Δελτία Τύπου

Ιαν
28
2015

Ο Δήμος Θέρμης, καλεί τους κατοίκους της περιοχής Ν.Ραιδεστού, Θέρμης (Αγίας Ζώνης) και Λακκιάς που ζημιώθηκαν από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου, να προσέλθουν άμεσα στο Δημαρχιακό Κατάστημα ή στη Δημοτική Κοινότητα Ν.Ραιδεστού προκειμένου να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση έναρξης της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών της οικοσκευής τους.
Αιτήσεις δέχεται το Πρωτόκολλο του Δήμου μέχρι και την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 (ώρες 7:00 – 15:00).

Ιαν
28
2015

afisa aimodosiasΕθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ότι την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στο 1ο Νηπιαγωγείο Θέρμης, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, από τις 9 το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι.
Ευχαριστούμε όλους τους αιμοδότες του δήμου μας, που ανταποκρίνονται στα καλέσματά μας, και τους παρακαλούμε να συνεχίσουν να προσφέρουν αίμα όσο συχνά επιτρέπεται και μπορούν.
Για τους συμπολίτες μας, που θέλουν να γίνουν αιμοδότες για πρώτη φορά, ακολουθούν συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις του Εθνικού Κέντρου Εθελοντικής Αιμοδοσίας που θα τους βοηθήσουν στην απόφασή τους.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αιμοδοσία:

Συνέχεια »

Ιαν
23
2015

κατάλογος Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου:
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν. Όμως, στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 δεν θα ψηφίσουν όσοι γεννήθηκαν το 1997, αν και τυπικά έχουν το δικαίωμα, αφού οι υπηρεσίες δεν έχουν προλάβει να τους εγγράψουν στους εκλογικούς καταλόγους καθώς όπως ορίζει ο νόμος οι ονομαστικές καταστάσεις συντάσσονται από τους δήμους από πρώτης μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Συνέχεια »

Ιαν
22
2015
 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Γρήγοροι ρυθμοί εργασιών για το δίκτυο αποχέτευσης και τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό. Ξεκινά το έργο των ιδιωτικών συνδέσεων.

Με γρήγορους ρυθμούς, ομαλή ροή χρηματοδότησης προχωρούν οι εργασίες της κατασκευής του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων του οικισμού των Βασιλικών καθώς και του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού μέσω του οποίου τα λύματα θα οδηγούνται στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της Θέρμης.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώνεται η κατασκευή του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού που ξεκινά από το δυτικό όριο του οικισμού Βασιλικών, 200m νότια του χ. Ανθεμούντα, και με μία διαδρομή συνολικού μήκους 12,7km καταλήγει στα όρια της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θέρμης. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί περίπου 12km αγωγού και 270 φρεάτια στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό (Κ.Α.Α.).

Όσον αφορά το εσωτερικό δίκτυο, οι εργασίες προχωρούν γοργά και χωρίς ιδιαίτερη όχληση στους κατοίκους και την καθημερινότητα τους παρά το γεγονός ότι δρόμοι στον οικισμό είναι στενοί και δεν υπάρχει ακριβής αποτύπωση των δικτύων. Το εσωτερικό δίκτυο που, σύμφωνα με τη μελέτη θα είναι συνολικού μήκους 12,5km με 221 φρεάτια έχει ολοκληρωθεί κατά 50% περίπου. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί 5km αγωγού και 100 περίπου φρεάτια. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και έχουν ασφαλτοστρωθεί οι οδοί: Προφήτη Ηλία, Νεάρχου, Νικόμαχου, Κρατερού, Αγ. Αναστασίας, Αγγέλων, Στ. Πιπινίκα, Αλ. Φλέμιγκ, Αθ. Κοτζιά, Τιμολέοντος, Ανθεμούντος, Πολυγύρου, Βουζιάρι, Ανθεμούντος, Μακεδονομάχων, Πατίκα, Σαραφιανού, Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης, Πελοπίδα, Πολυγύρου Σπύρου Λούη, Ικάρου, Ηλίου, Περικλέους Μίλωνος, Σόλωνος, Παρμενίωνος, Βακούφικο Χάνι καθώς και κάποιοι δρόμοι περιμετρικά τηςΠλατείας «Χάνια».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι επόμενοι δρόμοι όπου πρόκειται να προχωρήσουν οι εργασίες είναι οι: Ηρακλείου, Αγ. Γεωργίου, Καρκάρας, Μίνωος, Αθηνάς, Ήρας, Καπετάν Χάψα, Εμμανουήλ Παππά, Κέννεντι – Ξωκκλησιού Αη Γιάννη. Οι υπόλοιποι δρόμοι περιμετρικά της Πλατείας Χάνια θα ολοκληρωθούν μετά από την εκτροπή της διαδρομής των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.
Παράλληλα με τα παραπάνω έργα ξεκινά άμεσα και η κατασκευή των ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης που περιλαμβάνει 800 περίπου συνδέσεις. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 413.000€ και η σχετική σύμβαση που υπογράφηκε στις 12 Δεκεμβρίου θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ Θέρμης.
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θέρμης ευχαριστεί τους κατοίκους των Βασιλικών για την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία και ζητά την ανοχή τους στην αναστάτωση που πιθανόν να δημιουργηθεί καθώς λόγω των χρονοδιαγραμμάτων των παραπάνω έργων, στον οικισμό των Βασιλικών θα εργάζονται παράλληλα αρκετά συνεργεία.

Ιαν
20
2015

Plagiari 2 plagiarioΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο της αστικής οδοποιίας. Αυτήν την εβδομάδα ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Πλαγιάρι και την Καρδία και συνεχίζονται στη Σουρωτή και τον Τρίλοφο. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που υλοποιούνται, σήμερα, στο σύνολο των οικισμών του δήμου Θέρμης, με προϋπολογισμό 1,9 εκατ. ευρώ και αφορά ασφαλτοστρώσεις και αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων που έχουν υποστεί σοβαρές φθορές και που στόχο έχει τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αύξηση της οδικής ασφάλειας των πολιτών. Συνέχεια »

Ιαν
20
2015

KokonisΤο δημαρχείο της Θέρμης επισκέφτηκε σήμερα ο υπ. βουλευτής Τάσος Κοκόγιας που “κατεβαίνει”στη Β’ Περιφέρεια με το ΠΑΣΟΚ.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής  του και στο πλαίσιο της συνάντησης του με το δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ο κ. Κοκόγιας ενημερώθηκε για τρέχοντα ζητήματα του δήμου Θέρμης ενώ συζητήθηκαν θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και του τομέα της παιδείας.

Ιαν
16
2015

MariatoktorΤη Μαρία Τόκτωρ, υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Κατα τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Τόκτωρ ενημερώθηκε από το Δήμαρχο για θέματα της αυτοδιοίκησης γενικότερα αλλά και για συγκεκριμένα ζητήματα του Δήμου Θέρμης.

Ιαν
16
2015

Tεύχος Δεκεμβρίου 2015

Ιαν
14
2015

photo yp Τον υποψήφιο βουλευτή Β΄Θεσσαλονίκης με το Kίνημα  Δημοκρατών Σοσαλιαστών Χρήστο Βέργο δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.       Ο κ. Βέργος είναι εκλεγμένος σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλικών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Βέργος συζήτησε θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, την τοπική κοινωνία  και το σύγχρονο πολιτικό σκηνικό.

Ιαν
14
2015

DSC01971Με ένα ηχηρό και ομόφωνο “όχι” απάντησε το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης στην κατασκευή και λειτουργία των δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα Βασιλικά και τη Λακκιά. Συντασσόμενο με την κάθετη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στην κατασκευή των δύο εργοστασίων, το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εγκαταστάσεων όπως και τα συμπληρωματικά στοιχεία που, με προηγούμενη απόφαση, είχαν ζητηθεί από τους επενδυτές και τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ για γνωμοδότηση. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του εργαστηρίου Νίκο Μουσιόπουλο οι δύο μελέτες και τα συμπληρωματικά στοιχεία δεν είναι απολύτως επαρκή για να περιοριστούν οι πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Συνέχεια »

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης