Δελτία Τύπου

Μάρ
23
2018

kdappilatesaltikh“Νους υγειής εν σώματι υγιει” για τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης με κλασσικό αθλητισμό, πιλάτες και αθλοπαιδιές. Στα ΚΔΑΠ Θέρμης, Τριλόφου, Βασιλικών και Ν. Ρυσίου δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο είδος και την ποιότητα των δραστηριοτήτων, στις εκπαιδευτικές πρακτικές και τα μέσα, αλλά και στο εκπαιδευτικό προσωπικό που στελεχώνει τις δομές.
Στο πρόγραμμα των ΚΔΑΠ των «Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης», ο αθλητισμός πραγματοποιείται μέσω των τμημάτων Ενόργανης Γυμναστικής και παιδικού Pilates καθώς και των βασικότερων Αθλοπαιδιών, όπως είναι το μπάσκετ, το βόλλεϋ, το ποδόσφαιρο και το πινγκ πονγκ,. Συνέχεια »

Μάρ
23
2018

afisa diadiktuo-1Πως μπορούμε να να μπορούμε αναγνωρίζουμε πιθανούς κινδύνους στο διαδίκτυο και πώς τους αντιμετωπίζουμε; Ποιοι είναι οι κατάλληλοι τρόποι πρόληψης και τί πρέπει να αποφεύγουμε όταν είμαστε on line; Για τις παγίδες και την ασφάλεια στη χρήση του διαδικτύου θα μιλήσει η δρ. Ζαχαρούλα Ανδρεοπούλου, Αν. Καθηγήτρια Δασικής & Περιβαλλοντικής Πληροφορικής στο ΑΠΘ, την Τρίτη 27/3 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.

Συνέχεια »

Μάρ
23
2018

papousΤο θέμα του πένθους και της διαχείρισής του από τα παιδιά διαπραγματεύεται το βιβλίο της Στέλλας Μιχαηλίδου, με τίτλο “Που πήγε ο παππούς;”, που παρουσιάζουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πινακοθήκη Θέρμης σε συνεργασία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου δημοτικού Σχολείου Θέρμης στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.. Στη Θέρμη, την Πόλη που Μαθαίνει, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου την Τρίτη 27 Μαρτίου, στις 18:00, μέσα από άλλη μια σύμπραξη της δημοτικής βιβλιοθήκης με τη σχολική κοινότητα. Συνέχεια »

Μάρ
23
2018

deh logariasmosΜε απόφαση του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου συγκροτήθηκε η επιτροπή η οποία θα ελέγχει τις αιτήσεις ευπαθών καταναλωτών του Δήμου μας, θα αξιολογεί την οικονομική και περιουσιακή τους κατάσταση, για τη χορήγηση του ειδικού βοηθήματος, και της άμεσης επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με την απόφαση στην επιτροπή ορίστηκαν: Ο κ. Τιτέλης Κωνσταντίνος, Δημοτικός Σύμβουλος και εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής , ως εκπρόσωπος του Δήμου Θέρμης, ο κ. Σαββίδης Ιωάννης ως εκπρόσωπος του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ( ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) και ο κ. Κάρμας Γεώργιος Δ/ντής του καταστήματος πωλήσεων Ανατολικής Θεσσαλονίκης , ως εκπρόσωπος του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ( ΔΕΗ Α.Ε.). Συντονιστής της επιτροπής θα είναι ο εκπρόσωπος του Δήμου κ. Τιτέλης Κωνσταντίνος.

Συνέχεια »

Μάρ
23
2018

feggari” Άσπρη σαν το χιόνι…γκρίζα σαν τη στάχτη”. Δυο βασιλοπούλες παλεύουν να βγουν απ ‘ το σκοτάδι. Μια πάλη  για να σώσουν τη ζωή τους και την ψυχή τους.Δυο παραμύθια χιλιοειπωμένα και πολυαγαπημένα. δυο παραμύθια αλλιώς!  Με πολλή μουσική και τραγούδια. Με μια αφήγηση με συνοδεία μουσικών οργάνων από τη μουσικό-παραμυθού Μαρία Γκόγκα , γιορτάζει η δημοτική βιβλιοθήκη Βασιλικών  την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου , τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 στις 11:00 π.μ. .]Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι μαθητές της Δ΄τάξης του δημοτικού σχολείου Βασιλικών. Συνέχεια »

Μάρ
23
2018

mpoyenoΣε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται το νομοσχέδιο που αφορά τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται θα καταστεί υποχρεωτικό, εντός έξι μηνών, από την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο ιδιοκτήτης του ζώου να το στειρώσει. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των κινήσεών του ζώου, (βόλτες κλπ), θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά μαζί του το διαβατήριο, το οποίο θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας του ζώου, χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση. Να σημειωθεί πως όποιος επιλέξει να μη στειρώσει το ζώο του θα κληθεί να πληρώσει ετήσιο τέλος, το ύψος του οποίου ανέρχεται στα 100 ευρώ ετησίως. Παράλληλα, στο νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται τη σύσταση ταμείου ζωοφιλίας σε κάθε Δήμο.

Συνέχεια »

Μάρ
23
2018

wifi4eu dwreanΑπό σήμερα οι Δήμοι σε όλη την Ευρώπη καλούνται να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους ενόψει της πρώτης πρόσκλησης υποβολής σχεδίων στα μέσα Μαΐου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τη σχετική χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Δωρεάν WiFi σε χιλιάδες Δήμους χρηματοδοτεί με 120 εκατομμύρια ευρώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έως το έτος 2020 και για τον σκοπό αυτό η Ευρωπαϊκή επιτροπή απευθύνει πρόσκληση στους δήμους σε όλη την Ευρώπη , προκειμένου να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση , που αφορά την δημιουργία δημόσιων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο .

Συνέχεια »

Μάρ
23
2018

thlefrontida ptwthΤέσσερεις μήνες δράσης και προσοφράς στους συμπολίτες μας συμπλήρωσε το ολοκληρωμένο σύστημα της «Τηλεφροντίδας», που υλοποιείται στο Δήμο Θέρμης σε πιλοτική μορφή από τις 17 Νοεμβρίου 2017, οπότε και ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του εξοπλισμού στους ωφελούμενους και ξεκίνησε η δράση για τους επόμενους έξι μήνες. Ο Δήμος Θέρμης εξασφάλισε μία μοναδική υπηρεσία πρόληψης υγείας που λειτουργεί κυριολεκτικά ως ομπρέλα προστασίας. Πρόκειται για την εφαρμογή μιας ολιστικής προσέγγισης στην υγεία και καινοτόμους τρόπους, χρησιμοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία προς όφελος των δημοτών μας.

Συνέχεια »

Μάρ
22
2018

κατάλογοςΤις αταλάντευτες θέσεις του για το νερό ως κοινό αγαθό, τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ α.ε. και την απαίτησή του να εξαιρεθεί η εταιρεία από τη δικαιοδοσία του “υπερταμείου” της εξέφρασε με ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του με την ερ. 101/2018 απόφασή του. .

Τέσσερα χρόνια μετά το εμβληματικό Δημοψήφισμα του 2014 κατά της πώλησης του νερού, η απειλή της ιδιωτικοποίησής του επανέρχεται στο προσκήνιο με την πρόσφατη ένταξη της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, μέσω του οποίου υποθηκεύονται όλος ο δημόσιος πλούτος και τα κοινωνικά αγαθά. Με αυτή την αφορμή φορείς και συλλογικότητες της πόλης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), οργανώνουν μεγάλη καμπάνια ενάντια στα σχέδια τηςκυβέρνησης και όσων επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών όπως το νερό, ενάντια στις συντηρητικές πολιτικές που κυριαρχούν στην ΕΕ. Στόχος είναι να γίνει σαφές τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στις εταιρείες που εποφθαλμιούν το νερό της πόλης, ότι ενωμένοι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των δήμων που συνδέονται με την ΕΥΑΘ, εναντιώνονται κατηγορηματικά στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και απαιτούν τη συνταγματική κατοχύρωση του νερού ως κοινωνικού αγαθού, γεγονός που θα αποτελέσει δικλείδα ασφαλείας ικανή να αποτρέψει την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης και τώρα και στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του 2014, καθώς και του ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΥΑΘ που υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης με την αρ. 288/2011 απόφαση,

το Δημοτικό Συμβούλιο:

Εμμένει στις πάγιες αποφάσεις του και διατρανώνει την αταλάντευτη θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ α.ε. και την αποτροπή της ιδιωτικοποίησής της.

Απαιτεί την εξαίρεση της ΕΥΑΘ α.ε. από την δικαιοδοσία του «Υπερταμείου» με άμεση κατάργηση των σχετικών διατάξεων του Ν. 4425/2016 (άρθρο 2 § 1) και του Ν. 4512/2018 (άρθρο 380 § 9), ως συνέχεια του θετικού βήματος που έγινε με την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή της πλειοψηφίας των μετοχών της ΕΥΑΘ από το ΤΑΙΠΕΔ στο δημόσιο.

Συμμετέχει, από κοινού με την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και τους άλλους Δήμους και με συνεργασία των Τοπικών Συλλογικοτήτων, των Εργαζομένων της ΕΥΑΘ και όλων των κατοίκων του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος, σε ένα νέο κύκλο πρωτοβουλιών, δράσεων και εκδηλώσεων, με σκοπό τη δυναμική προβολή του πάνδημου αιτήματος για την έξοδο της ΕΥΑΘ από τη μέγγενη του «Υπερταμείου» και την απόδοσή της στην τοπική κοινωνία, όπως συμβαίνει σε όλη την -εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης- Ελλάδα, όπου η διαχείριση του νερού αποτελεί πρωταρχική αρμοδιότητα και ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Μάρ
22
2018

Foto 16.1 ρομποτικη ομάδαΓνωστός για την ευαισθησία και τις δράσεις του σε θέματα που αφορούν το νερό ως δημόσιο αγαθό και την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι ο δήμος Θέρμης. Μάλιστα, εδώ και χρόνια, αναπτύσσονται πρωτοβουλίες  τόσο του  δήμου, όσο και πολίτες, μικροί και μεγάλοι. Ευρωπαϊκά προγράμματα για την ορθ ή διαχείριση, την ορθή χρήση και τη βελτίωση της ποιότητας του νερού, πρωτοβουλίες μαθητών, αλλά και ξεκάθαρες θέσεις και αταλάντευτες θέσεις για το νερό ως κοινωνικό αγαθό, τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ α.ε. και την αποτροπή της ιδιωτικοποίησής της.
Κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε, τέσσερα χρόνια μετά το εμβληματικό Δημοψήφισμα του 2014 κατά της πώλησης του νερού να ανανεώσει τη δέσμευσή του για την εναντίωσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και τη συνταγματική κατοχύρωση του νερού ως δημόσιο αγαθό με ένα νέο ψήφισμα. (απ. 101/2018). Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης