Δελτία Τύπου

Ιούν
24
2016

κατάλογοςΠροβλήματα στην υδροδότηση τεσσάρων οικισμών του δήμου Θέρμης παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για τους οικισμούς Λακκιά, Μονοπήγαδο, Άγιος Αντώνιος και Περιστερά. Οι υπηρεσίες του δήμου κινητοποιήθηκαν αμέσως προκειμένου να επιλύσουν τα προβλήματα και να αποκαταστήσουν την υδροδότηση.
Ειδικότερα, το πρόβλημα στη Λακκιά οφείλεται στην υπεράντληση νερού και προέκυψε λόγω της πτώσης του υδροφόρου ορίζοντα στη γεώτρηση από την οποία υδρεύεται ο οικισμός. Πρόκειται για φαινόμενο το οποίο συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις γεωτρήσεις κατά τους θερινούς μήνες. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θέρμης (ΔΕΥΑΘ) Παναγιώτης Πονερίδης αμέσως παρενέβησαν τα συνεργεία της ΔΕΥΑΘ και αποκατέστησαν σταδιακά την υδροδότηση έπειτα από μετακίνηση του υποβρύχιου συγκροτήματος σε μεγαλύτερο –κατά 21 μέτρα- βάθος.
Σε παρόμοια αιτία (υπεράντληση και υποχώρηση του υδροφόρου ορίζοντα) οφείλονται τα προβλήματα υδροδότησης τα οποία παρουσιάστηκαν στους οικισμούς Μονοπήγαδο και Άγιος Αντώνιος οι οποίοι υδροδοτούνται από την γεώτρηση του Αη Γιάννη. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτής της γεώτρησης δεν υπήρχε η δυνατότητα περαιτέρω βύθισης του υποβρύχιου συγκροτήματος. Για το λόγο αυτό κινήθηκε αμέσως, ως κατεπείγουσα, η διαδικασία διάνοιξης νέας γεώτρησης η  οποία θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες. Συνέχεια »

Ιούν
23
2016

Αφίσα αθλητικών εκδηλώσεωνΈνα ολόκληρο τριήμερο αφιερωμένο στον αγώνα κατά των ναρκωτικών προσφέρουν στους νέους του Δήμου Θέρμης η εκπαιδευτική κοινότητα σε συνεργασία με τους γονείς. Την Παρασκευή 24/6 ξεκινά με ενημερωτική εκδήλωση για το ρόλο του αθλητισμού στην πρόληψη και μια θεατρική παράσταση από τα παιδιά του 3ου Γυμνασίου Θέρμης στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης. Το Σάββατο βγαίνουν έξω τα ποδήλατα σε μια λαϊκή ποδηλατοδρομία και παίζουν μπάσκετ οι “μπαμπάδες” με τους “γιους”. Το βραδάκι η αυλή του 1ου Δημοτικού φιλοξενεί μια νεολαιίστικη συναυλία. Η επόμενη μέρα Κυριακή είναι μέρα αγώνα καθώς ξεκινά λαϊκός αγώνας δρόμου. Το απόγευμα αγωνίζονται οι βετεράνοι στο γήπεδο ποδοσφαίρου στη Λακκιά.  Η Επιτροπή Οργάνωσης Αθλητικών Δραστηριοτήτων στον Αγώνα Κατά των Ναρκωτικών που συστήθηκε μετά από πρωτοβουλία της ομάδας αγωγής υγείας του 3ου Γυμνασίου Θέρμης και της Ένωσης και Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου φιλοδοξεί οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις για τον αγώνα κατά των ναρκωτικών να αποτελέσουν θεσμό που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΛΑΚΚΙΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/6/2016 (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ)
19:00 μ.μ.: Ομιλία – συζήτηση με θέμα : ‘ο ρόλος του αθλητισμού στην Πρόληψη’

20:30 μ.μ.: Θεατρική παράσταση : ‘ Φίλος μου ειναι…..το κακό μου θέλει; ‘
Από την θεατρική ομάδα του 3ου Γυμν.Θέρμης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/6/2016 Συνέχεια »

Ιούν
23
2016

afisakesypΓια τον τρόπο συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου 2016 και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το παλαιό και νέο σύστημα θα ενημερώσουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς οι υπεύθυνοι του του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Θέρμης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου από τις 18:00 έως τις 20:00.

Ιούν
23
2016

4865866_origΠρόγραμμα Καλοκαιρινής Φύλαξης παιδιών με δημιουργική απασχόληση για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών πρόκειται να λειτουργήσει, όπως κάθε χρόνο ο Δήμος Θέρμης. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τα «ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ», το νομικό πρόσωπο του Δήμου Θέρμης με αρμοδιότητα την άσκηση της Κοινωνικής Πολιτικής. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίας, το δημοτικό Σχολείο Βασιλικών, το Δημοτικό Σχολείο Ν. Ρυσίου που αποτελούν πιστοποιημένους χώρους Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης, που σύντομα θα πιστοποιηθεί ως ΚΔΑΠ. Τα παιδιά ανάλογα την ηλικία τους χωρίζονται σε ομάδες και ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα με θεματικές ενότητες ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, όπως αθλήματα στίβου, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, ρυθμική και ενόργανη γυμναστική, Ομαδικά παιχνίδια άθλησης και ψυχαγωγίας, Παραδοσιακούς & Μοντέρνους Χορούς, Μουσικοκινητική & Ψυχοκινητική Αγωγή, Εργαστήρια Πληροφορικής, Περιβαλλοντικά θέματα, Καλλιτεχνικά εργαστήρια (ζωγραφική, χειροτεχνίες, πηλοπλαστική, κολλάζ, κατασκευές με υλικά ανακύκλωσης κ.ά.) δραματοποίηση παραμυθιού, ελεύθερο παιχνίδι, Προγράμματα Αγωγής Υγείας και υγιεινής διατροφής, Προβολή ταινιών & Επιτραπέζια παιχνίδια.
Το πρόγραμμα και φέτος θα εμπλουτιστεί με την ενσωμάτωση μίας σειράς βιωματικών δραστηριοτήτων με θέμα την κλιματική αλλαγή σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. στο πλαίσιο του έργου ΕΥΔ2015 – Το μέλλον που θέλουμε – Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του προγράμματος EuropeAid. Παράλληλα, το νομικό πρόσωπο εξασφάλισε τη συνεργασία με την AIESEC, μέσω του Προγράμματος Young Power In Action, για χρονικό διάστημα δύο μηνών περίπου. Τρεις αγγλόφωνοι εθελοντές φοιτητές θα δραστηριοποιηθούν στις θεματικές ενότητες Περιβάλλον, Διατροφή. Συνέχεια »

Ιούν
22
2016

earina

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016
είσοδος ελεύθερη | ώρα έναρξης 20.00

Τα ΕΑΡΙΝΑ είναι η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση του Κέντρου Πολιτισμού Ταγαράδων, η οποία σηματοδοτεί τη λήξη των πολιτιστικών σχολών και την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Παράλληλα, είναι αφιερωμένη στην προστασία και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος αλλά και στην διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!
Στα ΕΑΡΙΝΑ γιορτάζουμε την οριστική απομάκρυνση της χωματερής, γινόμαστε συνεχιστές και υπερασπιστές του Πολιτισμού μας, ανοίγουμε νέους ορίζοντες με δράσεις που στοχεύουν στην αφύπνιση και στηρίζονται στην ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών στο πλαίσιο της προσφοράς και της αλληλεγγύης! Συνέχεια »

Ιούν
17
2016

Δείτε εδώ την προσκληση για τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την Τετάρτη 22/6 με τα παρακάτω θέματα:

(1) Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την προμήθεια μεταλλικών κάδων μικροαπορριμμάτων & ανταλλακτικών μεταλλικών κάδων απορριμμάτων και επανάληψη διενέργειας διαγωνισμού με τροποποίηση των τεχνικών προδιαγραφών και των όρων διακήρυξης.

(2) Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών, , καθορισμός όρων διακήρυξης και τρόπου εκτέλεσης για την εκτέλεση της εργασίας «Συντήρησης & επισκευής των οχημάτων, μηχανημάτων έργου και αγροτικών μηχανημάτων του Δήμου.

(3) Απόδοση λογαριασμού από υπόλογο εντάλματος προπληρωμής

(4) Ανάληψη υποχρέωσης (συμπληρωματική δέσμευση) για την πάγια προκαταβολή του Δήμου.

(5) Ανάληψη υποχρέωσης (συμπληρωματική δέσμευση) λόγω αύξησης ΦΠΑ.

Ιούν
17
2016

Δείτε εδώ την πρόσκληση με τα θέματα για τη συνδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Τρίτη 21/6. Ανάμεσα στα θ’εματα συγκαταλλέγονται:

Υποβολή πρότασης για ένταξη στο επ. πρόγραμμα «υποδομές μεταφορών, περιβάλλον & αειφόρος ανάπτυξη», άξονα προτεραιότητας 14 «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)» του έργου με τίτλο: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ»

Υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρική Μακεδονία στον Άξονα Προτεραιότητας 9Β “Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας” για τη πράξη: “Δημιουργία Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θέρμης”

Υποβολή πρότασης στο ε.π. Κεντρική Μακεδονία στον άξονα προτεραιότητας 9β
« ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ» για το έργο «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ» και άλλα

Ιούν
17
2016

siskepsi2Πολύωρη σύσκεψη έγινε το βράδυ της Πέμπτης 15/06/16 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης στα Βασιλικά, με θέμα τη λειτουργία του κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στις αποθήκες Κορδογιάννη, καθώς και για γενικότερα θέματα που αφορούν το προσφυγικό ζήτημα. Στη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος συμμετείχαν ο επικεφαλής της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Νικόλαος Μπαντουβάκης, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μάριος Καραγιαννάκης και Κώστας Κουσαξίδης καθώς και εκπρόσωποι της Επιτροπής Κατοίκων.       Συνέχεια »

Ιούν
16
2016

Δείτε εδώ την απόφαση πρόσληψης προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις για την πυρασφάλεια στο Δήμο Θέρμης.

Ιούν
15
2016

imagesΠαιχνίδι, μακροβούτια, και δροσερές βουτιές στη θάλασσα και συγκεκριμένα στην παραλία Βεριά της Καλλικράτειας, θα απολαύσουν και φέτος όσα παιδιά θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα» που υλοποιεί άλλη μια χρονιά ο Δήμος Θέρμης μέσω της ΔΕΠΠΑΘ.
Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με το νερό, ώστε να αποβάλλουν τις φοβίες τους μέσω του ομαδικού παιχνιδιού και παράλληλα να βελτιώσουν τις ικανότητες τους, στην επίπλευση και στην κολύμβηση. Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης