Δελτία Τύπου

Οκτ
29
2014

fn_hΞεκινούν κανονικά από αύριο Πέμπτη 30/10 οι μεταφορές των μαθητών για όλο το νομό.

Μετά από τις παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και της Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας, δηλαδή την προετοιμασία σχετικής της τροπολογίας που θα κατατεθεί την Παρασκευή, την επικοινωνία και συμφωνία με τους βουλευτές όλων των κομμάτων του Ν. Θεσσαλονίκης, αλλά και τις επαφές με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής των οφειλών των προηγούμενων ετών προς τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων και από αύριο Πέμπτη ξεκινούν κανονικά τα δρομολόγια δίνοντας ένα τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών.

Οκτ
29
2014

gefyra2
Πάνω από 1500 τόνους φερτών υλικών καθάρισαν τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Συντήρησης & Αυτεπιστασίας από δύο γέφυρες του ποταμού Ανθεμούντα που είναι και τα δύο πιο επιβαρυμένα από φερτά υλικά σημεία του ποταμού σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βασίλη Μουστάκα. Πρόκειται για τη γέφυρα του αεροδρομίου που «έφραξε» κατά 80% από καλάμια, λάσπες και άλλα φερτά υλικά, καθώς και για τη γέφυρα που βρίσκεται στο δρόμο Θεσ/νίκης –Μηχανίωνας απέναντι από την Ιντερσαλόνικα. Για τον καθαρισμό χρησιμοποιήθηκαν ένα μεγάλο ερπηστριοφόρο μηχάνημα και ένας μικρός φορτωτής.
Παράλληλα, η υπηρεσία προχωρά σε καθαρισμό των ρεμάτων στις περιοχές Βασιλικών, Περιστεράς και Λακκιάς στα σημεία που «έκλεισαν» από φερτά υλικά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.
Σε αποκαταστάσεις της αστικής και της αγροτικής οδοποιίας προχωρά η Αντιδημαρχία Συντήρησης και Αυτεπιστασίας, κυρίως σε ότι αφορά στις ζημίες από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις. Συνέχεια »

Οκτ
28
2014

SL372808 Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντ. Μακεδονίας με τη συμμετοχή των δημάρχων, του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Θεοφάνη Παπά και του προέδρου του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας Θράκης πραγματοποιήθηκε σήμερα. Για άλλη μια φορά, το θέμα ήταν η μεταφορά των μαθητών καθώς από αύριο οι λεωφορειούχοι θα απέχουν από το μεταφορικό έργο αφού αποσύρθηκε η τροπολογία που ρύθμιζε το θέμα της καταβολής οφειλών των προηγούμενων ετών. Οι δήμαρχοι απαιτούν άμεση λύση του προβλήματος, ενώ η ΠΕΔΚΜ έχει ήδη συντάξει και στείλει στους βουλευτές σχετική τροπολογία που πρέπει κατατεθεί άμεσα ώστε να αρθεί το γραφειοκρατικό αδιέξοδο.

  Η ανακοίνωση της ΠΕΔΚΜ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 28/10/2014 και ώρα 19:00 έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της ΠεριφερειακήςΈνωσης Δήμων ΚεντρικήςΜακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) με θέμα “Μεταφορά μαθητών” στον νομό Θεσσαλονίκης, λόγω της αποχής των λεωφορειούχων από το μεταφορικό έργο από 29-10-2014, επειδή αποσύρθηκε η σχετική τροπολογία που ρύθμιζε το ζήτημα της καταβολής οφειλών προηγούμενων σχολικών ετών (2012-2013, 2013-2014).
Δυστυχώς τα τελευταία έξι χρόνια μονίμως παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα και στην πράξη αποδεικνύεται ότι η Πολιτεία αδυνατεί να δώσει οριστική λύση σ’ αυτό, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται μαθητές, γονείς και να χάνονται διδακτικές ώρες. Συνέχεια »

Οκτ
24
2014

afisa sunavlia koinonikis allilegguis2014κατάλογοςΠαραδοσιακά χορευτικά σύνολα και μουσικές εκδηλώσεις θα έχουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα «19α Δημήτρεια», που διοργανώνονται στη Δημοτική Κοινότητα Πλαγιαρίου του Δήμου Θέρμης.
Οι εκδηλώσεις που συνδυάζουν αρμονικά τον πολιτισμό και τη θρησκευτική παράδοση, πραγματοποιούνται με αφορμή τη γιορτή του προστάτη του Πλαγιαρίου Αγίου Δημητρίου, και θα διαρκέσουν από τις 25 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου. Συνέχεια »

Οκτ
22
2014

fotomesitesΣε Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε, σήμερα, ο Σύλλογος Μεσιτών Θεσσαλονίκης με στόχο την τόνωση της κτηματαγοράς στους Δήμους Θέρμης και Θερμαϊκού συμμετείχε ο Δήμαρχος Θέρμης  Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Πρόεδρος των Μεσιτών Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι οι δύο δήμοι αποτελούν τις σημαντικότερες για την κτηματαγορά περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.
Συνέχεια »

Οκτ
20
2014

agantonisplateiaagiantonisdromosJPG

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στις Κοινότητες Λιβαδίου, Περιστεράς και Αγίου Αντωνίου (οικισμοί Αγίου Αντωνίου και Μονοπηγάδου) συνολικού προϋπολογισμού 998.207,43€.
Ήδη, ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στον Αγ. Αντώνιο και το Μονοπήγαδο. Συγκεκριμένα στον Αγ. Αντώνιο έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της οδού Βενιζέλου σε μήκος 220μ., η οποία είναι η κεντρική οδός του οικισμού, καθώς και η πλατεία, στο κέντρο του οικισμού. Συνέχεια »

Οκτ
20
2014

koukoulopoulo23sΤο ζήτημα της ευλογιάς των προβάτων, του μελιταίου πυρετού και των επιπτώσεων που υπάρχουν στο ζωικό κεφάλαιο έθεσαν οι κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης σε συνάντηση που είχαν, χθες, με τον Αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλο στο δημαρχείο Θέρμης μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Συνέχεια »

Οκτ
17
2014

κατάλογοςΣε δημόσια διαβούλευση τέθηκε  σχέδιο νόμου με αντικείμενο τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (σωματεία ή αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, πρώην ΜΚΟ). Το σχέδιο προτείνει νομοθετικό πλαίσιο με ενιαία κριτήρια διαφάνειας, ελέγχου και χρηματοδότησης των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014.

Καλούνται οι πολίτες και οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση με την κατάθεση απόψεων και προτάσεων, έτσι ώστε το σχέδιο νόμου να εμπλουτισθεί, να καταστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και να ανταποκρίνεται καλύτερα στις σημερινές ανάγκες της Κοινωνίας.

 Εδώ μπορείτε να δείτε το σχέδιο νόμου

Οκτ
17
2014

parking_01Στην προμήθεια νέου εξοπλισμού με στόχο τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αυτόματης διαχείρισης του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Παραμάνα πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Θέρμης.
Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης διαθέτει συνολικά 172 θέσεις στάθμευσης σε δύο επίπεδα και η πρώτη μισή ώρα στάθμευσης είναι δωρεάν. Συνέχεια »

Οκτ
17
2014

κατάλογοςΟλοκληρώθηκε η προμήθεια που αφορούσε υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης και ειδικότερα την προμήθεια εξοπλισμού των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής του 1ου ΕΕΕΕΚ Θέρμης και το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄βαθμίδας Θέρμης.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε η προμήθεια υπολογιστών – μηχανών γραφείου/ συσκευών ήχου και εικόνας, διαδραστικών πινάκων, επίπλων, εξοπλισμού φυσιοθεραπείας και γυμναστικής αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής, εξοπλισμού εργαστηρίων αυτόνομης διαβίωσης, εξοπλισμού εργαστηρίων μηχανολογίας – ηλεκτρολογίας και λοιπού εξοπλισμού (μουσικά όργανα). Συνέχεια »

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης