Δελτία Τύπου

Οκτ
24
2014

afisa sunavlia koinonikis allilegguis2014κατάλογοςΠαραδοσιακά χορευτικά σύνολα και μουσικές εκδηλώσεις θα έχουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα «19α Δημήτρεια», που διοργανώνονται στη Δημοτική Κοινότητα Πλαγιαρίου του Δήμου Θέρμης.
Οι εκδηλώσεις που συνδυάζουν αρμονικά τον πολιτισμό και τη θρησκευτική παράδοση, πραγματοποιούνται με αφορμή τη γιορτή του προστάτη του Πλαγιαρίου Αγίου Δημητρίου, και θα διαρκέσουν από τις 25 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου. Συνέχεια »

Οκτ
22
2014

fotomesitesΣε Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε, σήμερα, ο Σύλλογος Μεσιτών Θεσσαλονίκης με στόχο την τόνωση της κτηματαγοράς στους Δήμους Θέρμης και Θερμαϊκού συμμετείχε ο Δήμαρχος Θέρμης  Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Πρόεδρος των Μεσιτών Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι οι δύο δήμοι αποτελούν τις σημαντικότερες για την κτηματαγορά περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.
Συνέχεια »

Οκτ
20
2014

agantonisplateiaagiantonisdromosJPG

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στις Κοινότητες Λιβαδίου, Περιστεράς και Αγίου Αντωνίου (οικισμοί Αγίου Αντωνίου και Μονοπηγάδου) συνολικού προϋπολογισμού 998.207,43€.
Ήδη, ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στον Αγ. Αντώνιο και το Μονοπήγαδο. Συγκεκριμένα στον Αγ. Αντώνιο έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της οδού Βενιζέλου σε μήκος 220μ., η οποία είναι η κεντρική οδός του οικισμού, καθώς και η πλατεία, στο κέντρο του οικισμού. Συνέχεια »

Οκτ
20
2014

koukoulopoulo23sΤο ζήτημα της ευλογιάς των προβάτων, του μελιταίου πυρετού και των επιπτώσεων που υπάρχουν στο ζωικό κεφάλαιο έθεσαν οι κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης σε συνάντηση που είχαν, χθες, με τον Αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλο στο δημαρχείο Θέρμης μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Συνέχεια »

Οκτ
17
2014

κατάλογοςΣε δημόσια διαβούλευση τέθηκε  σχέδιο νόμου με αντικείμενο τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (σωματεία ή αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, πρώην ΜΚΟ). Το σχέδιο προτείνει νομοθετικό πλαίσιο με ενιαία κριτήρια διαφάνειας, ελέγχου και χρηματοδότησης των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014.

Καλούνται οι πολίτες και οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση με την κατάθεση απόψεων και προτάσεων, έτσι ώστε το σχέδιο νόμου να εμπλουτισθεί, να καταστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και να ανταποκρίνεται καλύτερα στις σημερινές ανάγκες της Κοινωνίας.

 Εδώ μπορείτε να δείτε το σχέδιο νόμου

Οκτ
17
2014

parking_01Στην προμήθεια νέου εξοπλισμού με στόχο τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αυτόματης διαχείρισης του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Παραμάνα πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Θέρμης.
Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης διαθέτει συνολικά 172 θέσεις στάθμευσης σε δύο επίπεδα και η πρώτη μισή ώρα στάθμευσης είναι δωρεάν. Συνέχεια »

Οκτ
17
2014

κατάλογοςΟλοκληρώθηκε η προμήθεια που αφορούσε υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης και ειδικότερα την προμήθεια εξοπλισμού των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής του 1ου ΕΕΕΕΚ Θέρμης και το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄βαθμίδας Θέρμης.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε η προμήθεια υπολογιστών – μηχανών γραφείου/ συσκευών ήχου και εικόνας, διαδραστικών πινάκων, επίπλων, εξοπλισμού φυσιοθεραπείας και γυμναστικής αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής, εξοπλισμού εργαστηρίων αυτόνομης διαβίωσης, εξοπλισμού εργαστηρίων μηχανολογίας – ηλεκτρολογίας και λοιπού εξοπλισμού (μουσικά όργανα). Συνέχεια »

Οκτ
16
2014

www.onalert.grΕλεγχόμενη καταστροφή δύο βομβών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες βρέθηκαν στο πεδίο ελιγμών του αεροδρομίου “Μακεδονία”, θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής 17/10/2014 από τις 03:00 έως τις 05:30. Οι βόμβες εντοπίστηκαν πριν από δύο εβδομάδες, περίπου, κατά τη διάρκεια ελέγχου, πριν ξεκινήσουν εργασίες στον παλιό αεροδιάδρομο. Συνέχεια »

Οκτ
14
2014

IσορροπίαΔωρεάν σεμινάριο ψυχικής ενδυνάμωσης και θετικής δράσης με τη μέθοδο Φιλοσοfight ξεκινά άμεσα στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης με εισηγήτρια την κ. Θεοδώρα Παπαθεοδώρου. Οι εισηγήσεις θα έχουν εβδομαδιαίο χαρακτήρα και θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης, μετά από συμφωνία για την μέρα και την ώρα με τους ενδιαφερόμενους ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Συνέχεια »

Οκτ
14
2014

LANDSCAPE 1pic8Σε ένα έγκριτο παγκόσμιο λεύκωμα για την αρχιτεκτονική τοπίου εμφανίζεται, πλέον, η κεντρική πλατεία Παραμάνα της Θέρμης. Σύμφωνα με τους Braun και Van Uffellen τους δημιουργούς του «Παγκόσμιου Άτλαντα Αρχιτεκτονικής Τοπίου», (Atlas of World Landscape Architecture) των εκδόσεων Braun (2014) η «…Πλατεία Παραμάνα έχει μια ιδιαίτερα δυνατή παρουσία λόγω της κεντρικής τοποθεσίας της, της ιστορίας, των μνημείων και της πυκνής συγκέντρωσης διοικητικών λειτουργιών στην περίμετρό της.”

“Η πρωτότυπη μορφή της Πλατείας αρθρώνει τις έντονες λειτουργικές ανάγκες της πόλης, που, σε συνδυασμό με ένα χώρο ξεκούρασης, αποτελούν ένα νέο πρότυπο δημόσιου χώρου. Η πειραματική διαδικασία στο σχεδιασμό», αναφέρουν οι συγγραφείς, «έδωσε χώρο για ένα ανεπίσημο αρχιτεκτονικό ύφος, απελευθερωμένο από κάθε είδους συμβατική τυπολογία ή στάνταρντ στο σχεδιασμό μιας πλατείας. Από τα αρχικά στάδια της σχεδιαστική διαδικασία χρησιμοποιήθηκε ψηφιακή τεχνολογία animation. Δύο δίκτυα, αυτό της «κίνησης των πεζών» και εκείνο του «προγράμματος», αλληλεπιδρούν, δυναμικά, για να δημιουργήσουν την αστική πρόταση”.

LANDSCAPE 2 SALONIlandscape saloni

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης