Δελτία Τύπου

Ιούν
23
2017

afisa“Εαρινά 2017″ – Μια μέρα γιορτής αφιερωμένη στο περιβάλλον και τον πολιτισμό, το Κυριακή 25 Ιουνίου και ώρα έναρξης στις 20:00 στο παλιό γήπεδο ποδοσφαίρου Ταγαράδων, είσοδος ελεύθερη
Τα ΕΑΡΙΝΑ είναι η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση του Κέντρου Πολιτισμού Ταγαράδων, η οποία σηματοδοτεί τη λήξη των πολιτιστικών σχολών και την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Παράλληλα, είναι αφιερωμένη στην προστασία και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος αλλά και στην διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς! Συνέχεια »

Ιούν
22
2017

APOXETEFTIKO 3 Ένα έργο πνοής  με πολλαπλά οφέλη ως προς τη διασφάλιση  της  δημόσιας  υγείας και  της ποιότητας  των  περιβαλλοντικών   μέσων της  περιοχής , πρόκειται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Το έργο αφορά την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων Αγίας  Παρασκευής και σύνδεση με συλλεκτήρα Βασιλικών-Θέρμης καθώς και την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων  Σουρωτής  και  σύνδεση με συλλεκτήρα Βασιλικών-Θέρμης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.583.500 για την Αγία Παρασκευή και 2.765.300 για την Σουρωτή ενώ  περιλαμβάνει συνολικά τις εξής δράσεις :

Συνέχεια »

Ιούν
22
2017

agios antonios 3 ghpedoΕκτεταμένες εργασίες συντήρησης στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Αγίου Αντωνίου, στο γήπεδο των Βετεράνων που βρίσκεται στο Φράγμα Θέρμης καθώς και στο ανοιχτό γήπεδο Μπάσκετ στη Νέα Ραιδεστό πραγματοποιούν και αυτή την εβδομάδα  τα συνεργεία της ΔΕΠΠΑΘ.Αναλυτικά οι εργασίες περιλαμβάνουν αντικατάσταση και επιδιόρθωση των  κατεστραμμένων λαμπτήρων του Κεντρικού Φωτισμού του γηπέδου Αγίου Αντωνίου και προμήθεια νέων κερκίδων  που θα αντικαταστήσουν παλιές φθαρμένες κερκίδες του γηπέδου.

Συνέχεια »

Ιούν
22
2017

apergia kathariothta 7Από τη μεγάλη συμμετοχή χαρακτηρίστηκαν οι σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Καθαριότητας και στο Δήμο Θέρμης. Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας του Δήμου συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της Θέρμης όπου μετέφεραν και απορριμματοφόρο της υπηρεσίας με πανό, αντιδρώντας στην πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 και κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεών τους.

Συνέχεια »

Ιούν
21
2017

oxhma plynthrio dhmoy 1Τη δυνατότητα  πλύσης των  κάδων  απορριμμάτων θα  έχει σύντομα η αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας, μετά τη σημερινή παραλαβή του νέου οχήματος πλύσης των κάδων απορριμμάτων. Το όχημα παρέλαβε η υπηρεσία οχημάτων και αφού ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία έκδοσης πινακίδων θα είναι έτοιμο να «αναλάβει δράση» σε όλη την έκταση του Δήμου μας.

Συνέχεια »

Ιούν
21
2017

rythmikh 5Την ερχόμενη Παρασκευή 23 Ιουνίου πραγματοποιείται  στο κλειστό γυμναστήριο Θέρμης (ΔΑΚΘ) το φεστιβάλ ρυθμικής γυμναστικής κοριτσιών  από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο της ‘Αμφιτρίτης‘ με τη συνεργασία και υποστήριξη του Δήμου Θέρμης. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μας φέρει πιο κοντά στο όμορφο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά να μπορέσουν να
γνωρίσουν τη ρυθμική και να ασχοληθούν με αυτή.

Συνέχεια »

Ιούν
19
2017

paidia kai thalassaΠαιχνίδια, μακροβούτια αλλά ποικίλες αθλητικές δραστηρότητες σε ημερήσιες εκδρομές θα έχουν την ευκαιρία να απολάυσουν, για άλλη μια χρονια, εκατοντάδες παιδιά του δήμου Θέρμης με το πρόγραμμα Μαζικού Αθλητισμού «Παιδί &Θάλασσα», που διοργανώνει και φέτος η ΔΕΠΠΑΘ. Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με το νερό, ώστε να αποβάλλουν τις φοβίες τους μέσω του ομαδικού παιχνιδιού και παράλληλα, να βελτιώσουν  τις ικανότητες τους, στην επίπλευση και στην κολύμβηση.

Συνέχεια »

Ιούν
16
2017

ah giannhs klhdonas genikhΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών διοργανώνει την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017  στις 20.00 στην κεντρική πλατεία του Λειβαδίου,  “Τα Πλατάνια”.

Η γιορτή του Κλήδονα είναι μια από τις αρχαιότερες παραδοσιακές γιορτές της ελληνικής υπαίθρου. Έχει τις ρίζες της βαθιά μέσα στους αιώνες, στην πυρολατρεία, τον παγανισμό και τις ειδωλολατρικές τελετουργίες κάθαρσης. Συνδέεται με την ανάγκη του ανθρώπου να εξαγνιστεί, να γνωρίσει το μέλλον και το πεπρωμένο του. Η λέξη «κλήδων» ή «κλείδων» σημαίνει μαντεία ή προφητεία και προέρχεται από τις λέξεις κληηδών – κλεηδών – κληδόνα, τις οποίες συναντούμε στους ποιητές των αρχαϊκών χρόνων Όμηρο και Ησίοδο. Οι λέξεις αυτές είναι συνώνυμες με τις λέξεις οιωνός (θεϊκό σημάδι), χρησμός, μαντεία, προφητεία, θεϊκός λόγος, φήμη ή φωνή.
Συνέχεια »

Ιούν
14
2017

dak thermis 1Στους χώρους των κλειστών Γυμναστηρίων μεταφέρθηκαν την εβδομάδα που διανύουμε, οι εκτεταμένες εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και αναβάθμισης των Αθλητικών χώρων του Δήμου Θέρμης. Συνεργεία του Δήμου παρεμβαίνουν από το πρωί στο κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ (ΔΑΚ) Θέρμης, όπου πραγματοποιούν  εργασίες ελαιοχρωματισμού και ανανέωσης χρωμάτων των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του γηπέδου. Ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν σε όλα τα κλειστά Γυμναστήρια του Δήμου.

Συνέχεια »

Ιούν
14
2017

PAIDIKH XARA RAIDESTOS 1Ασπίδα προστασίας για τα παιδιά δημιουργεί ο δήμος Θέρμης, προχωρώντας σε εκτεταμένες εργασίες άμεσης αποκατάστασης της περίφραξης της παιδικής χαράς, που βρίσκεται στην είσοδο της Νέας Ραιδεστού και εφάπτεται της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης –  Πολυγύρου,  με σκοπό να καταστεί  απολύτως ασφαλής για τα παιδιά. Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη περίφραξη υπέστη σοβαρότατες ζημιές με την καταστροφή ενός τμήματός της, σε πρόσφατο τροχαίο ατύχημα κατά το οποίο ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης