Δελτία Τύπου

Αύγ
3
2015

Στο πλαίσιο του έργου της επίγειας καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θέρμης ενημερώνει τους πολίτες, ότι την εβδομάδα από 03/08/2015 έως 07/08/2015, συνεργεία της αρμόδιας εταιρείας θα βρίσκονται στους οικισμούς Αγία Παρασκευή, Μονοπήγαδο και Λακκιά για τον έλεγχο των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών που βρίσκονται στις αυλές των οικιών. Οι εφαρμογές πραγματοποιούνται αποκλειστικά εντός βόθρων ή στάσιμων υδάτων και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για ανθρώπους, κατοικίδια ή άλλους οργανισμούς πλην των προνυμφών κουνουπιών.
κουνουπια Συνέχεια »

Ιούλ
31
2015

erga_739630123Από την Τετάρτη 29/07 έχει αποκλειστεί πλήρως το οδόστρωμα της οδού Δημητρίου & Καραολή από την οδό Νέστωρος έως το τέλος του δρόμου που οδηγεί στο Τριάδι του οικισμού Θέρμης (πλησίον του ανατολικού άκρου του αρχαιολογικού χώρου Τούμπας Θέρμης). Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτήριας διαδρομής. Ο αποκλεισμός θα έχει διάρκεια μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης και διαγράμμισης πιθανότατα προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Οι εργασίες γίνονται στo πλαίσιo του έργου «Ανάπλαση πεζοδρομίων οδών Β. Ταβάκη και Δημητρίου και Καραολή Δήμου Θέρμης

Ιούλ
31
2015

imagesΤην πλήρωση131  θέσεων ωρομίσθιου καλλιτεχνικού – διδακτικού προσωπικού για οκτώ και εννιά μήνες ανακοινώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης. Δείτε τις προκηρύξεις: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛ.ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΧΟΡΟΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΩΔΕΙΟΥ

Συγκεκριμένα, ζητούνται:

Συνέχεια »

Ιούλ
30
2015

tσσσσΣυνεχίζεται όλο τον Αύγουστο στους χώρους του 2ου δημοτικού Θέρμης, του Δημοτικού Σχολείου Ν. Ρυσίου και του 2ου δημοτικού Τριλόφου, το πρόγραμμα Καλοκαιρινής Φύλαξης παιδιών με δημιουργική απασχόληση που ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίας, στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικών, στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ρυίου και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης, και στους χώρους των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Το πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά από 7:00 έως 16:00, και τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά με δραστηριότητες όπως εικαστικά, θέατρο, χειροτεχνίες, μουσική προπαιδεία, πληροφορική και αθλητισμό. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε οκτώ (8,00) ευρώ το παιδί ανά βδομάδα, ενώ για δύο (2) ή τρία (3) παιδιά αδέρφια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε έξι (6,00) ευρώ το παιδί ανά βδομάδα.
Οι εγγραφές συνεχίζονται και πραγματοποιούνται στους χώρους υλοποίησης του Προγράμματος, ενώ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται περιλαμβάνουν:
● Αίτηση γονέα ή κηδεμόνα (διαθέσιμη στην Ιστοσελίδα του Δήμου: www.thermi.gov.gr)
● Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
● Βεβαίωση γιατρού για την κατάσταση υγείας του παιδιού
● Βεβαίωση εργοδότη μητέρας ή κάρτα ανεργίας μητέρας Συνέχεια »

Ιούλ
29
2015

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100 Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ξεκινά από 5 και λήγει 18 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων για τη δωρεάν συμμετοχή:
• βρεφών (8 μηνών έως 2,5 ετών) στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς
• νηπίων (2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση), στους Παιδικούς Σταθμούς
• παιδιών από 5 έως 12 ετών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)
• παιδιών με αναπηρία ή/και έφηβοι ή/και άτομα με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία, στα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ.
Το πρόγραμμα αφορά εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερες επαγγελματίες και άνεργες, και πατέρες εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους. Συνέχεια »

Ιούλ
24
2015

d.e.dd.e.d2Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θέρμης για το έτος 2016 που προηγουμένως είχε αναβληθεί στις 20/7 λόγω έλλειψης απαρτίας.
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης παρουσιάστηκε το τεχνικό πρόγραμμα που έχει ως βασική επιδίωξή την προώθηση της βιώσιμης Οικονομικής, Κοινωνικής και Πολιτισμικής Ανάπτυξης του Δήμου μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά περίοδο που διανύει η χώρα, με πρώτη προτεραιότητα ζητήματα που άπτονται της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών με στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά τη διαβούλευση και ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν παρουσίασαν θέματα που κρίνουν άμεσης προτεραιότητας για τους τομείς που ο καθένας εκπροσωπεί καθώς και για τις τοπικές κοινωνίες, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα σχολικής στέγης, αθλητικών εγκαταστάσεων και έργων που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Θέρμης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση απαντώντας σε όλα τα ζητήματα που έθεσαν οι φορείς της επιτροπής σημειώνοντας για το καθένα ξεχωριστά τα εξής: Συνέχεια »

Ιούλ
23
2015

συνάντηση δημάρχου με εργαζόμενουςΤη συμπαράσταση του ιδίου προσωπικά αλλά και του συνόλου της αυτοδιοίκησης προς τους εργαζομένους των προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. που είναι απλήρωτοι εξέφρασε ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με αντιπροσωπεία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στις δομές που υλοποιούνται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. (Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ) βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες δομές αναπτύσσονται από τους δήμους κατόπιν προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των φορέων της αυτοδιοίκησης και των ενδιάμεσων αρχών με στόχο την παροχή κοινωνικών υποστηρικτικών υπηρεσιών.
Συνέχεια »

Ιούλ
20
2015

κουνουπιαΌπως είναι γνωστό, οι πολύ ασταθείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την εποχή με τις υψηλές θερμοκρασίες, ευνοούν την εκκόλαψη κουνουπιών.
Ο Δήμος Θέρμης συνεχίζοντας την οργανωμένη καταπολέμηση των κουνουπιών και στο πλαίσιο του έργου της επίγειας καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενημερώνει τους δημότες πως την εβδομάδα από 20/07/2015 έως 24/07/2015, συνεργεία της αναδόχου εταιρείας θα βρίσκονται στον οικισμό Τριαδίου για τον έλεγχο των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών που βρίσκονται στις αυλές των οικιών. Οι εφαρμογές πραγματοποιούνται αποκλειστικά εντός βόθρων ή στάσιμων υδάτων και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για ανθρώπους, κατοικίδια ή άλλους οργανισμούς πλην των προνυμφών κουνουπιών.
Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας χωρίς χρέωση στον αριθμό 800 11 244 24, προκειμένου να παρέχονται πληροφορίες και να αναφέρονται τοπικά προβλήματα όχλησης κουνουπιών.
Η γραμμή λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00.

Ιούλ
17
2015

dimarxos koino

Με στόχο την καλύτερη δυνατή θέση, σχήμα και διάταξη ορίων των αγροτεμαχίων στην περιοχή των Βασιλικών ξεκίνησε η διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής για το μεγάλο έργο πνοής του Αναδασμού στα Βασιλικά, που θα επιτρέψει σε σύντομο χρονικό διάστημα την ορθότερη παραγωγική αξιοποίηση και εκμετάλλευση αυτών των αγροτεμαχίων. Όπως είναι γνωστό, σκοπός του αναδασμού της εγγείου ιδιοκτησίας είναι η επωφελέστερη εκμετάλλευση αυτής, μέσω της συγκέντρωσης και ορθολογικής διάταξης των κτημάτων, που συνδυάζονται και με τυχόν κατασκευασθέντα ή υπό κατασκευήν έργα εγγείων βελτιώσεων, συμπεριλαμβανομένης και της αγροτικής οδοποιίας.
Συνέχεια »

Ιούλ
16
2015

imagesΣχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με στόχο παρεμβάσεις και έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών εκπονεί ο Δήμος Θέρμης σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό, για τα ελληνικά δεδομένα έργο, που θα επιλέξει και θα ιεραρχήσει έργα και παρεμβάσεις με βάση τις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Συνέχεια »

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης