ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

Το 2024 το Νέο Ρύσιο συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής. Ένας αιώνας από τότε που οι πρώτοι κάτοικοι του Νέου Ρυσίου, διωγμένοι από τις πατρογονικές εστίες τους, προσπάθησαν να στήσουν από την αρχή το νοικοκυριό τους σ΄ έναν ξένο τόπο. Για τον εορτασμό αυτής της τόσο σημαντικής επετείου το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Νέου Ρυσίου πρότεινε, και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θέρμης αποφάσισε την πραγματοποίηση σειράς δράσεων και εκδηλώσεων, οι οποίες καλύπτουν χρονικά σχεδόν ολόκληρο το 2024. Η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Νέου Ρυσίου. Θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το λογότυπο της διοργάνωσης, ενώ θα προβληθεί και ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες παλιών κατοίκων του Νέου Ρυσίου που μιλούν για τη ζωή τους στη «νέα πατρίδα».
Τις εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της χρονιάς επιμελείται πενταμελής επιτροπή με επικεφαλής την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αθηνά Παπαδάκη,. Περιλαμβάνουν:

-Δημιουργία ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες των πρώτων κατοίκων.

-Διαγωνισμό ζωγραφικής από μαθητές νηπιαγωγείων.

-Διαγωνισμό έκθεσης ιδεών από μαθητές δημοτικού σχολείου και γυμνασίου.

-Εκδηλώσεις μνήμης.

-Μουσικοθεατρική εκδήλωση.

-Έκθεση φωτογραφιών και αντικειμένων.

-Μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων.

-Αθλητικό τουρνουά.

-Εκτύπωση και διάθεση διαφημιστικού υλικού.

-Λοιπές εκδηλώσεις, ύστερα από έγκριση της επιτροπής.

-Επετειακή εκπομπή σε τηλεοπτικό κανάλι εθνικής εμβέλειας.

Παράλληλα, εκδίδεται ένα βιβλίο-λεύκωμα περίπου διακοσίων σελίδων, με φωτογραφίες και κείμενα για την ιστορία του Νέου Ρυσίου. Για τον σκοπό αυτό συγκροτήθηκε πενταμελής επιστημονική επιτροπή για την σύνταξη και την στοιχειοθέτηση του υλικού, με πρόεδρο την Δρ. Δέσποινα Ιγνατιάδου, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και προϊσταμένη του Τμήματος Συλλογής Έργων Γλυπτικής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο