Δελτία Τύπου

Νοέ
29
2016

afisa1«Δήμος Θέρμης Χριστούγεννα 2016»

Με τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων ο Δήμος Θέρμης καλεί τους πολίτες να μπουν στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων με τη συμμετοχή τους.
Ο Δήμος Θέρμης και η ΔΕΠΠΑΘ παρουσιάζουν εκδηλώσεις που επεκτείνονται σε κάθε κοινότητα. Εκδηλώσεις – Γιορτές ελπίδας και προσδοκίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Στο Δήμο Θέρμης επιλέγουμε τον Πολιτισμό και την Τέχνη ως όχημα για να στείλουμε ένα μήνυμα χαράς, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για τις καλύτερες ημέρες που θα έλθουν.
Η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα , ο εθελοντισμός και η θετική ματιά μπορεί να μας βοηθήσει να επιβιώσουμε σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης , οι Πρόεδροι και τα μέλη Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ σας προσκαλούν
στις εκδηλώσεις του Δήμου μας.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
ΝΕΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου | Ώρα 18.00| Κέντρο Πολιτισμού |
Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου | Τμήματα Εικαστικών ΔΕΠΠΑΘ.| Παιδική Χορωδία Δ.Ω.Θ. Ν. Ραιδεστού | Διεύθυνση: Ειρήνη Μαραντίδου | Χορωδία Ν. Ραιδεστού | Διεύθυνση Ελευθερία Μεταξά. Συνέχεια »

Νοέ
25
2016

afisa-gia-ekdilosiΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ  την Τρίτη 29/11 στις 10:30

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: 9:30 Πλατεία Χάνια Βασιλικών, Πλατεία Παραμάνα Θέρμης,  Πλατεία Τριλόφου

“Στο πλευρό των προσφύγων διεκδικούμε άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στη δομή φιλοξενίας στα Βασιλικά και απαιτούμε ενημέρωση και συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία”

Σύσσωμη, δυναμική κινητοποίηση αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να διεκδικήσει άμεση λύση στο θέμα της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στη δομή φιλοξενίας στα Βασιλικά απαιτώντας, παράλληλα, την ενημέρωση και συνεργασία του δήμου με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου ο δήμος να συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων .

Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης ο Δήμος Θέρμης βρίσκεται στο πλευρό των προσφύγων με προτάσεις για τη χωροθέτηση της δομής φιλοξενίας, συνεχή παρακολούθηση της λειτουργίας της, τη διατύπωση θέσεων και προτάσεων αλλά και την ανάληψη και τη στήριξη ανθρωπιστικών δράσεων με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και την ενδυνάμωση των σχέσεων αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης με την τοπική κοινωνία.

Συνέχεια »

Νοέ
23
2016

fwto portokalia 2Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θέρμης με τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου ξεκινάει από σήμερα τη διανομή εσπεριδοειδών σε όλους στους μαθητές των δημοτικών σχολείων. Ειδικότερα σήμερα Τετάρτη 23/11 και αύριο Πέμπτη 24/11 θα διανεμηθούν 23.400 κιλά πορτοκάλια, τα οποία παραλήφθηκαν από τον Αγροτικό Συνεταιρισμού ΔΙΑΣ στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας που υπογράφτηκε μεταξύ Δήμου και συνεταιρισμού στις αρχές του φθινοπώρου. Συνέχεια »

Νοέ
16
2016

 

μουσικοθεραπείαMε αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικοθεραπείας, το  ΚΔΑΠ μεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ»  προσκλήθηκε να πλαισιώσει με μουσικοχορευτικό δρώμενο το αφιέρωμα στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ HΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ.

Τα παιδιά του Κδαπ μεα, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτριών τους χόρεψαν πάνω σε στίχους-μουσική του μουσικού συγκροτήματος «Αερικά», το τραγούδι «Διαφορετικοί», όπως αποδίδεται με τη φωνή των Αλκίνοου Ιωαννίδη και Βασίλη Λέκκα. Ένα τραγούδι που μιλάει για τους «διαφορετικούς» ανθρώπους, εκείνους που μια ζωή τους τοποθετούμε «απέναντι». Για τους ανθρώπους αυτούς θα κτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας, θα αναγνωρίσουμε τη μοναδικότητά τους και θα δημιουργήσουμε δεσμούς γκρεμίζοντας τα φράγματα. Συνέχεια »

Νοέ
15
2016

ktimatologioΣυγκέντρωση ενημέρωσης για το κτηματολόγιο στο δήμο Θέρμης πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στις 18:00, στο δημοτικό κατάστημα Τριλόφου. Η υποβολή δηλώσεων στο κτηματολόγιο αφορά τους οικισμούς της Αγ. Παρασκευής,  του Τριλόφου, της Καρδίας και του Α.Σχολαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή δηλώσεων έχει, ήδη, ξεκινήσει από τις 10 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιανουαρίου 2017. Το γραφείο κτηματογράφησης για το Δήμο Θέρμης βρίσκεται στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 79, στον Τρίλοφο, τηλ. 2310489962.

Νοέ
4
2016

ripseis ghia lyssa xarthsΑνακοινώθηκαν τα προβλεπόμενα σχέδια της ΠΚΜ, που περιλαμβάνουν πτήσεις – ρίψεις με αεροπλάνα, δολωμάτων κατά της λύσσας, και σε οικισμούς του Δήμου Θέρμης,  τα οποία πρόκειται να πραγματοποιηθούν σήμερα 4 Νοεμβρίου 2016. Συνέχεια »

Νοέ
1
2016

Τη δημοτική αρχή Θέρμης καθώς και τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίας Παρασκευής, Καρδίας και Τριλόφου ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης, χθες Δευτέρα 31/10/2016 σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.
Κατά τη συνάντηση οι ειδικοί αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στις λεπτομέρειες των εγγράφων που απαιτούνται για εγγραφή δικαιώματος και ειδικότερα γης. Συνέχεια »

Νοέ
1
2016

cropped-1560599_727114100697329_8447582013299628527_nΤην πισίνα «Κορώνεια», ένα  σύγχρονο ομαδικό λουτήρα – χαμαμ στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Λαγκαδά, επισκέπτονται από 17 Οκτωβρίου 2016 τα φιλοξενούμενα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» του Δήμου Θέρμης.

Κατόπιν επικοινωνίας με τη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά ορίστηκε η τακτική εβδομαδιαία επίσκεψη  ομάδας  παιδιών, κατά τις πρωϊνές ώρες, υπό την επίβλεψη  του εκπαιδευτή – φυσιοθεραπευτή της δομής Γιώργου Μεραχτσάκη και βοηθητικού προσωπικού. Συνέχεια »

Νοέ
1
2016

 

image-1Οι εκπρόσωποι των Οργανισμών των αυτόχθονων πληθυσμών από την περιοχή Rio Negro του Αμαζονίου, καθώς και μέλος του παγκόσμιου δικτύου της Αυτοδιοίκησης Climate Alliance, στα πλαίσια  της επίσκεψής εργασίας στην Ελλάδα, επισκέφθηκαν στις 18 του Οκτώβρη τον δημοτικό παιδικό σταθμό Πλαγιαρίου, για να παρακολουθήσουν προγραμματισμένη δραστηριότητα των προ νηπίων. Η ένταξη δράσεων για το περιβάλλον, την ενέργεια και τη διατροφή στο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών του Δήμου Θέρμης και ο τρόπος υλοποίησης τους αποτελεί καλή πρακτική που αναγνωρίζεται, πλέον, σε διεθνές επίπεδο. Συνέχεια »

Οκτ
21
2016

amazonios synantisi genikhΜε πρωτοβουλία  της Αναπτυξιακής Εταιρίας Ανατολική Α.Ε, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11.00 το πρωί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Μίκρας στον Τρίλοφο,  συνάντηση εργασίας της Επιτροπής δια Βίου Μάθησης με την Ομοσπονδία των Οργανισμών Αυτοχθόνων του Αμαζονίου της Βραζιλίας, στο πλαίσιο του έργου EYD 2015 “Το Μέλλον που θέλουμε”. Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης