Δελτία Τύπου

Ιαν
23
2017

Anthemountas teleia

Με μισθωμένο ειδικό μηχάνημα ιδιώτη, ολοκληρώθηκε ο προληπτικός καθαρισμός στον  ποταμό Ανθεμούντα, στο ύψος της γέφυρας που βρίσκεται πλησίον του Αεροδρομίου “Μακεδονία” και όπου είχε παρατηρηθεί συσσώρευση μεγάλου όγκου φερτών υλικών.

Συνέχεια »

Ιαν
20
2017

Έως την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Υποστήριξης σχολικών κοινοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υλοποιεί η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. προκειμένου ο δήμος Θέρμης να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες και αιτήματα στήριξης των σχολικών κοινοτήτων. Για πληροφορίες παρακαλούμε καλέστε στο 2310463930, κα Ελευθερία Πήτα.

Επισυνάπτεται η αίτηση συμμετοχής

Ιαν
20
2017

diak.reumatos Διακοπή  Ρεύματος έχει προγραμματιστεί την Κυριακή 22/1/2017 από τις 08.00 έως τις 13.00 σε ολόκληρη τη Τοπική Κοινότητα Κ.Σχολαρίου, συμπεριλαμβανομένων και των καταναλωτών που βρίσκονται στο αριστερό τμήμα  της Εθν. Οδού Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανιών από το ύψος των ζαχαροπλαστείων “Χατζηφωτίου” μέχρι την διασταύρωση προς ΛΑΚΚΩΜΑ.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση, ίσως και πριν από την καθορισμένη ώρα, γι’αυτό τα δίκτυα της ΔΕΗ  θα πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνεχώς υπό τάση. Τέλος όσοι καταναλωτές έχουν τριφασικούς ηλεκτρικούς κινητήρες θα πρέπει να τους ελέγξουν εάν περιστρέφονται όπως πριν.

Ιαν
20
2017

kepΔελτία μετακίνησης ΑμεΑ θα χορηγούνται στους δικαιούχους(κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης) μέχρι τις 31-1-2017 τόσο από την αρμόδια υπηρεσία της Πρόνοιας Θεσσαλονίκης όσο και από τα ΚΕΠ καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:
- Γνωμάτευση (με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%) και φωτοαντίγραφο αυτής.
- Αστυνομική Ταυτότητα και φωτοαντίγραφο αυτής φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού φορολογικού έτους 2015(όριο εισοδήματος 23000 ατομικό, 29000 οικογενειακό) βιβλιάριο υγείας (για όσους έχουν).
- Για την έκδοση νέας κάρτας: 2 πρόσφατες φωτογραφίες(και επιπλέον 1 φωτογραφία για το συνοδό σε περίπτωση τυφλότητας ή Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης).
- Για υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. σε περίπτωση ατυχήματος σε ελληνικό έδαφος: Ιατρική Βεβαίωση Νοσηλείας από Δημόσιο Νοσοκομείο.

Ιαν
19
2017

livadi xioni 3 Με την εκδήλωση  ισχυρών χιονοπτώσεων κατά τα διάρκεια της νύχτας,  οι οποίες διαρκούν έως αυτή την ώρα, σήμερα Πέμπτη 19/1, κυρίως στα ορεινά του Δήμου Θέρμης, Περιστερά και Λιβάδι περιγράφεται το σκηνικό του καιρού.

Το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο της Περιστεράς σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 παρέμειναν κλειστά, εξαιτίας των  καιρικών συνθηκών. Συνέχεια »

Ιαν
18
2017

στρατόιΟι γεννημένοι το έτος 1999 στρατεύσιμοι μπορούν να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής έως και 31/3/2017 στην πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους Στρατολογική Υπηρεσία ή ΚΕΠ ανεξάρτητα με τη Δημοτική Ενότητα εγγραφής τους στα Μητρώα Αρρένων, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Ελληνικού Διαβατηρίου

Βεβαίωση Απόδοσης ΑΦΜ(από την αρμόδια ΔΟΥ)

Βεβαίωση ΑΜΚΑ (από το www.amka.gr)

Όσοι έχουν προβλήματα υγείας υποβάλλουν ιατρικές γνωματεύσεις ή βεβαιώσεις που περιγράφουν με σαφήνεια την πάθηση. Επιπλέον για ταχύτερη και πληρέστερη επικοινωνία οι στρατεύσιμοι οφείλουν να γνωστοποιούν και το emailτους. Οι διαμένοντες στο εξωτερικό θα απογραφούν στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές. Όσοι δεν τηρούν την παραπάνω υποχρέωσή τους υπέχουν διοικητικές κυρώσεις.

Ιαν
15
2017

Ο δήμος Θέρμης ενημερώνει ότι αύριο 16/1 ανοιχτές θα είναι οι σχολικές μονάδες του Δήμου Θέρμης, με εξαίρεση το Νηπιαγωγείο  Αγίας Παρασκευής και το 2ο Νηπιαγωγείο Τριλόφου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι σχολικές μονάδες του 2ου Γυμνασίου Θέρμης , ΤΕΕ και Γυμνασίου Βασιλικών, όπου μέχρι σήμερα Κυριακή, γίνονταν εργασίες αποκατάστασης.

Να σημειωθεί τέλος πως οι προσπάθειες των αρμοδιων υπηρεσιών και των συνεργείων του δήμου μας, θα είναι αδιάκοπες και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν νέα προβλήματα.

Ιαν
15
2017

indexΣε όλους τους  δρόμους πρόσβασης, στα συστήματα θέρμανσης και υδροδότησης, καθώς  και στον καθαρισμό των προαύλιων χώρων των σχολείων   έδωσαν τη μάχη από την περασμένη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, τα συνεργεία του δήμου Θέρμης, ώστε από αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές.

Συνέχεια »

Ιαν
12
2017

apoxionismosΑνοιχτό διατηρείται έως αυτή την ώρα το 90% του Κεντρικού οδικού δικτύου στο Δήμο Θέρμης, του μεγαλύτερου σε έκταση Δήμου του Νομού, μήκους 400 χιλιάδων στρεμμάτων , με 65 χιλιόμετρα συνολικά, από άκρη σε άκρη, οδικού δικτύου.

Απολογιστικά θα πρέπει να σημειωθεί πως τα συνεργεία και το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας ανέλαβαν υπηρεσία από τις βραδινές ώρες της 7ης Ιανουαρίου, που ξεκίνησε η χιονόπτωση σε ορεινές περιοχές ( Λιβάδι – Περιστερά και Άγιο Αντώνιο – Μονοπήγαδο) και εργάζονται αδιάκοπα σε βάρδιες αδιάκοπα μέχρι να ολοκληρωθεί ο αποχιονισμός σε όλη την έκταση του Δήμου. Συνέχεια »

Ιαν
12
2017

χιονιαΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017, ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων τις τελευταίες ημέρες, τα σχολεία στο Δήμο Θέρμης θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017. Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του Δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη αποκατάστασης των όποιων προβλημάτων εντοπίζονται στις σχολικές μας μονάδες. Ο Δήμος συνεχίζει να βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή. Ωστόσο, οι διευθυντές των σχολείων οφείλουν να βρίσκονται στις θέσεις τους, να ενημερώνουν και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα που υπάρχουν.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΔΑΠ-μεΑ «Αγκαλιάζω», ΚΛΕΙΣΤΑ ΩΣΤΟΣΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΔΑΠ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ

Με απόφαση εξάλλου της Προέδρου του ΝΠΔΔ “Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης”, ανοιχτοί θα είναι αύριο Παρασκευή οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Θέρμης, όμως λόγω του ότι τα σχολικά δεν θα λειτουργήσουν αύριο, θα πρέπει οι γονείς να φροντίσουν για τη μεταφορά των παιδιών τους στους σταθμούς του Δήμου. Ανοικτό θα παραμείνει και το ΚΔΑΠ-μεΑ «Αγκαλιά-ζω» που λειτουργεί σε πρωινή και απογευματινή βάρδια στη Θέρμη, ενώ τα ΚΔΑΠ που λειτουργούν σε απογευματινή βάρδια θα είναι κλειστά αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ, Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ & ΤΡΙΑΔΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΘΕΡΜΗΣ

Από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού. Περιβάλλοντος και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργήσουν κανονικά τα Κέντρα Πολιτισμού Θέρμης, Νέας Ραιδεστού και Τριαδίου, καθώς και όλα τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα. Όλες οι υπόλοιπες δομές θα παραμείνουν κλειστές αύριο Παρασκευή και τα μαθήματα θα αναπληρωθούν σε συνεννόηση με τους Καθηγητές των τμημάτων.© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης