Δελτία Τύπου

Φεβ
9
2016

MAZIKOS ATHLITISMOS

Σημαντικές δράσεις έχει σχεδιάσει και υλοποιεί , η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού του Δήμου μας. Ήδη λειτουργούν Προγράμματα Άθλησης για Όλους , στα οποία αθλούνται δημότες και δημότισσες όλων των ηλικιών, παίρνοντας μέρος σε αθλητικά προγράμματα, υπό την καθοδήγηση Πτυχιούχων Φυσικής αγωγής, οι οποίοι προσελήφθησαν, σύμφωνα με το Οργανωτικό Πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Συνέχεια »

Φεβ
4
2016

riziΤο Νομικό Πρόσωπο «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής» Δήμου Θέρμης, με τη βοήθεια των μελών της Πολιτικής Προστασίας Μίκρας του Δήμου Θέρμης, διένειμε την Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 τις ποσότητες ρυζιού parboiled που αναλογούσαν σε 621 οικογένειες δικαιούχων κατοίκων του Δήμου. Οι δικαιούχοι είχαν ενημερωθεί με γραπτό μήνυμα ή τηλεφωνική επικοινωνία να παραλάβουν το ρύζι από το χώρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θέρμης, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Εθνικού Προγράμματος Δωρεάν διανομής Ρυζιού Parboiled σε απόρους της Χώρας», το οποίο υλοποιείται σε εφαρμογή της αριθ. 33/1752/07−01−2014 (Β΄ 29) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συνέχεια »

Φεβ
3
2016

doitsis«Ο Εθισμός στις ουσίες, στο αλκοόλ, στον τζογο και στο διαδίκτυο» είναι το θέμα του δεύτερου σεμιναρίου του Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Θέρμης που θα πραγματοποιηθεί την άλλη Πέμπτη 11/2 στα Βασιλικά.
Για την προσωπική του εμπειρία και την αλήθεια σχετικά με τον εθισμό και την εξάρτηση, που δεν αφορά μόνο τη χρήση των ναρκωτικών ή του αλκοόλ αλλά και τον τζόγο ή το διαδίκτυο,  θα μιλήσουν ο σύμβουλος & ιδρυτής του Ανοιχτού Κέντρου Απεξάρτησης «ΟΑΣΙΣ», Δαμιανός Δουΐτσης και μέλη της  “ΟΑΣΙΣ”.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή Συνέχεια »

Φεβ
3
2016

oneirotropiaΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 8-19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ : ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 | ΩΡΑ 19:30 Μ.Μ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης παρουσιάζει την έκθεση με τις μακέτες και τα έργα ζωγραφικής που εικονογραφούν το βιβλίο «Ονειροτρόπια» της Αγγελικής Κουρμουλάκη, που κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι από τις εκδόσεις i Write.
«Ένα ταξίδι προς τα μέσα» και «Μικρή ιστορία για μία γοργόνα», είναι οι τίτλοι από τις δύο μικρές ιστορίες που συνθέτουν τα «Ονειροτρόπια» και περιγράφουν με ποιητικό τρόπο το ταξίδι της ενηλικίωσης μέσα από τους συμβολισμούς και την επίδραση των ονείρων και της τέχνης Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο από τις οκτώ ιστορίες της ομώνυμης συλλογής , που έχουν ως βασικό στοιχείο τους το όνειρο. Συνέχεια »

Ιαν
29
2016

Σε σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα της συντήρησης των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών του Δήμου Θέρμης, προχώρησαν οι υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης, η οποία έχει τη ευθύνη της λειτουργίας και συντήρησης τους. Καθημερινά, εκατοντάδες συνδημότες μας, κάθε ηλικίας, επισκέπτονται και κάνουν χρήση, των υποδομών αυτών. Δεδομένων των κοινωνικών προεκτάσεων της οικονομικής κρίσης, οι υποδομές αυτές αποτελούν τους χώρους δημιουργικής απασχόλησης, επιμόρφωσης, ανάπτυξης και διασκέδασης, όλων των πολιτών του Δήμου. Η διαθεσιμότητα τους , γίνεται εφικτή, με τη συνεχή υποστήριξη, που παρέχεται από τα τμήματα συντήρησης, με γνώμονα , να παραμένουν λειτουργικά και συνεχώς στη διάθεση όλων εκείνων που επιθυμούν να τις επισκεφτούν και να τις χρησιμοποιήσουν, αξιοποιώντας δημιουργικά το χρόνο τους. Παράλληλα υποστηρίζονται ουσιαστικά οι δραστηριότητες των Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων σε όλο το Δήμο. Συνέχεια »

Ιαν
29
2016

KATHARIOTHTA 6Με πρώτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της Καθαριότητας του Δήμου Θέρμης , καθώς επίσης και την προστασία του περιβάλλοντος, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πρασίνου κατέβαλε συνεχείς προσπάθειες το μήνα Ιανουάριο 2016, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, τις υπηρεσίες της, για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στα αιτήματα των δημοτών, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση σε ότι αφορά το περιβάλλον και την φροντίδα του Δήμου μας. Συνέχεια »

Ιαν
28
2016

παιδακια ομαδας

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των Νέων σε θέματα Παιδιών με Αναπηρίες τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016, τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ΚΔΑΠ-MEΑ «Αγκαλιά-ζω» του Δήμου Θέρμης, δέχθηκαν την επίσκεψη της ποδοσφαιρικής ομάδας Κ17 του Μ.Α.Σ. «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΤΡΙΑΔΙΟΥ» (διοίκηση, προπονητής και παίχτες).Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, η οποία συναντά άλλωστε, την απόλυτη ταύτιση με τη στόχευση του ΚΔΑΠ -ΜΕΑ «Αγκαλιά-ζω”, που δεν είναι άλλη από την κοινωνικοποίηση των παιδιών με ανηπηρίες. Συνέχεια »

Ιαν
28
2016

βιβλια 1Ξεκινά σήμερα το πρώτο σεμινάριο στη Ν. Ραιδεστό το πρόγραμμα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Θέρμης, ενώ ακολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα το δεύτερο σεμινάριο στα Βασιλικά .
Συγκεκριμένα το δεύτερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Βασιλικά. Αντικείμενο του σεμιναρίου θα αποτελέσει «ο Εθισμός και η Εξάρτηση» και εισηγητή τον  κ. Δουϊτση Δαμιανό του Κέντρου Απεξάρτησης «ΟΑΣΙΣ». Συνέχεια »

Ιαν
26
2016

κοριτσακι

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Παιδική Κακοποίηση: Πρόληψη – Διάγνωση – Αντιμετώπιση» διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Θέρμης «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής» σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού».Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 18:00 στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης και έχει ως στόχο την ενημέρωση γονιών και παιδαγωγών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, ιδιαίτερα στην προσχολική ηλικία. Εισηγήτρια του θέματος είναι η κα. Γαβρήλογλου Ματίνα, ψυχολόγος από «Το Χαμόγελου του Παιδιού», οργανισμός με μεγάλη εμπειρία, που από το 2009 έχει συστήσει και λειτουργεί Τμήμα Ενημέρωσης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών.

Ιαν
18
2016

moystakas xiniasΆσπρη μέρα είδαν σήμερα και οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας αφού από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Συγκεκριμένα χιονόπτωση ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/01/2016) στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης, ενώ χιόνι έπεσε ακόμη και στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας προβλήματα και καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων. Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό, από ανατολικά προς δυτικά και συγκεκριμένα από το Νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ κλειστό είναι το τούνελ της Τούμπας λόγω τροχαίου ατυχήματος. Η Τροχαία έχει διακόψει προληπτικά την κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου, ενώ εκ περιτροπής σε μία λωρίδα διεξάγεται η κυκλοφορία στο ύψος της Καρδίας πηγαίνοντας προς Χαλκιδική, λόγω παγετού. Ο παγετός κρατά κλειστό και τον δρόμο προς Ωραιόκαστρο.
Ειδικότερα, στο Δήμο Θέρμης η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πλην των περιοχών Περιστερά, Άγιος Αντώνιος, Μονοπήγαδο και Σχολάρι, όπου παρατηρείται παγετός και απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε κάποια σημεία ή χιονολάστιχα. Στις περιοχές αυτές δεν λειτούργησαν σήμερα και τα σχολεία, καθώς η πρόσβαση σε αυτά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για Εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης