ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις|

imagesΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κεντρικής Μακεδονίας, με την 120/2015 απόφασή του, εγκρίνει την συμμετοχή της ΠΕΔ στην Επιτροπή Υποστήριξης του ΝΑΙ στην Ευρώπη, την οποία, ενόψει του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, συγκροτούν Φορείς και Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.
Συμμετέχει και τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας και προοπτικής της Χώρας, γιατί παρά τις όποιες πρόσκαιρες δυσχέρειες, είναι η μόνη οδός για την επιβίωση, την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου.

Το ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ διατηρεί την Χώρα στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ εγκυμονεί την επιστροφή σε ένα απαξιωμένο και υποτιμημένο εθνικό νόμισμα, τη ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής ασφυξίας που ήδη έχει εγκαθιδρυθεί, την καταρράκωση του βιοτικού επιπέδου της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, την πλήρη διάλυση των δημοτικών δικτύων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο ανεπανόρθωτης ζημίας όλα τα εθνικά μέτωπα.
Είναι παντελώς ψευδεπίγραφο το δίλημμα «φόβος» ή «αξιοπρέπεια», που προβάλλουν επικοινωνιακά οι θιασώτες της ρήξης.
Η επίγνωση της πραγματικότητας δεν συνιστά φόβο. Συνιστά υπεύθυνη υπηρεσία στον τόπο.
Η εμπλοκή της Ελλάδας σε μια περιπέτεια, που μπορεί να λάβει διαστάσεις εθνικής τραγωδίας, δεν συνιστά «αξιοπρέπεια», αλλά εθελοτυφλία και τυχοδιωκτισμό.
Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας:
ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ με το Ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όπως αυτό παρατίθεται αμέσως πιο κάτω, και
ΚΑΛΕΙ τους πολίτες όλων των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας να επιτελέσουν το καθήκον τους έναντι του τόπου, της ιστορίας και της προοπτικής της Χώρας μας και να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μόνη υπεύθυνη απάντηση στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου: ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ σε μια Ελλάδα με Αύριο!
Ψήφισμα της ΚΕΔΕ για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ΝΑΙ στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, ΟΧΙ στο δημοψήφισμα
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κατέληξε ομόφωνα, επί των παρόντων, στο ακόλουθο ψήφισμα, το οποίο θα παραδοθεί από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και το Προεδρείο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 6.30 το απόγευμα.
Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος:
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκφράζει με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρώπη.
Η θέση αυτή διαταράσσεται σοβαρά από την απόφαση της Κυβέρνησης να προκηρύξει για τις 5 Ιουλίου δημοψήφισμα, με ένα «θολό» ερώτημα που αφενός δεν διασφαλίζει τη έκφραση της πραγματικής δημοκρατικής βούλησης του λαού μας, αφετέρου θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.
Η αδυναμία της Κυβέρνησης να πετύχει μέχρι σήμερα συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, δημιουργεί ήδη πρωτόγνωρες για μια ευρωπαϊκή χώρα καταστάσεις.
Καταστάσεις όπως κλειστές τράπεζες, περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ, «ουρές ντροπής» των συνταξιούχων που αδυνατούν να εισπράξουν τη σύνταξή τους, στα πρατήρια βενζίνης και τα σούπερ μάρκετ, περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων που ακυρώνουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων, σε απολύσεις εργαζομένων και στην αύξηση της ανεργίας, .
Η Αυτοδιοίκηση λέει ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΟΧΙ στο λαϊκισμό
Σε αυτήν την κρίσιμη για το μέλλον του τόπου μας συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση δεν θα παρακολουθήσει αδρανής τις εξελίξεις.
Για μας η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη και ο αποκλεισμός μας από τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα είναι καταστροφική. Θα οδηγήσει:
• Στην απώλεια πόρων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων από προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ μελλοντικά, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, κλπ.
• Στην κατάρρευση κρίσιμων δημοτικών και κοινωνικών δομών και υπηρεσιών. Προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, ή η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, δεν θα μπορούν να συνεχιστούν.
• Στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλους τους Δήμους, που αφορούν εργαζομένους μας που απασχολούνται σε δομές και υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα.
• Στην αδυναμία εκτέλεσης σημαντικών έργων σε όλη τη χώρα, σε όλους τους Δήμους, όπως σχολεία, δρόμοι, πλατείες, αναπλάσεις, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης κλπ
• Στην ακύρωση κρίσιμων κοινωνικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στη φτωχοποίηση εκατομμυρίων Ελλήνων.
• Στην κατακόρυφη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, αφού πλέον οι έλληνες αγρότες δεν θα έχουν πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια και τις αγροτικές επιδοτήσεις.
• Στην πλήρη αδυναμία αντιμετώπισης, διαχείρισης και στήριξης των μεταναστευτικών ροών.
Σήμερα η Ευρώπη παραμένει, παρά τα όποια προβλήματα της, ο καλύτερος τόπος για να ζει κάποιος. Αποτελεί μεγάλο ρίσκο για τη ζωή όλων μας, να αποφασίσουμε να βρεθούμε εκτός Ευρώπης. Αντίθετα, αν παραμείνουμε εντός Ευρώπης, θα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε προς το καλύτερο, αυτά που σήμερα μας ενοχλούν.
Οφείλουμε λοιπόν να επιλέξουμε την ασφαλέστερη επιλογή, κι όχι να παίξουμε στα ζάρια το μέλλον της Πατρίδας μας.
Για τους παραπάνω λόγους, η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού :
Τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, γιατί η παραμονή μας στην Ευρώπη των αξιών και στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αποτελεί την ασφαλέστερη για την Πατρίδα μας και τους πολίτες επιλογή.
• Τασσόμαστε κατά του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου , όχι γιατί συμφωνούμε με τις προτάσεις των δανειστών, αλλά γιατί ισοδυναμεί με έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη.
• Τασσόμαστε υπέρ του ΝΑΙ γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν η χώρα μας βγει εκτός Ευρώπης, οι Δήμοι μας θα καταρρεύσουν και δεν θα είναι σε θέση ούτε να χρηματοδοτήσουν έργα, αλλά ούτε και να λειτουργήσουν κρίσιμες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις ανάγκες εκατομμυρίων συμπολιτών μας.
• Λέμε ΝΑΙ γιατί αυτό σημαίνει παραμονή της Ελλάδος στην Ευρώπη και παράλληλα την έναρξη μιας νέας διαπραγματευτικής προσπάθειας, προς όφελος όλων των Ελλήνων.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο