζ Νοβέρ που γεννήθηκε το 1727. Σκοπός της παγκόσμιας ημέρας χορού και το ιδιαίτερο μήνυμα της ημέρας είναι να ενώσει όλους όσους ασχολούνται με την τέχνη του χορού, τέχνη της μούσας Τερψιχόρης, πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.

Σχολή χορού ΕΛΣ Συνέχεια »

Απρ
24
2017

poster opera heldinnenΆριες και ντουέτα των μεγαλύτερων μουσικών  παρουσιάζουν οι νέοι σολίστες του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης σε ένα ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού . Οι μαθητές της τάξης Μονωδίας της Θάλειας Μαυρίδου αποδίδουν κομμάτια από διάσημες όπερες των Μότσαρτ, Πουτσίνι, Καταλάνι, Ροσίνι και Οφενμπαχ με συνοδεία πιάνου από τον Γιάννη Καραγιάννη, σε μια βραδιά Όπερας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό την Τετάρτη 26/4, στις 20:30στο δημοτικό θέατρο Θέρμης.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Wolfgang Amadeus Mozart
(1756-1791)
Le Nozze di Figaro
Cinque, dieci, venti Duetto Susanna-Figaro
Se a caso Madama Duetto Susanna-Figaro Συνέχεια »

Απρ
21
2017

 foto2 foto3foto4Άμεσα μέτρα και συντονισμένη παρέμβαση για τις κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Τρίλοφο με πρωτοβουλία του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου μετά από αίτημα του δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος και Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης και στελέχη της αυτοδιοίκησης, οι αντιπεριφερειάρχες Βούλα Πατουλίδου και Φάνης Παπάς, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ Χρήστος Σπίγγος με στελέχη του φορέα, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής ταξίαρχος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο διευθυντής ασφάλειας Θεσσαλονίκης με άλλα στελέχη της αστυνομίας, οι πρόεδροι και μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αντικατάσταση των κλεμμένων μετασχηματιστών μέσα σε σε δέκα ημέρες και οι τεχνικές τροποποιήσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας τους, η δημιουργία online συστήματος με την τοποθέτηση αισθητήρων, έτσι ώστε να ειδοποιείται η αστυνομία την ώρα που γίνεται η κλοπή και να σπεύδει το συντομότερο δυνατόν στο σημείο καθώς και η ενίσχυση των περιπολιών της αστυνομίας ως μέτρο πρόληψης.
Επίσης, αποφασίστηκε να ενταθούν οι συντονισμένοι έλεγχοι των υπηρεσιών της περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας και της αστυνομίας σε μάντρες και επιχειρήσεις που εμπορεύονται και αποθηκεύουν μέταλλα ανακύκλωσης (σκραπ) αλλά και στα οδικά δίκτυα προς τα σύνορα προκειμένου να εντοπίζονται φορτία που μεταφέρουν τον χαλκό σε γειτονικές χώρες, ώστε να περιοριστούν οι παράνομες εξαγωγές.
Συνέχεια »

Απρ
20
2017

Χωρίς τίτλοΜε ένα σαββατοκύριακό αφιερωμένο στον αγώνα κατά των ναρκωτικών κορυφώνονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Επιτροπή Οργάνωσης Αθλητικών Δραστηριοτήτων στον αγώνα κατά των ναρκωτικών του δήμου Θέρμης. Με το σύνθημα “ο αθλητισμός είναι ζωή”, η επιτροπή που απαρτίζεται από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς διοργανώνει με τη στήριξη του δήμου Θέρμης μια σειρά εκδηλώσεων κατά των ναρκωτικών στις οποίες συμμετέχουν μαθήτριες και μαθητες δημοτικών και γυμνασίων του δήμου Θέρμης.

Οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από τη Ν.Ραιδεστό και το Τριάδι την προηγούμενη εβδομάδα και ολοκληρώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θέρμη. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Απριλίου από τις 15:00 έως τις 19:00 στο γήπεδο του Θερμαϊκού θα γίνουν οι ημιτελικοί και τελικοι αγώνες ποδοσφαίρου για αγόρια και κορίτσια. Στη συνέχεια η γιορτή θα μεταφερθεί στην πλατεία της Θέρμης όπου μαθητές 3ου Γυμνασίου Θέρμης θα τραγουδήσουν “κατά των ναρκωτικών”, ενώ εθελοντές θα πλαισιώσουν με μουσική και χορευτικά. Το πρόγραμμα της μέρας θα κλείσει με συναυλία Blues – Rock.

Την Κυριακή 23 Απριλίου από τις 12:00 έως τις 13:30 τα δημοτικά σχολεία του Τριαδίου και της Ν. Ραιδεστού θα αγωνιστούν στο ποδόσφαιρο, ενώ το απόγευμα στις 16:00 στο περιβαλλοντικό πάρκο του Φράγματος της Θέρμης θα γίνουν οι τελικοί αγώνες μπάσκετ για αγόρια και κορίτσια γυμνασίου.

 

Απρ
19
2017

images

Δασικοί Χάρτες στις παρκάτω περιοχές:  ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΜΟΝΟΠΗΓΑΔΟΥ, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΛΙΒΑΔΙΟΥ, ΤΡΙΛΟΦΟΥ, ΚΑΡΔΙΑΣ & Κ. ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ.

Εκδήλωση για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις διαδικασίες κύρωσης των δασικών χαρτών, οι οποίοι αναρτήθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις περιοχές των αγροκτημάτων Αγίου Αντωνίου, Μονοπηγάδου, Αγίας Παρασκευής, Περιστεράς, Λιβαδίου, Τριλόφου, Καρδίας και Κ. Σχολαρίου (συνολική έκταση περίπου 220.000 στρ.) οργανώνει ο Δήμος Θέρμης οργανώνει το Σάββατο 22/4 και ώρα 19:00 στο δημοτικό σχολείο Βασιλικών.
Η ενημέρωση θα γίνει από τον αρμόδιο αν. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο και από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Δρ. Απόστολο Αϊναλή.
Συνέχεια »

Απρ
19
2017

SOYHDIA 1Συνάντηση με ακαδημαϊκούς από τη Σουηδία, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της Δια Βίου Μάθησης, είχε ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος καθώς και εκπρόσωποι της Επιτροπής Δια Βίου Μάθησης του Δήμου μας. Στο πλαίσιο της συνάντησης,  δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής σκέψεων και ιδεών, για την ενίσχυση του θεσμού της εκπαίδευσης ενηλίκων και ευρύτερα της Δια Βίου Μάθησης.

Συνέχεια »

Απρ
19
2017

Δείτε την απόφαση Προέδρου του ΝΠΔΔ “Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής” του Δήμου Θέρμης

Απόφαση Προέδρου για την πρόσληψη με σύμβαση μίσθωσης έργου για ένα (1) έτος, ενός (1) Ιατρού Παιδιάτρου, κατηγορίας ΠΕ© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης