Δελτία Τύπου

Δεκ
1
2015

WP_20151127_023WP_20151127_003WP_20151127_006WP_20151127_010WP_20151127_015WP_20151127_002Ο Παναγιώτης, η Μαρία, η Ελένη, ο Νικόλας, η Αναστασία, ο Δημήτρης, ο Στέλιος, η Εύη, ο Δημήτρης και η Ελένη, τα παιδιά του ΚΔΑΠ μεΑ «αγκαλιά-ζω» του Δήμου Θέρμης βρέθηκαν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, αγωνίστηκαν στο Δρόμο Υγείας και κέρδισαν το 2ο Βραβείο την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 στο πλαίσιο της αθλητικής εκδήλωσης «Συμμετέχω ισότιμα στην άθληση και την υγεία». Συνέχεια »

Δεκ
1
2015

afisa ASLANIDISΑπό Δευτέρα 7 έως Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015
Εγκαίνια Έκθεσης Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου | Ώρα 19.00

Ο Νίκος Ασλανίδης είναι δημοσιογράφος , επί 35 χρόνια καταγράφει ειδήσεις και ιστορίες ανθρώπων που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς.
Με την εκπομπή της ΕΤ3 «Αληθινά Σενάρια» ανακάλυψε πολλούς καλλιτέχνες που αναδείχθηκαν με έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά. Αυτοί τον ενέπνευσαν και την τελευταία δεκαετία, παράλληλα με τη δημοσιογραφία, άρχισε να κατασκευάζει διάφορα έργα χρησιμοποιώντας κυρίως ξύλα από παλιά πλοία, που έβρισκε σε καρνάγια. Συνέχεια »

Νοέ
27
2015

svakΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η διαβούλευση για το πρώτο στάδιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Θέρμης, το οποίο εκπονείται από το Δήμο Θέρμης, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.
Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Θέρμης έχει ως στόχο να προσδιορίσει τις προτεραιότητες στους τομείς συγκοινωνιακού, κυκλοφοριακού και πολεοδομικού σχεδιασμού, με βάση τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας και να επιλέξει έργα και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, προτείνοντας την ιεράρχηση και τον προγραμματισμό τους.
Η διαβούλευση που έγινε αποτελεί μια πρωτοτυπία των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, καθώς σε αυτά είναι απαραίτητο να συμμετέχουν οι κάτοικοι και οι θεσμικοί φορείς, προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις και οι προτάσεις τους.
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους πολίτες σε όλες της Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Θέρμης. Συνέχεια »

Νοέ
25
2015

2015-11-20 15.16.58-1Μετά την ολοκλήρωση μιας σειράς δραστηριοτήτων και τη διαμόρφωση βασικών παραδοτέων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος FIERE , οργανώθηκε και υλοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, εκπαιδευτικό Σεμινάριο, στο Δήμο Θέρμης από το Τμήμα Πρ/σμού ανάπτυξης & οργάνωσης του Δήμου μας, στην διάρκεια του οποίου, 12 στελέχη Οργανισμών τοπικής Αυτοδιοίκησης εκπαιδεύτηκαν σε θέματα που αποτελούν αντικείμενα του Προγράμματος.
Τα θέματα του Σεμιναρίου εντάχθηκαν σε τρείς Ενότητες, ως εξής:
• Ενότητα 1η: «Δημιουργικότητα και Καινοτομία στην Δημόσια Διοίκηση» Συνέχεια »

Νοέ
24
2015

gipedothermaikouΣημαντικές παρεμβάσεις ξεκινούν, άμεσα, σε αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε όλο το δήμο Θέρμης με την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Καρδίας, προϋπολογισμού 385.000€ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους, αλλά και τις εργασίες συντήρησης και βελτίωσης και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων προϋπολογισμού 242.000€, που συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας και άλλες μικρότερες παρεμβάσεις.
Εκτός από την Καρδία όπου στην ουσία θα κατασκευαστεί το γήπεδο σχεδόν από την αρχή, θα γίνουν παρεμβάσεις στα Δημοτικά Γήπεδα Ποδοσφαίρου Θέρμης και Ταγαράδων, Ν.Ρυσίου, Αγ. Αντωνίου, Τριλόφου και στα δημοτικά Κλειστά Γυμναστήρια Ν. Ρυσίου, Βασιλικών.

Οι παρεμβάσεις
Α) Αντικατάσταση χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Καρδίας
Στο δημοτικό γήπεδο της Καρδίας ,όπου συγκεντρώνει πολλές ερασιτεχνικές ομάδες που προπονούνται σε αυτό, θα αντικατασταθεί ο υφιστάμενος χλοοτάπητας με τεχνητό μεγάλης διάρκειας ζωής και θα γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής. Με την επιλογή του συνθετικού χλοοτάπητα ως υλικού χρήσης γηπέδου εξοικονομούνται υδάτινοι πόροι, αλλά και οι δαπάνες συντήρησης λόγω της συνεχούς και έντονης χρήσης. Συνέχεια »

Νοέ
24
2015

Αφισα ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ _n Για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές ο Δήμος Θέρμης αγκαλιάζει τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης και προσφοράς των δημοτών και στηρίζει κάθε δημιουργική προσπάθεια που υπάρχει στο δήμο.
Ο Δήμος μας γιορτάζει με αλληλεγγύη, συλλογικότητα και συμμετοχή, ανοιχτόκαρδα και ουσιαστικά, γεγονός που μας δίνει την δύναμη να αντικρίζουμε το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία.
Όλες οι εκδηλώσεις γίνονται με την εθελοντική υποστήριξη των κατοίκων, των πολιτιστικών συλλόγων και των επαγγελματιών του Δήμου .
Στόχος μας είναι η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης σε τοπικό επίπεδο και η άμεση και συνεχής αποστολή αυτών στις εθελοντικές ομάδες που βρίσκονται καθημερινά πλάι στους πρόσφυγες.
Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης .
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ;
Φτιάξτε μία σακούλα ή όσες θέλετε με αυτά που ζητάμε, βάλτε την αγάπη σας, γράψτε την με μαρκαδόρο και φέρτε τις στα σημεία εκδηλώσεων του Δήμου Θέρμης για τα ανάμματα δένδρων και όχι μόνο.    ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ:
Συνέχεια »

Νοέ
24
2015

κατάλογοςΗ διερεύνηση των κοινωνικών αναγκών και των παρεχόμενων υπηρεσιών που συνδράμουν τη δοκιμαζόμενη κοινωνία αποτελεί τον στόχο της έρευνας που πραγματοποιεί ο δήμος Θέρμης και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας -Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής ∆ήμου Θέρμης.
Η έρευνα αποσκοπεί στη συγκέντρωση στοιχείων στο πλαίσιο της προσπάθειας να εντοπιστούν τα κενά και οι ελλείψεις σε υπηρεσίες και κοινωνικές δομές. Απώτερος στόχος είναι η αξιοποίηση των ευρημάτων στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών αλλά και στην καθιέρωση νέων, όπου κρίνεται απαραίτητο. Συνέχεια »

Νοέ
23
2015

ασφαλτοστρωσεις Δ.Δ.Σε τελική ευθεία για τη διαδικασία της δημοπράτησης βρίσκεται το μεγάλο έργο των ασφαλτοστρώσεων σε όλους τους οικισμούς του δήμου Θέρμης που προβλέπεται, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολο Τσολάκη, να ξεπεράσει τα 2.5 εκ. Αφού προηγήθηκαν συναντήσεις των μηχανικών της υπηρεσίας με όλους τους προέδρους αλλά και επί τόπου επισκέψεις σε κάθε οικισμό, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου και του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολου Τσολάκη με τους προέδρους των δημοτικών και των τοπικών κοινοτήτων για το κλείσιμο του αντικειμένου του έργου. Αυτή την εβδομάδα, οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας επεξεργάζονται τα τελευταία στοιχεία και αιτήματα προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση.

Νοέ
23
2015

7 2Μετά από πολλές προσπάθειες και αφού ξεπεράστηκαν πολλά εμπόδια ολοκληρώθηκε το έργο της ανάπλασης των οδών Βασιλικής Ταβάκη και Καραολή και Δημητρίου στη Θέρμη.
Η παρέμβαση αφορούσε την ανάπλαση των δύο βασικών οδών του οικισμού της Θέρμης. Το συνολικό μήκος των προς διαμόρφωση τμημάτων της οδού Βασιλικής Ταβάκη είναι 680 μέτρα και της οδού Καραολή και Δημητρίου είναι 1000 μέτρα.
Το έργο περιλάμβανε δύο σκέλη. Το μεγαλύτερο μέρος (επιλέξιμες εργασίες) ήταν ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ´Μακεδονία – Θράκη 2007 – 2013ª του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 3.151.000,00 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες εργασίες (μη επιλέξιμες παρεμβάσεις) χρηματοδοτήθηκαν με 1.550.400,00 ευρώ από ίδιους πόρους του δήμου Θέρμης. Σημειώνεται ότι μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδοτήθηκε και υποέργο της αρχαιολογίας συνολικού προϋπολογισμού 18.450,00 ευρώ. Συνέχεια »

Νοέ
23
2015

αναδάσωσηΗ Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια της ανάπτυξης φιλοδασικού πνεύματος, αλλά και της ανάγκης αποκατάστασης διαταραχθέντων δασικών οικοσυστημάτων, οργανώνει πρόγραμμα αναδασώσεων εθελοντικού χαρακτήρα με την συμμετοχή ομάδων πολιτών (συλλόγων), σχολείων κ.λ.π., στις 29-11-2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00 π.μ, στην περιοχή του Τριαδίου, στη Δασική θέση «Κοιμητήρια».
Στην περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η εκδήλωση λόγω καιρικών συνθηκών (βροχών), τότε αυτή θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 6-12-2015 στην ίδια θέση και ώρα.
Στην παρούσα εκδήλωση θα παρίστανται υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κ.Μ., και θα δίνονται οδηγίες για τη σωστή διαδικασία φύτευσης.
Συνέχεια »

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης