Δελτία Τύπου

Ιούλ
15
2019

Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μίκρας για τη συμμετοχή τους σε δύο Erasmus + και μάλιστα με απτά αποτελέσματα όπως ένα βιβλίο συνταγών, ένα διαδικτυακό οδηγό υγιεινής ζωής και άλλα πολλά. Το δραστήριο αυτό σχολείο προωθεί την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής από τους εφήβους, την αγάπη και το σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς και τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών μέσα από διαδικασίες μάθησης και συγκεκριμένα μέσα από το μάθημα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Πρόκειται για το έργο “Healthy Generation”, που μόλις ολοκληρώθηκε και για το έργο Online learning using the example of Environmental Education» που θα ολοκληρωθεί το 2020.
Το Eυρωπαϊκό πρόγραμμα “Healthy Generation”, που ξεκίνησε το 2017 και ολοκληρώθηκε το 2019, είναι μια σύμπραξη σχολείων από τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μίκρας από την Ελλάδα, τους μαθητές από το Σκαλιτέ της Σλοβακίας και τους μαθητές από το Πλοέστι της Ρουμανίας. Συνέχεια »

Ιούλ
15
2019

Με την πολύτιμη συνδρομή και υπηρεσίες των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης εντοπίστηκε εξαφανισμένη ηλικιωμένη γυναίκα που έπασχε από άνοια στο Δήμο Θέρμης. Παράλληλα, οι εθελοντές μας συμμετείχαν και στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών της μεγάλης θεομηνίας στη Χαλκιδική.

  Συνέχεια »

Ιούλ
15
2019

Ραντεβού στη θάλασσα έδωσαν για άλλη μια χρονιά τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, καθώς από την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 ξεκίνησε το πρόγραμμα «ΘΑΛΑΣΣΑ 2019» που αφορά τα θαλάσσια μπάνια των μελών των ΚΑΠΗ Δήμου Θέρμης. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το πρόγραμμα θα διαρκέσει δεκαπέντε (15) ημέρες και συγκεκριμένα από 08/7/2019 έως τις 26/7/2019.

Συνέχεια »

Ιούλ
15
2019

Από το Σάββατο 13/7/2019 έως την Τετάρτη  17/7/2019 και μέχρις τις  24:00 μπορούν οι αιτούσες μητέρες να υποβάλλουν ενστάσεις επί των Προσωρινών Πινάκων της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2019-2020» για τους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ. Οι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr μέσω της Ειδικής εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή ενστάσεων.

Δεν γίνονται αποδεκτές και δεν εξετάζονται ενστάσεις που αποστέλλονται με e-mail ή ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier).
Όλες οι ενστάσεις εξετάζονται από την Επιτροπή Εξέτασης Ενστάσεων (Ε.Ε.Ε.). Στην ηλεκτρονική ένσταση θα πρέπει να αναφέρεται ρητά ο λόγος για τον οποίο υποβάλλεται η ένσταση και να επισυνάπτονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Συνέχεια »

Ιούλ
12
2019

Δείτε στην ιστοσελίδα των Κέντρων Κοινωνικής  Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής τη μοριοδότηση των αιτήσεων για την εγγραφή στους παιδικούς σταθμούς για το έτος 2019-20

Ιούλ
11
2019

Για όλη τη διάρκεια  του Αυγούστου θα συνεχιστεί το πρόγραμμα Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής.
Οι μητέρες που επιθυμούν την φιλοξενία των παιδιών τους για τον μηνά Αύγουστο:
α) εάν συνεχίζουν από 31 Ιουλίου θα πρέπει να καταθέσουν το ανάλογο ποσό που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν το πρόγραμμα.
β) εάν δεν είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα νωρίτερα, θα πρέπει να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του socialthermi.gov.gr και στη συνέχεια να καταθέσουν το ποσό που αναλογεί στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν.
Η χρέωση για κάθε εβδομάδα φιλοξενίας καθώς και οι λογαριασμοί τραπέζης για την κατάθεση των χρημάτων βρίσκονται στην ιστοσελίδα των Κέντρων Πρόνοιας, Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής

Ιούλ
11
2019

Την δυνατότητα να ενταχθούν, είτε εκ νέου, είτε για πρώτη φορά, στο Πρόγραμμα παροχής επισιτιστικής βοήθειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θέρμης, έχουν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους από τις 2/9 έως τις 30/9 (εκτός από τις 11/9 & 18/9) και ώρες 9.00-12.00 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, επί της οδού Στενημάχου 16, στη Θέρμη.

Κατάλογος συνημμένων δικαιολογητικών: Συνέχεια »

Ιούλ
9
2019

Άμεση λήψη μέτρων και συνεργασία ανάμεσα στη ΔΕΔΔΗΕ και την Αστυνομία με στόχο την κατάρτιση ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου και τη συντονισμένη παρέμβαση για τις κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Θέρμης με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου.
Από την άλλη, οι αρμόδιες υπηρεσίες ζητούν από τους πολίτες να βοηθήσουν καταγγέλλοντας τα περιστατικά ή οτιδήποτε ύποπτο για την αντιμετώπιση των εγκληματικών αυτών ενεργειών.
Στη σύσκεψη στην οποία προέδρευε ο κ. Παπαδόπουλος συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι του δήμου Θέρμης, ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Κεντ. Μακεδονίας Ιορδάνης Αμανατίδης με στελέχη του φορέα, ο γενικός Διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος με άλλα στελέχη της αστυνομίας, η κ. Κωνσταντία Σαλογιάννου Γεν. Διευθυντρια Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής καθώς και οι πρόεδροι και μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής. Συνέχεια »

Ιούλ
8
2019

Σε ένα καθαρά γραφειοκρατικό θέμα χρέωσης λογαριασμών της ΔΕΗ οφείλεται η διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού Οδών και Πλατειών (ΦΟΠ) στις οδούς Μουδανίων, Λήμνου, Ανθέων και Πλουτάρχου στην Καρδία.
Ο λόγος είναι ότι κάποιες παροχές που βρίσκονται σε διάφορους οικισμούς, ανάμεσά τους και αυτός στην Καρδία, δεν έχουν ενσωματωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ στον πολλαπλό λογαριασμό του Δήμου Θέρμης. Παρόλο που η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Θέρμης έχει προχωρήσει, επανειλημμένως, σε οχλήσεις προς τη ΔΕΗ, ακόμη το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί. Συγκεκριμένα από τις 13 Μαρτίου 2019, έχει αποστείλει το υπ’ αριθμ. 552 έγγραφο με το οποίο ζητά την ενσωμάτωση των παροχών αυτών στον πολλαπλό λογαριασμό του δήμου.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καρδίας, Μάκης Τρικαλιάρης σε συνάντησή του με την προϊσταμένη του αρμοδίου τμήματος της ΔΕΗ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας από τη ΔΕΗ και απαίτησε την άμεση λύση του προβλήματος ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής και να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας κατά τις βραδυνές ώρες.

Ιούλ
8
2019

Από το αλσύλλιο του Ν. Ρυσίου ξεκίνησαν οι εργασίες αντιμετώπισης του φλοιοφάγου εντόμου νωρίς σήμερα το πρωί. Περίπου πενήντα ξερά πεύκα, που έχουν προσβληθεί και είναι ήδη νεκρά, υλοτομούνται εκεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης και περιορισμού του φαινομένου.
Οι εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο θα διαρκέσουν τρεις μέρες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ο οποίος βρίσκεται εκεί από το πρωί, ενώ τις επόμενες μέρες, τα συνεργεία θα παρέμβουν σε όλα τα περιαστικά δασύλλια και πάρκα του δήμου. Η ξυλεία που θα προκύψει θα διατεθεί για ατομικές ανάγκες απόρων δημοτών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ενώ τα υπολείμματα και τα κλαδιά θα θρυμματιστούν και θα χρησιμοποιηθούν για κομποστοποίηση.

Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης