ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Σχολική ημερίδα με θέμα “Παιδί-Σχολείο-Οικογένεια” συνδιοργανώνουν τα σχολεία: 3ο Γυμνάσιο Μίκρας – 1ο Γυμνάσιο Μίκρας  – 1ο ΓΕΛ Μίκρας –  2ο ΓΕΛ Μίκρας –  1ο ΔΣ Καρδίας  – 2ο ΔΣ Καρδίας, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρα 17.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΔΣ Καρδίας. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και του δήμου Θέρμης και απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής

 

Χαιρετισμοί

 

Α. Οικογένεια

 

17.30-17.45: Πώς μπορώ να βοηθήσω ένα παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ικανότητες: (Δρ. Σοφία Τσακαλίδου. Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Μίκρας. Μεταδιδακτορική ερευνήτρια. Διδάσκουσα Τ.Γ.Γ.Φ. Α.Π.Θ.)

 

17.45-18.00: Πώς μπορώ να θέσω όρια στο παιδί, στο πλαίσιο της οικογένειας και του Σχολείου: (Ευφροσύνη Χατζητιμοθεάδου. Κοινωνική Λειτουργός του 3ου Γυμνασίου Μίκρας. εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt)

 

18.00-18.15: Παραπτωματικότητα, επιθετικότητα, βίαιη συμπεριφορά. Ποιες οι προεκτάσεις στο κοινωνικό γίγνεσθαι; (Γεωργία Πλακάκη, Ψυχίατρος παιδιών-εφήβων Ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης. Μέλος του Forum του Λακανικού πεδίου, Ομοιοπαθητικός Ιατρός. Μέλος της Ε.Ε.Ο.1. και της Liga Medicorum Homepathetic International)

 

18.15-18.30:  Πώς μπορώ να βοηθήσω έναν/μία έφηβο/η που πενθεί: (Ευστρατία Τριαντάφυλλου. Υποδιευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Μίκρας)

 

Ερωτήσεις από το κοινό-Συζήτηση

 

Διάλειμμα για καφέ (15 ’)

 

 

Β. Σχολείο

 

19.00-19.15:  Τι προβλέπουν τα προγράμματα παρέμβασης για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού: (Δρ. Αδάμος Αναστασίου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ06 Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διδάσκων Ε.Α.Π.)

 

19.15-19.30:  Είναι απαραίτητο ένα κανονιστικό πλαίσιο στο σχολείο; Τι προβλέπει η Ελληνική Σχολική Νομοθεσία; (Δρ. Σοφία Αυγέρη, Διευθύντρια του 1ου  ΓΕΛ Μίκρας, ΜSc, 2Spee. Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια)

 

19.30-19.45:  Μπορεί η ενδυνάμωση των μαθητικών κοινοτήτων να οδηγήσει στη βελτίωση της ικανότητας διαβούλευσης και της συμμετοχής των μαθητών/τριών και να ανοίξει τον δρόμο για τα Σχολεία Δημοκρατίας; (Σοφία Κυπριανίδου, Εκπαιδεύτρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Σοσιοκρατικής Κυκλικής Μεθόδου – Πρόγραμμα «Δίκτυο Σχολείων για τη Δημοκρατία» Δήμου Θέρμης)

 

Γ. Παιδί

 

19.45-20.00 Υπερφαγία, κάπνισμα, διαδίκτυο – Απλή συνήθεια ή “εξάρτηση σαλονιού”; (Δρ. Χριστίνα Σεραφείμ. Διδάσκουσα Τ.Γ.Γ.Φ. Λ.Π.Θ., Συγγραφέας)

 

20.00-20.15 Πώς μπορεί η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων να ενισχύσει τη γνωστική και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών; (Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Διευθύντρια του 1°” Γυμνασίου Μίκρας, Υποψήφια Διδακτόρισσα Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Α.Π.Θ.)

 

Ερωτήσεις από το κοινό-Συζήτηση

 

20.15 Κλείσιμο Ημερίδας

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο