Δελτία Τύπου

Μάι
25
2016

elpidaΟλοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ομάδας Υποστήριξης δασκάλων για την εφαρμογή προγράμματος αγωγής υγείας στους μαθητές με τίτλο: «Νιώθω ασφαλής στο σχολείο μου» που λειτούργησε το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ». Κύριος στόχος του προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν 7 εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκευής ήταν η πρόληψη της βίας – επιθετικότητας.

Οι επιμέρους στόχοι του προγράμματος πάνω στους οποίους «δούλεψαν» οι εκπαιδευτικού στις 10 δίωρες συναντήσεις ήταν:
κατανόηση της έννοιας της βίας και των μορφών έκφρασης της,
• αναγνώριση και κατανόηση των δύσκολων συναισθημάτων καθώς και την εκμάθηση τρόπων διαχείρισης τους,
• ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών και σύνδεση αυτών με την αντιμετώπιση της βίας,
• ενίσχυση κλίματος συνεργασίας στην τάξη και βελτίωση των υφιστάμενων διαπροσωπικών σχέσεων.

Μάι
25
2016

geranakiΈνα «Γερανάκι ανύψωσης ασθενών» απέκτησε το ΚΔΑΠ- ΜΕΑ «Αγκαλιά-ζω» των «Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης με την ευγενική χορηγία της εταιρίας FRONTIS MEDICAL CARE και προσωπικά του υπευθύνου κου Μ. Αντωνίου.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των φιλοξενούμενων με κινητικά προβλήματα στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και το οποίο αποτελούσε σημαντική ανάγκη της δομής.

Η προσφορά αυτή της FRONTIS MEDICAL CARE δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό να εξυπηρετεί και να διευκολύνει τις συνεχείς ανάγκες των ωφελούμενων της δομής με ευκολία και αποτελεσματικότητα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τη διοίκηση, το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους, για την εξαιρετικά σημαντική χειρονομία, με την προτροπή να διευρυνθούν οι αρωγοί στις πρωτοβουλίες και δράσεις του φορέα.

Μάι
23
2016

imagesΑύριο Τρίτη 24/5, θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες και ψεκασμοί φυσικού συστήματος στον Τρίλοφο και το Πλαγιάρι, στη Θέρμη, το Τριάδι, το Ν. Ρύσιο, τους Ταγαράδες και την Καρδία, την Τετάρτη 25/5. Την Πέμπτη 26/5 τα συνεργεία θα βρίσκονται στη Ν.Ραιδεστό, τη Φιλοθεή, τη Λακκιά, το Λίβάδι, το Ανω και Κάτω και την Αγ. Παρασκευή (ιδιωτικοί χώροι) το Σχολάρι, ενώ την Παρασκευή 28/5 θα γίνουν δειγματοληψίες και ψεκασμοί στη Σουρωτή, την Αγ. Παρασκευή ( και ιδιωτικοί χώροι) τα Βασιλικά, τον Αγ. Αντώνη και το Μονοπήγαδο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι περιβαλλοντικά συμβατό και δεν σκοτώνει τα ακμαία κουνούπια αλλά αντιμετωπίζει τις προνύμφες μέσα από ήπιες και εντοπισμένες παρεμβάσεις σε υδατικές συλλογές.
Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης: Συνέχεια »

Μάι
23
2016

λαικο παν 2Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της λειτουργίας του Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Θέρμης.
Τον πρώτο κύκλο των σεμιναρίων του εξαμήνου Ιανουαρίου 2015 – Μαϊου 2016 παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 συμπολίτες μας , ενώ η θεματολογία τους περιελάμβανε ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία μας όπως αυτό της «διαχείρισης των συναισθημάτων, του εθισμού σε ουσίες αλλά και το τζόγο, την ομοιοπαθητική, την Γ΄Ηλικία, τον εκφοβισμό στα σχολεία, το ρόλο της μητέρας και τις πανελλήνιες εξετάσεις ως μία υπόθεση όλης της οικογένειας». Συνέχεια »

Μάι
20
2016

kdap1Το δικό τους λαχανόκηπο έχουν, πλέον, τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ», αφού ο δήμος Θέρμης παραχώρησε στα φιλοξενούμενα παιδιά της δομής μια μικρή αλλά άμεσα προσβάσιμη και λειτουργική έκταση στο Δημοτικό Λαχανόκηπο.
Με αυτό την τρόπο, η Δ/νση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του δήμου και το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του ΝΠΔΔ δίνουν στα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ τη δυνατότητα για επαφή με τη φύση.
Συνέχεια »

Μάι
19
2016

ΜΙΚΡΑ 2016 55555
15η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣ

Δημοτικό Θέατρο Θέρμης
Ώρα έναρξης 19.00 – Είσοδος Ελεύθερη
Για 15η χρονιά η  Μικτή Χορωδία Μίκρας διοργανώνει χορωδιακή συνάντηση στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης την Κυριακή 29 Μαϊου.  με τη συμμετοχή :

-ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΕΡΜΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»
-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ.
«ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ»
-ΧΟΡΩΔΙΑ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΜΟΥΣΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΙΚΡΑΣ Συνέχεια »

Μάι
19
2016

r-vector-design-243515575

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΙΟΥ 2016
14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θέρμης
είσοδος ελεύθερη | ώρα έναρξης 19.00.

Η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης με οδηγό της την αγάπη και το μεράκι για το τραγούδι, οργανώνει για μια ακόμη φορά ένα χορωδιακό φεστιβάλ γεμάτο τραγούδια από υπέροχες χορωδίες.
Στόχος της συνάντησης είναι η ανάπτυξη πολιτιστικών ιδεωδών, η καλλιέργεια υψηλών σχέσεων και δεσμών μεταξύ ανθρώπων, φορέων και πόλεων, καθώς και η συνεργασία τους μέσω της μουσικής που είναι η αμεσότερη μορφή τέχνης. Σκοπός της είναι η διάδοση, η προβολή και η ανύψωση της χορωδιακής μουσικής, που συμβάλλει στην ανάπτυξη, την καλλιέργεια και την προβολή της μουσικής, μέσω της συνεργασίας των χορωδιών. Ελπίδα όλων των μελών της χορωδίας είναι “σ’ αυτή την πολυφωνική μουσική συνάντηση τόσο οι φιλοξενούμενες χορωδίες, όσο και το κοινό, να νιώσουν στην ψυχή τους μαγευτικά συναισθήματα που μόνο η μουσική μας δημιουργεί” .
Στη φετινή συνάντηση, που θα διεξαχθεί στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ συμμετέχουν καταξιωμένες ελληνικές χορωδίες  όπως: Συνέχεια »

Μάι
19
2016

FINAL_APRIL-2014Παρασκευή 27 Μαΐου & ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θεατρο Θέρμης
Τραγούδια Παράδοσης & ο «Ερωτόκριτος»
Συμμετέχουν οι χορωδίες :
Παιδική Χορωδία Π. Κ.Θέρμης | Παιδική Χορωδία Κ.Π. Ν. Ραιδεστού
Παιδική Χορωδία Κ. Π. Ν. Ρυσίου | Παιδική Χορωδία Κ. Π. Τριλόφου
Παιδική Χορωδία Κ. Π. Σουρωτής

Η Παιδική Χορωδία ιδρύθηκε το 2003 με τη μαέστρο Ειρήνη Μαραντίδου.
Αποτελείται από παιδιά του Δήμου Θέρμης που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι. Απασχολεί 150 μέλη ηλικίας 7 – 12 ετών. Συνέχεια »

Μάι
19
2016

triadi_sxoleioΣτο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) εντάχθηκε με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η αποπεράτωση το 5ου δημοτικού Θέρμης -Τριαδίου.

Πρόκειται για ένα έργο σχολικής στέγης που έχει ξεκινήσει από το 2008 με φορέα υλοποίησης τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης αλλά, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, διακόπηκαν οι εργασίες και τελικώς υπήρξε διάλυση της εργολαβίας το 2010. Όλο αυτό το διάστημα, ο δήμος Θέρμης με επιμονή και σωστή προετοιμασία απαίτησε τη χρηματοδότησή του. Συγκεκριμένα, λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού του Τριαδίου την τελευταία δεκαετία το κτήριο επανασχεδιάστηκε με προσθήκη κατ’ ύψος και κατ ‘ επέκταση καθώς και με νέα εσωτερική διαρρύθμιση. Ο δήμος ανέθεσε νέες μελέτες που εγκρίθηκαν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, δόθηκε άδεια δόμησης και ετοίμασε τα τεύχη δημοπράτησης.

Το έργο με τίτλο «Καθ’ ύψος και κατ’ επέκταση προσθήκες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης – Τριαδίου και εσωτερικές διαρρυθμίσεις υφιστάμενου κτιρίου» έχει προϋπολογισμό 2.540.000 ευρώ.

Το σχολείο θα έχει δυναμικότητα 225 μαθητών. Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν προσθήκες στο υφιστάμενο, αλλά ημιτελές κτίριο. Στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας θα γίνουν και εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου. Συνέχεια »

Μάι
18
2016

τούμπα 1 τούμπα αρχαια-παιχνίδια τούμπαΕκπαιδευτική δράση για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον αρχαιολογικό χώρο της Τράπεζας της Θέρμης Θεσσαλονίκης, οργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού της πανελλαδικής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» για το 2016, την Πέμπτη 26 Μαΐου σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης. Εκεί τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από ψηλά το πόλισμα που αναπτύχθηκε στη συγκεκριμένη θέση κατά την αρχαιότητα. Η θέα προς τον μυχό του Θερμαϊκού κόλπου θα προσφέρει την ευκαιρία να γίνει λόγος για την κατοίκησή του στην αρχαιότητα και την ίδρυση της μεταγενέστερης Θεσσαλονίκης από τον Κάσσανδρο.
Επιπλέον, οι νεαροί φίλοι μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αρχαία παιχνίδια, χάρη στο εποπτικό υλικό και τις αντίστοιχες κατασκευές, που υπάρχουν στο χώρο μετά την ανάπλαση-ανάδειξή του από το Δήμο Θέρμης.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 9:30πμ. έως τη 1:30μ.μ. Τις πρώτες ώρες το χώρο θα επισκεφτούν μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ στο διάστημα 12:00-1:30μ.μ. η δράση θα υλοποιηθεί για το ευρύ κοινό.© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης