Δελτία Τύπου

Αύγ
25
2015
imagesΣυνεχίζεται και αύριο Τετάρτη 26/8 η δωρεάν διανομή ροδάκινων που πραγματοποιει ο Δήμος Θέρμης,  από τις 10.00 έως τις 14.00, στο Δημοτικό Κτίριο Τριαδίου (κτίριο Οικονομικής Υπηρεσίας).
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο  της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Ωφελούμενοι της διανομής είναι:
  • οι κάτοχοι της Κάρτας Σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης,
  • οι αιτούντες της Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ) και
  • οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού  Παντοπωλείου του Δήμου Θέρμης.
Αύγ
24
2015

κατάλογοςTη δεκαετία του 1980 ξεκίνησαν στο αγρόκτημα των Βασιλικών οι διαδικασίες αναδασμού, που ολοκληρώθηκαν το 2003 με την παράδοση των τίτλων κυριότητας των νέων αγροτεμαχίων στους δικαιούχους. Ο Α’ αναδασμός αφορούσε σε μέρος μόνο του αγροκτήματος, έκτασης περίπου 12.000 στρ., ενώ για το υπόλοιπο τμήμα, έκτασης περίπου 8.500 στρ., οι εργασίες ξεκίνησαν και πάλι το 2002 και διακόπηκαν στις αρχές του 2007 (Β’ αναδασμός).
Μετά τη συνένωση των δήμων μέσω του Προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, η νέα Διοίκηση του Δήμου Θέρμης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών του αναδασμού που είχαν διακοπεί. Έτσι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.), που εκ του νόμου έχει την αρμοδιότητα εκπόνησης μελετών αναδασμού, και αφού ξεπεράστηκαν πολλά θεσμικά προβλήματα, τεχνικής και νομικής φύσεως, ο Δήμος Θέρμης ανέθεσε με διαγωνισμό τη μελέτη σε ιδιωτικό γραφείο. Η εκπόνηση της μελέτης Β’ αναδασμού, προϋπολογισμού €522.000, άρχισε στις αρχές του 2015 και οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό, υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και την εποπτεία των Υπηρεσιών της Π.Κ.Μ.
Το κόστος της μελέτης καλύπτεται από ίδιους πόρους του Δήμου Θέρμης.
Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι ακόλουθες εργασίες της μελέτης: Συνέχεια »

Αύγ
23
2015

κουνουπιαΣτο πλαίσιο της επίγειας καταπολέμησης κουνουπιών Μακεδονίας την εβδομάδα από Καταπολέμηση εντόμων υγειονομικής σημασίας στο Δήμο Θέρμης>> την εβδομάδα από 24/08/2015 έως 28/08/2015, συνεργεία της αναδόχου εταιρείας θα βρίσκονται στη Σουρωτή, το Τριάδι, το Λιβάδι, την Περιστερά, την Καρδία και το Πλαγιάρι για τον έλεγχο των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών που βρίσκονται στις αυλές των οικιών. Οι εφαρμογές πραγματοποιούνται αποκλειστικά εντός βόθρων ή στάσιμων υδάτων και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για ανθρώπους, κατοικίδια ή άλλους οργανισμούς πλην των προνυμφών κουνουπιών. Ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν στο έλος την Μικρας, τους Ταγαράδες, το Ν.Ρύσιο, τι Τριάδι, τα Βασιλικά, το Σχολάρι, τον Αγ. Αντώνιο, το Μονοπήγαδο, τον Τρίλοφο, το Πλαγιάρι, τη Ν.Ραιδεστό, την Περιστερά, το Λιβάδι. Δειτε το αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω. Συνέχεια »

Αύγ
20
2015

Αφίσα-Γιορτή-Σταφυλιού- Κ. ΣΧΟΛΑΡΙ -2015

Δημοτικό Σχολείο | Ώρα έναρξης 20.30 | είσοδος ελεύθερη

Ροζακί, βικτώρια, μοσχάτο, ρεμπιέ, σουλτανίνα, ροδίτη, καμπερνέ και μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσι, αλλά και γευστικό τσίπουρο και κρασί από τα σταφύλια της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες της γιορτής σταφυλιού και κρασιού, που συνδιοργανώνουν στις 21 , 22 και 23 Αυγούστου, στο Κάτω Σχολάρι, η Τοπική Κοινότητα σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ και τον Δήμο Θέρμης. Μια γιορτή που συμπληρώνει φέτος 37 χρόνια ,ξεκίνησε το 1978, όταν άρχισε να ανθεί η αμπελουργία στην περιοχή με καλλιέργειες που έφταναν τα 7.500 στρέμματα αμπέλια διαφόρων ποικιλιών. Συνέχεια »

Αύγ
20
2015

tagartagarades

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους θα γιορτάσουν το πανηγύρι του Τιμίου Προδρόμου στος Ταγαράδες. Με την ευκαιρία του εορτασμού του Τιμίου Προδρόμου, η Δημοτική  Κοινότητα Ταγαράδων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Αυγούστου περιλαμβάνουν παραδοσιακούς χορούς, γλέντι και μια εξαιρετική συναυλία κρουστών ενώ, ταυτόχρονα, γιορτάζει ο Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου  .

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
20:30 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας Τιμίου Προδρόμου

21:30 Χαιρετισμοί
Παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία του χωριού από το:
• Χορευτικό παιδικό τμήμα του Κέντρου Πολιτισμού
Ταγαράδων.
• Χορευτικό Όμιλο Θέρμης
και
Λαϊκό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα ΄΄Σεργιάνι΄΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

07:00 Όρθρος – Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία
Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου
Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημου
19:00 Εσπερινός – Παράκληση Τιμίου Προδρόμου

21:30 Ομάδα κρουστών Κιλκίς ΄΄άιΝΤΟς΄΄.                                                      Επιμέλεια παρουσίαση Λευτέρης Αγγουριδάκης
20:00 Λαϊκό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα ΄΄Σεργιάνι΄΄
Λειτουργεί το Λαογραφικό μουσείο στο κοινοτικό κτήριο
της οδού Κύπρου

Λίγα λόγια για τους Ταγαράδες: Συνέχεια »

Αύγ
20
2015

aslanidis  “Παράδοξη Πατρίδα” του Νίκου Ασλανίδη στο Σινέ Θερμαΐς την Πέμπτη 20/8 στις 21:30 , είσοδος ελεύθερη

Η ταινία συμμετείχε στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης –Εικόνες του 21ου Αιώνα και έλαβε το βραβείο κοινού FISCHER 2015

Την περίοδο της γερμανικής κατοχής ο Στάθης Χαϊτίδης ήταν μόλις οκτώ ετών. Οι Ναζί με τους Έλληνες συνεργάτες τους τον Απρίλιο του 1944 μπήκαν στο χωριό του, στους Πύργους Πτολεμαΐδας, εκτέλεσαν εν ψυχρώ ή έκαψαν ζωντανούς συνολικά 353 κατοίκους.
Ανάμεσά τους ήταν η 28χρονη μητέρα του, η γιαγιά του και τα τέσσερα του αδέλφια ηλικίας από ενάμιση έως δέκα ετών. Ο ίδιος κατάφερε να γλιτώσει τελευταία στιγμή μαζί με τον πατέρα του.
Συνέχεια »

Αύγ
14
2015

Helping HandsΣτη διάθεση όλων των κατοίκων του Δήμου Θέρμης που  αισθάνονται την ανάγκη να αναζητήσουν στήριξη για την αντιμετώπιση μικρών ή μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητάς τους είναι το Γραφείο Συμβουλευτικής & Ψυχοκοινωνικής Στήριξης που φιλοξενείται εντός της δομής του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ», Ταβάκη 28, στη Θέρμη. Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 46 56 96.

Συνέχεια »

Αύγ
12
2015

panagia Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, που ξεκινούν από σήμερα, γιορτάζει το δεκαπεντάυγουστο το Λιβάδι. Με την ευκαιρία του εορτασμού του Ι.Ν. Κοιμησεως της Θεοτόκου, η Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Λιβαδίου και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τετραήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν ποδηλατικούς αγώνες, δραστηριότητες και παιχνίδια, προβολή ταινιών, παραδοσιακούς χορούς και καραγκιόζη ενώ, ταυτόχρονα, γιορτάζουν με κατάνυξη την Κοίμηση της Θεοτόκου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Συνέχεια »

Αύγ
12
2015

children-playing-webΔωρεάν προγράμματα απόκτησης πιστοποίησης χρήσης Η/Υ ECDL, καθώς και απόκτησης κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας επιπέδου Α1 και Α2 Αγγλικής και Γερμανικής Γλώσσας, για τους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, προγραμματίζονται να ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβρη 2015 στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του ΝΠΔΔ Θέρμης.
Συνέχεια »

Αύγ
10
2015

dimotiki_epitropi_diavouleusisΟ δήμος Θέρμης θέτει σε διαβούλευση και γνωμοδότηση το σχέδιο του Προϋπολογισμού για το έτος 2016 σύμφωνα με το Άρθρο 75, του Ν. 3852/10. Η συζήτηση στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης (Δημητρίου-Καραολή & Καπ. Χάψα) την Τρίτη 18 Ιουλίου 2015, ώρα 18.30.

Δείτε την πρόσκληση για τη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης  -προυπολογισμός 2016

2016-ΕΣΟΔΑ-ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ Α

2016-ΕΞΟΔΑ-ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ Α

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης