Δελτία Τύπου

Σεπ
30
2015

 xeria

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε στη χώρα μας τις πράξεις ενός δράματος  χιλιάδων προσφύγων προερχόμενων από εμπόλεμες ζώνες να διεκδικούν την ελπίδα για μια νέα ζωή, κατευθυνόμενοι στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα.  Η συμβολή όλων μας για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τις συνέπειες του πολέμου είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση τους.
Ο Δήμος Θέρμης με τη στήριξη των Ομάδων Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, Μίκρας και Βασιλικών οργανώνει μια πρωτοβουλία υποστήριξης των προσφύγων συγκεντρώνοντας  βασικά είδη πρώτης ανάγκης, απαραίτητα για την επιβίωση τους. Καλεί τους κατοίκους να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινά την Δευτέρα 28/9/2015  έως και το Σάββατο 10/10/2015 σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.  Αναλυτικά τα είδη που είναι απαραίτητα και πρόκειται να σταλούν στους πρόσφυγες της Ειδομένης (Δήμος Παιονίας του Νομού Κιλκίς) είναι τα παρακάτω :

Είδη για παιδιά:
• Γάλα συμπυκνωμένο (μικρή συσκευασία)
• Κρουασάν
• Μπισκότα
• Χυμός (ατομική συσκευασία)
• Πάμπερς
• Μωρομάντηλα
• Παιδικές τροφές έτοιμες σε βαζάκια
• Πλαστικά κουταλάκια
Είδη για ενήλικες:
• Κονσέρβες φαγητού (κοτόπουλο,σαρμαδάκια,φασόλια) & πλαστικά πιρούνια
• Φρυγανιές
• Σαμπουάν
• Σερβιέτες
• Χαρτί υγείας
• Αδιάβροχα τζάκετ
• Αθλητικά παπούτσια

Χώροι συγκέντρωσης:
- Δ.Κ.Θέρμης
Πρωινές ώρες: Από Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 14:00 , στην Αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού (δίπλα στο Δημαρχείο Θέρμης)
και Σάββατο, 10:00  – 12:00  στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης
(Πλατεία Παραμάνα Θέρμης)

Απογευματινές ώρες: Από Δευτέρα – Παρασκευή, 18:00  – 20:00 , στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης (Πλατεία Παραμάνα Θέρμης)

- Δ.Κ.Ν.Ρυσίου
Από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 – 15:00 στο Κοινοτικό Κατάστημα. Συνέχεια »

Σεπ
30
2015

kdvmΝέα δωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης για ενήλικες (18 ετών και άνω) κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης προσφέρει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θέρμης και το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης). Τα εθνικής εμβέλειας εκπαιδευτικά προγράμματα που θα προσφερθούν απ’ το Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Θέρμης κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016 εντάσσονται στις θεματικές ενότητες: 1) Οικονομία- Επιχειρηματικότητα 2) Ποιότητα ζωής- Περιβάλλον 3) Νέες Τεχνολογίες 4) Γλώσσα και Επικοινωνία 5) Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις και 6) Πολιτισμός και Τέχνη, ενώ μπορεί κάποιος να επιλέξει κι ένα απ’ τα ενδιαφέροντα προγράμματα τοπικής εμβέλειας. Κατά το προηγούμενο εκπαιδευτικό έτος υλοποιήθηκαν 50 τμήματα με τη συμμετοχή χιλίων περίπου εκπαιδευομένων.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα μάθησης απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η προσκόμιση αντιγράφου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα πραγματοποιούνται σε σχολικές μονάδες και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων. Σε όσους ολοκληρώνουν τα προγράμματα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης απ’ το Δήμο και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από 21/9/2015 έως και 30/9/2015. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Την αίτηση με όλα τα προσφερόμενα προγράμματα θα μπορείτε να βρείτε στους τόπους υποβολής αιτήσεων και στην ιστoσελίδα του Δήμου Θέρμης: http://www.thermi.gov.gr
Για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων:
Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Θέρμης (Θέρμη, Αποστόλου και Γρηγορίου Ταβάκη 28, 1ος όροφος, τηλ. 2310-466133, 2310-466555, fax: 2310-466512, e-mail: kdvm.thermis@gmail.com), Δευτέρα– Παρασκευή (απογευματινές ώρες) 12:00- 16:00.
Δημοτική Ενότητα Θέρμης, Δημαρχείο, Δημοκρατίας 1, Δευτέρα – Παρασκευή (πρωινές ώρες) 08:00- 12:00.
Για υποβολή αιτήσεων:
Δημοτική Ενότητα Μίκρας, κτήριο δημοτικών υπηρεσιών (πρώην Δημαρχείο), Τρίλοφος, Δευτέρα – Παρασκευή 07:30- 15:00.
Δημοτική Ενότητα Βασιλικών, κτήριο δημοτικών υπηρεσιών (πρώην Δημαρχείο), Βασιλικά, Δευτέρα – Παρασκευή 07:30- 15:30.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας- Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ 2015-2016

Σεπ
25
2015

espaΤους πόρους των ΝΠΔΔ που οφείλει από το ΕΣΠΑ η Κυβέρνηση, διεκδικεί ακόμη πιο δυναμικά πλέον ο Δήμος Θέρμης, με σχετική επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή.
Στην επιστολή μεταξύ άλλων γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία των Κέντρων Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής εξαιτίας των δύο οφειλόμενων δόσεων από το ΕΣΠΑ ύψους 1.151.010 Ευρώ καθώς και τον ορατό κίνδυνο αδυναμίας συνέχισης της λειτουργίας των παιδικών σταθμών σε περίπτωση που η Πολιτεία δεν ενεργήσει άμεσα.
Συγκεκριμένα στην επιστολή του Δημάρχου κ. Παπαδόπουλου αναφέρεται:
«Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας ένα εξαιρετικά επείγον ζήτημα, η λύση του οποίου εντάσσεται στις αρμοδιότητές σας.
Συνέχεια »

Σεπ
22
2015

ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗ ΘΕΡΜΗΤο δήμαρχο Θέρμης επισκέφτηκαν τα κορίτσια του Αθλητικού Συλλόγου “Σπάρτακος” που αναχωρούν σήμερα Τρίτη 22/9 για το Βερολίνο προκειμένου να πάρουν μέρος στο 8ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ακροβατικής γυμναστικής. Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία επέλεξε τις αθλήτριες του Αθλητικού Συλλόγου «Σπάρτακος»:  Καλπάκη Μαρία, Καμάρα Δανάη και Κομνηνού Κωνσταντίνα να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Τα κορίτσια συνομίλησαν με το δήμαρχο και ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι στόχος τους είναι   “μια καλή παρουσία που θα τις δώσει το δικαίωμα να περάσουν στα τελικά του πρωταθλήματος”. Και οι τρεις αθλήτριες συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μια τέτοια διοργάνωση, κάτι που δεν τις φοβίζει, αφού έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα. Τις αθλήτριες θα τις συνοδεύσουν η Δέλλιου Αθηνά, η Παραστατίδου Μιρέλλα και η διεθνής κριτής Μυρσίνη Δήμου. Ο δήμαρχος Θέρμης αφού τις έδωσε συγχαρητήρια, τις ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια τους!

Σεπ
21
2015

Η προγραμματισμένη για σήμερα  Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00  εκδήλωση της Σχολής Χορού Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.  στην Πλατεία Παραμάνα της Θέρμης μεταφέρεται λογω καιρικών συνθηκών στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης την ίδια ώρα.

Σεπ
17
2015

Ολdianomiοκληρώθηκε με επιτυχία η διανομή ροδάκινων στο δήμο Θέρμης στις 26-27/8 και στις 10/9.  Ωφελούμενοι της διανομής ήταν: οι κάτοχοι της Κάρτας Σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θέρμης. Συνολικά διατέθηκαν περίπου 9 τόνοι, οι μισοί από αυτούς διανεμήθηκαν στους δικαιούχους και οι υπόλοιποι στα συσσίτια των ενοριών του δήμου Θέρμης. Συνέχεια »

Σεπ
15
2015

kalpiekloges1Δείτε που ψηφίζετε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, τους συνδυασμούς  κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, τους συνδυασμούς επικρατείας. Οι ετεροδημοτες εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι 30/6/2015 ψηφίζουν στα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών για το Ν. Θεσσαλονίκης.

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδειας οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

Σεπ
15
2015

ΣΠΑΝΑΚΙΘέρμης Δρώμενα 2015 |Γιορτή Σπανακιού 2015|Δημοτική Κοινότητα Αγ.Παρασκευής|Σάββατο 19/9 |ώρα  έναρξης 20:30| Πλατεία Αγίας Παρασκευής

Κάθε χρόνο από το 2001 ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής Θέρμης διοργανώνει γιορτή για το περίφημο τοπικό προϊόν,  το σπανάκι.
Η Γιορτή Σπανακιού κάθε χρόνο συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή μας για τις εκδηλώσεις και τις ωραίες και νόστιμες λιχουδιές από σπανάκι που ετοιμάζουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Στους παρευρισκομένους μοιράζεται σπανακόπιτα και άλλα εδέσματα με βάση το σπανάκι, που δημιουργούν γυναίκες του χωριού. Συνέχεια »

Σεπ
15
2015

aslanidisΠάμε σινεμά στον Άγ.Αντώνιο | Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου |Πνευματ. Κέντρο |Παράδοξη πατρίδα | σκηνοθέτης:Ν. Ασλανίδης
Με την παρουσία του σκηνοθέτη και του πρωταγωνιστή της ταινίας.

Η ταινία συμμετείχε στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης –Εικόνες του 21ου Αιώνα και έλαβε το βραβείο κοινού FISCHER 2015

Συνέχεια »

Σεπ
9
2015

diak.reumatosΔιακοπή ρεύματος πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 και την  Παρασκευή 11/9 στις  περιοχές γ’υρω από το ΚΑΠΗ πίσω από το Δημαρχείο καθώς και στο παλιό δημοτικό σχολείο τη ς Δ.Κ. Τριλόφου από τις8:00 έως 14:3. 

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης