Δελτία Τύπου

Μάι
22
2018

Kentro Koinotitas Thermis_Flyer_triptyxo10x16cm_pf05_otl_HRΣε τετρακόσιους σαράντα εφτά κατοίκους του δήμου Θέρμης παρείχε τις υπηρεσίες του το Κέντρο Κοινότητας κατά το δεύτερο τρίμηνο της λειτουργίας του. Οι υπηρεσίες με τη μεγαλύτερη ζήτηση ήταν η πληροφόρηση και ενημέρωση για επιδόματα και προνοιακά προγράμματα, η στήριξη στην αίτηση ή την τροποποίηση αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, η συμβουλευτική σε κοινωνικά θέματα, η ψυχολογική στήριξη σε άτομα και οικογένειες, η διασύνδεση με φορείς κοινωνικής προστασίας, εξειδικευμένες μονάδες ψυχικής υγείας, φορείς προώθησης στην απασχόληση και εργοδότες, διαμεσολάβηση σε ασφαλιστικούς και όχι μόνο φορείς (Δήμοι,Εφορία,ΔΕΗ κλπ.).
Ταυτόχρονα με την εξυπηρέτηση του κοινού, συνεχίστηκε η προσπάθεια αποτύπωσης των αναγκών των κατοίκων του δήμου σε επίπεδο κοινωνικής προστασίας, όπως επίσης και καταγραφή των τοπικών και περιφερειακών δομών και φορέων, οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτές.

Συνέχεια »

Μάι
22
2018

pyroprostasia 1

Από χθες Δευτέρα 21 Μαΐου άνεργοι, ηλικίας άνω των 18 ετών, ξεκίνησαν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για 5.066 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας. Η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 31/05/2018 στις 12 το μεσημέρι. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος για την αντιπυρική προστασία των δασών θα προσληφθούν δασοπόνοι, φύλακες, ειδικοί δασικής προστασίας, εργάτες, γεωτεχνικοί, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, διοικητικοί υπάλληλοι – λογιστές κ.α. Ειδικότητες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ θα τοποθετηθούν σε όλες τις Διευθύνσεις Δασών και τα Δασαρχεία της χώρας, όπως επίσης και στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Συνέχεια »

Μάι
22
2018

thumbnail1thumbnail2Παιδιά και γονείς παίζουν μαζί στις Family days που διοργάνωσαν για δευτερη χρονία σα ΚΔΑΠ των Βασιλικών και του Ν.Ρυσίου.  Στις αυλές των Δημοτικών Σχολείων Ν. Ρυσίου και Βασιλικών όπου λειτουργούν τα αντίστοιχα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, διαμορφώθηκαν δύο πίστες με εμπόδια, κώνους, στεφάνια και μπάλες και αναπτύχθηκαν δέκα παιχνίδια με χρονομέτρηση και πόντους.
thumbnail3Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά συναγωνίστηκαν τους γονείς τους (το παρόν έδωσαν κυρίως οι μπαμπάδες) και οι γονείς μοιράστηκαν το απόγευμά τους με τα παιδιά σε μία κοινή δραστηριότητα, με πολύ γέλιο και έπαθλο τη δημιουργικότητα και τη συντροφικότητα.

Μάι
22
2018

diakopespaidiaΑπό τη Δευτέρα, 21 Μαίου 2018 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2018. Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας, μέχρι και την Δευτέρα 11 Ιουνίου.  Αποκλειστικά για το νέο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται για πρώτη χρονιά φέτος, η υποβολή αιτήσεων γίνεται απ ευθείας στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr). Συνέχεια »

Μάι
22
2018

sxolh xoroy 6Φέτος με άξονα την εξωστρέφεια, την πολιτιστική συνεργασία με φορείς ιδρύματα και οργανισμούς της ευρύτερης περιοχής και θέτοντας ως στόχο την ανάδειξη της ποιοτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας που συντελείται καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς στις πολιτιστικές δομές της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ , στο φιλόξενο χώρο του NOESIS, εγκαινιάστηκε η Έκθεση των Εικαστικών Τμημάτων και των Παραστάσεων Χορού που λειτουργούν στα κατά τόπους δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Θέρμης. Το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας ήταν μοναδικό και έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες θεατές να απολαύσουν κάτι ιδιαίτερο.

Συνέχεια »

Μάι
22
2018

κατάλογοςΕκδόθηκε η απόφαση από τα υπουργεία εργασίας και οικονομικών  για το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και οικογενειών αυτών περιόδου 2018- 2019, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού που θα χορηγήσει ο ΟΑΕΔ. Το Πρόγραμμα επιδοτεί με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού διακοπές εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που ασφαλίζονται στον ΕΦΚΑ και καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές υπέρ της τέως Εργατικής Εστίας, όπως και ανέργων εγγεγραμμένων στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, και των οικογενειών τους, για την περιόδο 2018-2019.  Συνέχεια »

Μάι
22
2018

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 2‘Eως την Παρασκευή 1η Ιουνίου  2018 θα δέχονται αιτήσεις εγγραφής για τη νέα σχολική περίοδο 2018- 2019, οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Θέρμης όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής Δ. Θέρμης. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στον παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής τους (δείτε τον κατάλογο στο τέλος). Συνέχεια »

Μάι
22
2018

 

OIKOGENEIKO EPIDOMA 2Ανακοινώθηκε από το  Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ότι την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2018. Να σημειωθεί ότι  ποσό ύψους  63.077.250,94 ευρώ πρόκειται να καταβληθεί σε 287.021 δικαιούχους και αφορά συνολικά 612.000 άτομα.

Συνέχεια »

Μάι
22
2018

KAPH XORODIAKH SYNANTHSH 1Το ΚΑΠΗ Θέρμης σε συνεργασία με τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης, υλοποιώντας την πρωτοβουλία της διοίκησης του Νομικού Προσώπου για την καθιέρωση ετήσιων συναντήσεων χορωδιών ΚΑΠΗ, διοργανώνει την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00 την 5η Χορωδιακή συνάντηση ΚΑΠΗ Δήμου Θέρμης, στην Αίθουσα Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης. Συμμετέχουν οι χορωδίες των ΚΑΠΗ Θέρμης, Βασιλικών, Τριλόφου, Κάτω Σχολαρίου, Καρδίας, Νέας Ραιδεστού & Τριαδίου.

Συνέχεια »

Μάι
22
2018

laikh paragwgos

Η Αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς του Δήμου μας πως ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης άδειας παραγωγών πωλητών στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου στα Βασιλικά. Όπως είναι γνωστό με συγκεκριμένη εγκύκλιο προβλέπεται ότι ο κάθε   αδειούχος παραγωγός πωλητής μπορεί να ανανεώνει την άδειά του στην αρμόδια αρχή που δεν είναι άλλη από τον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του. Αυτό ξεκαθαρίζει η εγκύκλιος 46974/2018 που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή προς εφαρμογή του νόμου 4497/2017 σχετικά με την άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων. Ειδικότερα για την ανανέωση αδειών παραγωγών πωλητών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν:  

Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης