Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης ξεκίνησε τη λειτουργία του το Νοέμβριο του 2017 και αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με τις υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα και παροχές που δικαιούται, αλλά και όλους τους φορείς, τις υπηρεσίες και τα προγράμματα, που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Στο Κέντρο Κοινότητας δυνητικά ωφελούμενοι είναι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Θέρμης και ειδικότερα, αυτοί που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Άνεργοι, Άτομα που πλήττονται από την φτώχεια, Άστεγοι, Άτομα με αναπηρία, Μονογονεϊκές Οικογένειες, Ηλικιωμένοι, Παλιννοστούντες, Ρομά, Μετανάστες, Δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, Αιτούντες άσυλο, Θύματα κακοποίησης).

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης στο πλαίσιο της υποδοχής, εξυπηρέτησης και διασύνδεσης των πολιτών παρέχει:

 • Υποστήριξη για την ένταξη των ωφελούμενών του στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας και στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για:
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) και Τ.Ε.Β.Α.
  • Επίδομα Στέγασης
  • Επίδομα Γέννησης
  • Προνοιακές Αναπηρικές παροχές και Διατροφικό Επίδομα
  • Επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων & ανασφάλιστων υπερηλίκων ελληνικής μειονότητας της Αλβανία
  • Έξοδα κηδείας ανασφάλιστων υπερηλίκων
  • Επίδομα στεγαστικής συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων
  • Επίδομα ομογενών
  • Κληρονομικά προνοιακού αναπηρικού επιδόματος
  • Αιτήσεις πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ)

*Ανα διαστήματα αναλαμβάνονται επιπλέον αρμοδιότητες σχετικά με παροχές & επιδόματα.

 • Καταγραφή στο Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα (Ε.Π.Σ.)
 • Ενημέρωση για τρέχουσες παροχές και επιδόματα που οι ωφελούμενοι μπορούν να διεκδικήσουν σε δημοτικό, περιφερειακό ή πανελλαδικό επίπεδο
 • Συμβουλευτική στήριξη για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων κοινωνικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος, εξαρτήσεις, ενδοοικογενειακή βία, προβλήματα σχέσεων, άγχος, κατάθλιψη, στήριξη οικογένειας, παιδιών και εφήβων κλπ)
 • Παραπομπή και διασύνδεση με αρμόδιες εξειδικευμένες υπηρεσίες και δομές με στόχο την κοινωνική ένταξη και τη βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γραφείο απασχόλησης Δήμου, Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, Προγράμματα για Ηλικιωμένους, Δομές Ψυχικής Υγείας, Δομές στήριξης παιδιών, εφήβων και οικογένειας, Δομές για ΑμεΑ, Κοινωνικούς ξενώνες Αστέγων, Ξενώνες Κακοποιημένων Γυναικών και Θυμάτων Διακίνησης και Εμπορίας ανθρώπων, Προγράμματα για Ρομά και Μετανάστες)
 • Ανάπτυξη δικτύου Εθελοντών Δήμου Θέρμης
 • Ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της τοπικής κοινότητας

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης στελεχώνεται από 2 Κοινωνικούς Λειτουργούς και 1 Κοινωνική Επιστήμονα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας φροντίζουν να επιμορφώνονται συνεχώς στα νέα δεδομένα μέσω σεμιναρίων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Επίσης, συμμετέχουν σε ημερίδες κοινωνικού χαρακτήρα και συνεχώς αναπτύσσουν το δίκτυο συνεργασίας με Υπηρεσίες, Φορείς και Οργανισμούς, στους οποίους μπορούν να παραπεμφθούν οι ωφελούμενοι ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης έχει έδρα στην Θέρμη, στο ισόγειο της οδού Aπ. & Γρ. Ταβάκη 28 και είναι προσβάσιμο σε Άτομα με Αναπηρίες. Αποτελείται από μία αίθουσα υποδοχής / εξυπηρέτησης πολιτών και μία αίθουσα συμβουλευτικής.
Για κάθε διευκρίνιση/πρόσθετη πληροφορία/ραντεβού, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θέρμης είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00.

Για καλύτερη εξυπηρέτηση προτείνεται η τηλεφωνική επικοινωνία κατά τις μεσημβρινές ώρες 14:00-16:00, καθώς επίσης και η επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η δια ζώσης εξυπηρέτηση πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Διεύθυνση: Aπ. & Γρ. Ταβάκη 28, 57001, Θέρμη
(Γραμμή 60, 66 & 67 ΟΑΣΘ, στάση 36033: Χάνι)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2313-300739 (Ακολουθείτε τις οδηγίες, επιλέγετε το 1 για Κέντρο Κοινότητας και κατόπιν το εσωτερικό του υπαλλήλου σύμφωνα με τις ηχογραφημένες οδηγίες)
Mail Επικοινωνίαςkentro-koinotitas@thermi.gov.gr
Facebook: kentrokoinotitas.thermi

Φόρμα Επικοινωνίας


  Comments are closed.

  Close Search Window
  Μετάβαση στο περιεχόμενο