Δελτία Τύπου

Οκτ
20
2017

UnescoΣτο “Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν” της UNESCO (Global Network of Learning Cities) εντάχθηκε ο Δήμος Θέρμης. Το δυναμικό, αυτό, διεθνές δίκτυο στοχεύει στην υποστήριξη και κινητοποίηση των διαδικασιών και των πρακτικών δια Βίου Μάθησης σε επίπεδο δήμων και τοπικών κοινωνιών σε όλο τον κόσμο. Το δίκτυο που αριθμεί πάνω από 195 μέλη από 47 χώρες αποτελεί πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της UNESCO, που εδρεύει στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η Ελλάδα, μάλιστα, είναι τρίτη χώρα, παγκοσμίως, σε αριθμό συμμετοχών.
Στόχος της UNESCO είναι η διαμόρφωση ενός παγκοσμίου δικτύου πόλεων που θα κινητοποιήσει και θα στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες να δημιουργήσουν και να αξιοποιήσουν ευκαιρίες μάθησης και εξέλιξης για τους όλους τους πολίτες τους μέσα από δημιουργικό διάλογο την ανάπτυξη δεσμών και συνεργασιών και την ανάπτυξη των ανάλογων εργαλείων.
Συγκεκριμένα, το “Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν” στοχεύει στη προαγωγή της Δια Βίου Μάθησης μέσα από την υλοποίηση πρακτικών στην εκπαίδευση, που ωφελούν σε μεγάλο βαθμό τους ενήλικες, στην ενδυνάμωση του διαλόγου μεταξύ των πόλεων-μελών του Δικτύου, καθώς και στη συνεργασία με διεθνείς οργανώσεις, δίκτυα και άλλους φορείς που προωθούν τη βιώσιμη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη στις πόλεις. Μέσω του Δικτύου υλοποιούνται επίσης προγράμματα εκπαίδευσης για οικογένειες, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών εκπαίδευσης. Άλλος ένας στόχος του δικτύου είναι η συμβολή στην επίτευξη των Στόχων της Αειφορικής Ανάπτυξης, ιδιαιτέρως εκείνων που αφορούν στις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και τη δια Βίου Μάθηση καθώς και στη δημιουργία ασφαλών, ανθεκτικών και αειφορικών πόλεων και οικισμών.

Τι είναι η Πόλη που Μαθαίνει; Συνέχεια »

Οκτ
20
2017

kykloi-mathisis-2Παράταση μέχρι την 31η  Οκτωβρίου 2017 δόθηκε στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ενδιαφέροντος,  για τα επιμορφωτικά προγράμματα των Κύκλων Μάθησης του Δήμου Θέρμης, που πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στον Νοέμβριο και έως τις  25 Νοεμβρίου για τα αντίστοιχα σεμινάρια του μηνός Δεκεμβρίου 2017. Όπως είναι γνωστό τα έξι θεματικά πλαίσια των επιμορφωτικών προγραμμάτων είναι: Ενεργός πολίτης, Νέες τεχνολογίες, Φύση και διατροφή, Ανθρώπινες σχέσεις, Εκπαίδευση  και συμμετοχική μάθηση των Ενηλίκων, Συμβουλευτική σταδιοδρομίας και διαχείριση καριέρας των ενηλίκων.

Συνέχεια »

Οκτ
20
2017

Πέντε γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης, προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο πλαίσιο της Ημέρας προληπτικής Ιατρικής στους κατοίκους του Λιβαδίου Οι  πόρτες του Κοινοτικού Ιατρείου Λιβαδίου άνοιξαν για μία ακόμη χρονιά την περασμένη Κυριακή για να υποδεχτούν τους δεκάδες προσερχόμενους χρήστες υπηρεσιών υγείας, που διαμένουν στην ορεινή Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου. Παραμένοντας σταθερά δίπλα σε θέματα ανάγκης, η Τοπική Κοινότητα συνεργάστηκε και ένωσε  τις δυνάμεις  της  και φέτος με τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, παράρτημα Λιβαδίου, ανανεώνοντας την αρχική υπόσχεση για συνεχή προσφορά σε θέματα υγείας, προς το κοινωνικό σύνολο της ορεινής αυτής  περιοχής.

Συνέχεια »

Οκτ
20
2017

spartakos rithmiki oxi kalh 3Εκατόν ογδόντα συμμετοχές από οκτώ χώρες  συγκέντρωσε ο 7ος Διεθνής Αγώνας Ρυθμικής Γυμναστικής, που φιλοξενήθηκε  στο κλειστό γυμναστήριο Βασιλικών του Δήμου Θέρμης.

Η 7η  διοργάνωση Σπάρτακος Emeralds Cup ρυθμικής γυμναστικής, άφησε πίσω της, τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ οι φίλοι της Ρυθμικής,  είχαν την ευκαιρία  να απολαύσουν ένα μοναδικό τριήμερο θέαμα, στο οποίο 180 αθλήτριες από όλες τις ελληνικές ομάδες που καλλιεργούν το άθλημα της ρυθμικής, καθώς και από  άλλες χώρες του εξωτερικού που διαθέτουν παράδοση και σημαντικές διακρίσεις στο χώρο,  διαγωνίστηκαν σε ατομικά αθλήματα, ενώ παρουσίασαν και προγράμματα ανσάμπλ.

Συνέχεια »

Οκτ
19
2017

 

imagesΠαραδοσιακά χορευτικά σύνολα και μουσικές θα περιλαμβάνεουν τα «22α Δημήτρεια», το τετραήμερο πολιτιστικών και εορταστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνονταιά στη Δημοτική Κοινότητα Πλαγιαρίου. Οι εκδηλώσεις που επί 22 χρόνια συνδυάζουν αρμονικά τον πολιτισμό και τη θρησκευτική παράδοση πραγματοποιούνται με αφορμή τη γιορτή του προστάτη του Πλαγιαρίου Αγίου Δημητρίου και θα διαρκέσουν από τις 25 έως 28 Οκτωβρίου 2017.

Πρόγραμμα

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 Οκτωβρίου 2017 Συνέχεια »

Οκτ
19
2017

mple kvdvnas 1Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης, ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενημερωτικές δράσεις για την ορθή χρήση του μπλε κώδωνα. Η συγκεκριμένη ενημερωτική ενέργεια αφορά την τοποθέτηση ενός ειδικά σχεδιασμένου εντύπου στο χερούλι της πόρτας των δημοτών μας, το οποίο θα συνοδεύεται από επιστολή του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου .

Συνέχεια »

Οκτ
19
2017

GIORTH KASTANOY LIVADI FWTO livΓιορτή καστάνου στο Λειβάδι δεν σημαίνει μόνο αφθονα κάστανα, εδέσματα, χορό και γλέντι. Πέρα από αυτά, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου μπορείτε να πάρετε μέρος σε μια ορεινή πεζοπορία στο δάσος, να απολαύσετε την υπέροχη πανοραμική θέα προς το Θερμαϊκό, τον Όλυμπο, τη Χαλκιδική, το Βέρμιο και το Πάικ,  καθώς και να περιηγηθείτε  στον παραδοσιακό οικισμό του Λειβαδίου.
Το Λειβάδι του Δήμου Θέρμης είναι κτισμένο σε ένα λεκανοπέδιο της κορυφογραμμής Κισσού (Χορτιάτη) –Ομβριανού – Χολομώντα Χαλκιδικής.Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός με μακραίωνη ιστορία που φθάνει μέχρι τους προϊστορικούς χρόνους. Καταστράφηκε ολοσχερώς το 1821 από τους Τούρκους, επειδή συμμετείχε ενεργά στην επανάσταση της Χαλκιδικής με 25 οπλαρχηγούς και πολλούς αγωνιστές που είχαν ενταχθεί στο επαναστατικό σώμα του Εμμανουήλ Παπά.
Συνέχεια »

Οκτ
19
2017

dromos galatista livadi 1Παρουσία των Δημάρχων Πολυγύρου κ.Αστέριου Ζωγράφου και Θέρμης    κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, η τελετή έναρξης των εργασιών βελτίωσης και αναβάθμισης της τοπικής οδού Γαλάτιστας – Λιβαδίου, του Δήμου Πολυγύρου  (Όρια Δήμου Πολυγύρου), συνολικού προϋπολογισμού 1.358.000 ευρώ.

Κύριος στόχος του συγκεκριμένου έργου οδοποιίας είναι η βελτίωση – αναβάθμιση και ασφαλτόστρωση του τμήματος της τοπικής οδού με το χωμάτινο οδόστρωμα, όπου απουσιάζουν τεχνικά έργα απορροής των όμβριων υδάτων και έργα σήμανσης και ασφάλειας.

Συνέχεια »

Οκτ
18
2017

laikh agora genikhΤην απόφαση συστήματος διακριτότητας, δηλαδή αυτή του  διαχωρισμού των παραγωγών- επαγγελματιών,  για τις λαϊκές αγορές Νέας Ραιδεστού και Τριλόφου του Δήμου Θέρμης, υπέγραψε σήμερα ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ολοκληρώνοντας  ουσιαστικά την απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη λειτουργία των δύο νέων λαΙκών αγορών στο Δήμο μας. Η σχετική απόφαση μάλιστα έχει ήδη αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και μόλις δημοσιευθεί θα εκδοθεί ανακοίνωση για να υποβάλλουν τις αιτήσεις για τις θέσεις τους οι πωλητές.

Συνέχεια »

Οκτ
18
2017

PΗ Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. συμμετέχει ως εταίρος στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού έργου «Δίκτυο PAL για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας των Ρομά» (PAL Network for Support of the Roma Entrepreneurship) 2017-1-CZ01-KA204-035425 στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «ΚΑ2 – Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών», και αφορά στην ενίσχυση των Ρομά στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης