Δελτία Τύπου

Απρ
27
2015

agathanasios sholariΤρεις κοινότητες του δήμου Θέρμης γιορτάζουν τον Αγ. Αθανάσιο το Σάββατο 2 Μαϊου. Η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου τιμάται στη Ν. Ραιδεστό, τον Τρίλοφο και το Σχολάρι με πλήθος εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Συνέχεια »

Απρ
27
2015

κατάλογοςΈκτακτα συνδεριάζει το Δ.Σ. της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) αυτή την ώρα, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του για το περιεχόμενο της συνάντησης με τον πρωθυπουργό σχετικά με τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας και να αποφασίσει τη μελλοντική της στάση.

Απρ
27
2015

livadiΑρνητική η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβούλιου Θέρμης σχετικά με τη ΜΠΕ για τη λειτουργία λατομείου μαρμάρου σε δημόσια έκταση 49.237 τ.μ. στη θέση «Αλωνάκι» στο Λιβάδι. Δεν πρώτη φορά που δραστηριότητα απασχολεί κατοίκους και δήμο καθώς η επιχείρηση λειτουργούσε το λατομείο και στο παρελθόν από τον Οκτώβριο 2007 έως και το Φεβρουάριο 2008 όταν το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων μετά από προσφυγή του Δήμου Βασιλικών.
Το δημοτικό συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θέρμης αλλά και τη βούληση της τοπικής κοινωνίας που εκφράστηκε αρνητικά κατά τη διαβούλευση της προηγούμενης Κυριακής, 19/4, στο Λιβάδι, απέρριψε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων κρίνοντας ότι είναι τεχνικά και επιστημονικά ελλιπής και περιέχει ανακρίβειες.
Η μελέτη, σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία, δεν λαμβάνει υπόψη τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του δήμου για το Λιβάδι και την ευρύτερη περιοχή, δεν απαντά στα ζητήματα που έθεσε η απόφαση του ΣτΕ στο σκεπτικό της, ενώ ο προτεινόμενος λατομικός χώρος βρίσκεται δίπλα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Συνέχεια »

Απρ
23
2015

κατάλογοςΩς «απαράδεκτη μεθόδευση που πλήττει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» χαρακτηρίζει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης και ζητά την άμεση απόσυρση της.
Επιπλέον, το ψήφισμα καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει «πρωτοβουλία για να ξεκινήσει ειλικρινής διάλογος ώστε να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Όπως τονίζεται στο ψήφισμα, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο «μέχρι τη σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. της 7ης Μαΐου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση, δεν θα εφαρμόσει όσα προβλέπει η Π.Ν.Π., γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του». Συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ/ΠΚΜ, ο Δήμος Θέρμης, αύριο Παρασκευή 24/4 θα παραμείνει συμβολικά κλειστός από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες. Συνέχεια »

Απρ
23
2015

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

ΠΙΝΙΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ

Απρ
22
2015

imagesΜέχρι τις 20 Μαΐου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τις παροχές που προβλέπει ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τις παροχές που προβλέπει ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και επανασύνδεση, την επιδότηση ενοικίου και το επίδομα σίτισης. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 20 Μαϊου μέσω της ιστοσελίδας  https://www.idika.gov.gr/anthropocrisis/eKEP/Search.aspx με τη χρήση των κωδικών του συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXISnet) ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Προϋποθέσεις

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: Είναι όσοι πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια: Συνέχεια »

Απρ
21
2015

1535041_10201926735306958_5296110085185221813_nΤην Πέμπτη 23/04 γιορτάζει ο Ι.Ναός Αγ. Γεωργίου στο Τριάδι. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την προηγούμενη μέρα, Τετάρτη με λιτάνευση της εικόνας του Αγ. Γεωργίου στις 18:30, Πανηγυρικό Εσπερινό και αρτοκλασία. Ανήμερα της γιορτής του Αγίου, μετά τον όρθρο και τη Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι στον αύλιο χώρο του ναού, όπου ο Σύλλογος Αγ. Γεωργίου Τριαδίου θα παρουσιάσει χορούς από την Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Απρ
21
2015

DSCN1322DSCN1325DSCN1327DSCN1323DSCN1324DSCN1328    Με σημαντική συμμετοχή κατοίκων, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 19/4, η δημόσια συζήτηση – διαβούλευση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της λειτουργία του λατομείου μαρμάρου στη θέση “Αλωνάκι” , στο Λιβάδι. Η δραστηριότητα περιλαμβάνει την εξόρυξη ασβεστολιθικού κοιτάσματος με χρήση συρματοκοπών, την επιτόπου πρωτογενή κατεργασία υλικών με τεμαχισμό σε όγκους και τη μεταφορά τους.
Η δημόσια αυτή συζήτηση έγινε με πρωτοβουλία του δήμου Θέρμης, της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Λειβαδιωτών στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, που προβλέπεται από το νόμο, πριν από την έγκριση περιβαλλοντικών όρων της εγκατάστασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η διαδικασία διαβούλευσης σε τοπικό επίπεδο θα ολοκληρωθεί με τις γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 21/4. Συνέχεια »

Απρ
17
2015

22955643Σήμερα γιορτάζει το εξωκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής στην Αγ. Παρασκευή, όπου αναβλύζει το  αγίασμα. Ο εορτασμός  θα ξεκινήσει με τη Θεία Λειτουργία στις 8:30 και θα συνεχιστεί με παραδοσιακό γλέντι και χορούς.

Σύμφωνα με την παράδοση:

Η παράδοση λέει ότι στο σημείο που χτίστηκε το ξωκκλήσι μαρτύρησε μια κοπέλα από τον πατέρα της. Η κοπέλλα, κόρη του μπέη του χωριού, έγινε χριστιανή. Βαπτίστηκε στον Iερό Ναό της Αγίας Παρασκευής και πήρε το όνομά της. Εκείνος προσπάθησε με κάθε τρόπο να της αλλάξει γνώμη αλλά δεν τα κατάφερε. Κυνηγημένη έφυγε από το χωριό για να κρυφτεί. Την πρόλαβε και της πήρε τη ζωή. Από τότε, στο σημείο εκείνο, άρχισε να αναβλύζει αγίασμα. Λένε μάλιστα πως ο πατέρας της αργότερα μετάνιωσε. Έχτισε καινούργιο ναό προς τιμή της Aγίας Παρασκευής στο χωριό και έφυγε από εδώ, μη αντέχοντας το χαμό της κόρης του.

Σε ένα πουρνάρι λένε επίσης ότι πιάστηκε η λευκή  εσάρπα που φορούσε και παρόλο που έχουν περάσει εκατό χρόνια, ακόμα έρχονται οι νέοι και κρεμούν σε αυτό το μέρος  λευκά κορδελάκια.

 

Απρ
14
2015

SL373349afisaΗ ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας αναφορικά με το πλαίσιο διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και η ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τη διάρθρωση και τη λειτουργία της ίδιας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και τη Σουηδία ήταν ο σκοπός της επίσκεψης αιρετών και στελεχών της διαδημοτικής σύμπραξης SYDVATTEN στο δήμο Θέρμης.

11039507_1629054673982985_1476816931_oΗ αποστολή από τη Σουηδία επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ και της ΔΕΥΑ Θέρμης και παρουσίασε στα στελέχη τους τη συγκρότηση και το πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών ή διαδημοτικών επιχειρήσεων διαχείρισης υδάτινων πόρων στη Σουηδία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μάλμε. Συνέχεια »

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης