Δελτία Τύπου

Φεβ
24
2017

μαθητές

Καλούνται οι πτυχιούχοι ΕΠΑΛ των ειδικοτήτων που αναφέρονται παρακάτω να καταθέσουν αίτηση στο ΕΠΑΛ Βασιλικών από 24 Φεβρουαρίου 2017 έως 6 Μαρτίου 2017 προκειμένου να εγγραφούν στην τάξη Μαθητείας.

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο ΕΠΑΛ Βασιλικών για τη Μαθητεία  είναι οι εξής:
1. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
2. Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
3. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
4. Βοηθός Νοσηλευτή

Το ΕΠΑ.Λ Βασιλικών είναι ένα από τα λίγα ΕΠΑ.Λ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Μακεδονίας που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα «Μαθητείας» και το μοναδικό στο Ν. Θεσσαλονίκης που υλοποιεί το πρόγραμμα «Μαθητείας» που αφορά τους πτυχιούχους του τομέα Γεωπονίας.

Συνέχεια »

Φεβ
20
2017

poster2017ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2017Αντίγραφο από Apokries  2017latinkoulouma 2017xorosposter

Το καρναβάλι ξεκίνησε από τα Βασιλικά με πάρτι μασκέ για μικρούς και μεγάλους, πέρασε από το Πλαγιάρι όπου άναψε τον Κοζανίτικο Φανό τ’ ‘Αη-Δημήτρη και κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα 27/2 με διάφορες εκδηλώσεις σε όλο τον Δήμο Θέρμης. Στα Βασιλικά, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου όλοι διασκεδάζουν στα “κρυφά” στο Latin Πάρτυ – Κρυφό Καρναβάλι στην Πλατεία Χάνια στις 18:00. Την Καθαρά Δευτέρα 27/2 πάμε στον παραδοσιακό γάμο και παίρνουμε μέρος στη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και το κάψιμο του καρνάβαλου.

Ένας άλλος παραδοσιακός γάμος “γίνεται” στο πανέμορφο σκηνικό της Πλατείας της Περιστεράς την Κυριακή της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου στις 11:30 με εδέσματα και κρασάκι για όλους.Την ίδια μέρα στον Τρίλοφο, στο πάρκο “Στεφανια” στις 11:00, “στήνεται” καρναβαλίστικο γλέντι με σαρακοστιανά, φασολάδα και χορό υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας .

Τα “Κούλουμα” γιορτάζονται με την παραδοσιακή φασολλάδα και πολύ χορό την Καθαρά Δευτέρα 27/2 στη Σουρωτή, αλλά και όπως κάθε χρόνο με το πέταγμα το αετού, τη δημοτική μουσική τα σαρακοστιανά και τις λαγάνες στον ωραιότερο φυσικό χώρο της Θεσσαλονίκης στο Φράγμα της Θέρμης. Ώρα έναρξης και στις δύο εκδηλώσεις στις 11:00.

Φεβ
17
2017

IMG_0001IMG_0002IMG_0003Ξεκίνησε στις 30 Ιανουαρίου το έργο της συντήρησης του οδικού δικτύου στο σύνολο των οικισμών του Δήμου Θέρμης, προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην ασφαλτόστρωση και κρασπέδωση δρόμων σε όλους τους οικισμούς του δήμου, που είτε έχουν παραμορφωθεί λόγω έργων, είτε έχουν υποστεί φθορά λόγου χρόνου και χρήσης. Για το σχεδιασμό του έργου συνεργάστηκαν μηχανικοί των υπηρεσιών του δήμου με όλους τους προέδρους και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολο Τσολάκη πραγματοποιώντας επιτόπιες επισκέψεις σε κάθε οικισμό. Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε το Δεκέμβριο που μας πέρασε αλλά λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών καθυστέρησε η έναρξή του έργου.

Συνέχεια »

Φεβ
17
2017

Ψήφισμα
Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης, στη συνεδρίαση του της

8ης Φεβρουαρίου 2017
ΟΜΟΦΩΝΑ

Καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, στις 13 Φεβρουαρίου, ο οποίος διώκεται ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και δικάζεται γιατί, υλοποιώντας και αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, δεν διευκόλυνε δράσεις αυτής της φασιστικής ναζιστικής οργάνωσης. Θεωρεί ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική πράξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράβαση καθήκοντος. Απαιτεί να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου Πατρέων, καθώς και να αναληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση και τις αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.

Φεβ
16
2017

imagesΚάθε μέρα συμπολίτες μας, μικρά παιδιά με καρκίνο, άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, θύματα τροχαίων ατυχημάτων χρειάζονται αίμα. Κάθε μέρα στα νοσοκομεία αναβάλλονται εγχειρήσεις και θεραπείες. Συγγενείς και φίλοι των ασθενών αναζητούν τις μονάδες αίματος που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσει η θεραπεία των δικών τους ανθρώπων.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Ελλάδα ανήκει στις 60 χώρες στον κόσμο που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν αυτόνομα τις ανάγκες τους για αίμα και στηρίζονται σε δότες αντικατάστασης. Στην Ευρώπη, μόλις 6 χώρες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.
Ένα μεγάλο ποσοστό, πάνω από το 50% των αναγκών καλύπτεται από το φιλικό ή συγγενικό περιβάλλον. Η κάλυψη των αναγκών από συγγενείς και φίλους όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα τόσο στους αιμοδότες όσο και στην αιμοδοσία. Οι συγγενείς βρίσκονται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και συχνά είναι σωματικά εξαντλημένοι από τις φροντίδες για τον ασθενή τους, επομένως δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή για να δώσουν αίμα. Ποτέ δεν είναι σίγουρο ότι η προσφορά των συγγενών και των φίλων θα επαρκέσει για την κάλυψη της ανάγκης. Ο καθένας γνωρίζει ότι υπάρχουν άτομα τα οποία την ώρα της ανάγκης δεν έχουν συγγενείς, ούτε φίλους.
Αυτή τη στιγμή οι διαθέσιμες φιάλες στην Τράπεζα Αίματος του δήμου Θέρμης είναι λιγοστές…
Αυτή την Κυριακή 5 Μαρτίου από τις 9:30 έως 13:00 θα γίνει νέα εξόρμηση για εθελοντική αιμοδοσία, στο 1ο Νηπιαγωγείο της Θέρμης (το σχολείο που βρίσκεται δίπλα από το Δημοτικό Κατάστημα).
Την Κυριακή 12 Μαρτίου από τις 9:00 έως τις 13:00 θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία στο Κοινοτικό Κατάστημα των Βασιλικών.
Αφιερώνοντας πέντε λεπτά από το χρόνο μας, ίσως σώσουμε τη ζωή ενός συνδημότη, φίλου ή συγγενή μας. Ας ανταποκριθούμε όλοι σε αυτή την πρόσκληση αλληλεγγύης.

Φεβ
16
2017

Χάλκινα Κοζάνης 2017 222222Ένα μοναδικό παραδοσιακό γλέντι θα αναβιώσει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου από τις 18:00  στο κεντρικό πάρκο Πλαγιαριου. Πρόκειται για ένα  μεγάλο αποκριάτικο γλέντι με τον «Φανό τ’ Αη Δημήτρη»  της Κοζάνης  με πενήντα χορευτές-τραγουδιστές με τοπικές ενδυμασίες που τραγουδούν και χορεύουν με τα περίφημα σκωπτικά αποκριάτικα Κοζανίτικα τραγούδια στους ήχους των “Χάλκινων της Κοζάνης”. Παραδοσιακά κοζανίτικα κιχιά και καλό κόκκινο κρασί  δωρεάν περιμένουν μικρούς και μεγάλους  για ένα αξέχαστο γλέντι.

Στο χορευτικό μέρος συμμετέχουν τμήματα  παραδοσιακών χορών του Κέντρου Πολιτισμού Καρδίας ¨Ο Ευμένης¨, του Πολιτιστικός Συλλόγου Τριλόφου, του Χορευτικού Ομίλου Τριλόφου ¨Ζουμπατ¨, του Συλλόγου Πολιτισμού-Εθελοντισμού Κ. Σχολαρίου.

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετέχουν : η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ | η Δημοτική Κοινότητα Πλαγιαρίου | Το Σχολειό της Φύσης |η Πολιτική Προστασία Μικρας| Το δένδρο ζωής | Οι αθλητικοί σύλλογοι – Ατρόμητος  – Αστέρας  και Ορφέας Πλαγιαρίου. | Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Πλαγιαρίου.
Χίλιοι καλοί χωρούν... Συνέχεια »

Φεβ
13
2017

imagesΞεκίνησε πρόγραμμα παρουσιάσεων – ενημερώσεων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την ανακύκλωση, στις σχολικές μονάδες του Δήμου Θέρμης που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ανατολική Α.Ε., σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α.). Το πρόγραμμα αφορα μαθητές δημοτικού  (από την τρίτη δημοτικού) και γυμνασίου. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η παρακίνηση των μαθητών, των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών ώστε να συμμετέχουν θετικά και ενεργά στο πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης των συσκευασιών. Επιπλέον, μέσα από τις δράσεις που περιλαμβάνονται, οι συμμετέχοντες (παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς) θα κατανοήσουν την αλληλουχία και συνέχεια της ανθρώπινης συμπεριφοράς και τη σύνδεση της με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο με την αξιοποίηση των οπτικοακουστικών μέσων και της βιωματικής μάθησης. Δείτε το πρόγραμμα των παρουσιάσεων:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ)

Φεβ
13
2017

lost_poster_p2Ημέρες γλεντιού, καρναβαλιού και ξεγνοιασιάς για τους κατοίκους της Θέρμης η Αποκριά του 2017, κύρια “συστατικά” το κέφι, η ζωντάνια, το τραγούδι και ο χορός. Παραδοσιακά έθιμα με έντονο λαογραφικό ενδιαφέρον αναβιώνουν τις ημέρες της Αποκριάς στο Δήμο Θέρμης. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης   και στηρίζονται στις συνεργασίες με τοπικούς φορείς, μειώνοντας  το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων στο ελάχιστο. Μικροί και μεγάλοι μασκαράδες θα διασκεδάσουν σε κάθε γωνιά του Δήμου μέχρι να πέσει η αυλαία του καρναβαλιού συμμετέχοντας με πολύ κέφι σε όλες τις εκδηλώσεις όπως επιτάσσει η παράδοση της Σαρακοστής.

Πρόγραμμα: Συνέχεια »

Φεβ
9
2017

AfisasxolΞεκίνησαν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου οι Ομάδες Στηριξης – Σχολές Γονέων που διοργανώνει η αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμβουλευτική Υποστήριξης σχολικών κοινοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θέρμης για το σχολικό έτος 2016-2017. Παρακάτω επισυνάπτονται τα νέα προγράμματα για τις τρεις δημοτικές ενότητες:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΙΚΡΑΣ

Φεβ
2
2017

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΕΙΣΟΔΗΜΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ fvto Ξεκίνησε και στο δήμο Θέρμης η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις είτε ηλεκτρονικά, είτε μέσω των ΚΕΠ και των δημοτικών μας καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, στα Κ.Ε.Π. αλλά και στα δημοτικά καταστήματα Θέρμης,  θα εξυπηρετούνται για υποβολή αιτήσεων όλοι οι κάτοικοι ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ. σύμφωνα με το παρακάτω ωράριο:

  • Κ.Ε.Π. Θέρμης: Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 08:00 – 16:00 Κ.Ε.Π.
  • Πλαγιαρίου: Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 08:00 – 16:00 Κ.Ε.Π.
  • Βασιλικών: Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 08:00 – 15:00
  • Τα δημοτικά καταστήματα  Θέρμης, Τριλόφου και Βασιλικών: Δευτέρα ως Πέμπτη 08:00 – 14:00.

Εξάλλου,  με εγκύκλιο της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υπενθυμίζεται μεταξύ άλλων,  ότι το ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης που θα καταβληθεί το Μάρτιο, θα είναι το ίδιο, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής αίτησης από χθες Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης