Ο Δήμος Θέρμης έχει προχωρήσει στην δημιουργία Δομής Κοινωνικού Φαρμακείου στα πλαίσια του Ε.Π. “Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020” (υπ’ αρ. 6889/10-10-2016 Απόφαση ένταξης Περιφερειάρχη). Η ίδρυση του Κοινωνικού Φαρμακείου (Νοέμβριος 2017) εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου Θέρμης για την ανάπτυξη κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, με στόχο την εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σκοπός της λειτουργίας του είναι, η παροχή σε δικαιούχους, δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων, τα οποία εξασφαλίζει μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών. Δυνητικοί δικαιούχοι των υπηρεσιών της δομής είναι άτομα που διαμένουν στον Δήμο Θέρμης καθώς και των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, συμπεριλαμβανομένων και των αιτούντων διεθνή προστασία. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια ή στερούνται από ασφαλιστική κάλυψη, με βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου Θέρμης στον οικισμό της Νέας Ραιδεστού και συγκεκριμένα στο κτίριο της κοινότητας το οποίο είναι προσβάσιμο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΟΑΣΘ) καθώς και με την δημοτική συγκοινωνία. Επί προσθέτως, το κτίριο διαθέτει και ειδικό μηχανισμό μπάρας αναπήρων για να είναι προσβάσιμο και σε ΑμεΑ.  Η δομή στελεχώνεται με έναν Κοινωνικό Λειτουργό-Συντονιστή και μία Φαρμακοποιό.

Επικοινωνία:

Διεύθυνση: Αγίου Αθανασίου 1, Νέα Ραιδεστός τ.κ. 57001

Τηλέφωνα: 2313 300 739 εσωτ. 2 / κινητό: 6972078292

email: m.kazakidou@thermi.gov.gr / d.levvas@thermi.gov.gr

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка