Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Η δύσκολη περίοδος της καραντίνας πέρασε και ξεκινήσαμε να βγαίνουμε σιγά σιγά έξω, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και εκτιμώντας όλα εκείνα που θεωρούσαμε δεδομένα.

Μπορεί να μην έχουμε ακόμη τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε μεγάλες εθελοντικές δράσεις όπως κάναμε κάθε χρόνο στην ετήσια δράση του Let’s do it Greece, όμως το περιβάλλον εξακολουθεί να μας έχει ανάγκη.

Και κάπως η μεγάλη εθελοντική ομάδα του Let’s do it Greece επανέρχεται με μία νέα ΙΔΕΑ!

Σε προηγούμενες δράσεις όπως είναι γνωστό υπήρχαν χιλιάδες εθελοντές σ’ ένα σημείο. Τώρα αναλαμβάνουνμε νέα δράση με χιλιάδες σημεία από τον κάθε ένα ξεχωριστό εθελοντή, που είναι πανέτοιμος να δώσει τον πιο “πράσινο” εαυτό του. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Green Challenge στο οποίο συμμετέχει και ο δήμος μας, όπως και σε όλες τις προηγούμενες δράσεις του Let’s do it Greece.

Το νεό Green Challenge θα γίνει ως εξής:

Σε κάθε βόλτα, εξόρμηση, εκδρομή ή περίπατο αφιερώνουμε 3 λεπτά από τον χρόνο μας για να ομορφύνουμε τον χώρο στον οποίο κινούμαστε.

Για παράδειγμα, μαζεύουμε τα σκουπίδια στην παραλία που βγήκαμε για περπάτημα ή κολύμπι, ποτίζουμε τα δεντράκια που διψάνε στο βουνό μας, φροντίζουμε το πάρκο της γειτονιάς μας, προσφέρουμε τροφή και νερό σ’ ένα αδέσποτο ζωάκι, φυτεύουμε ένα δέντρο ή βάζουμε μία όμορφη, πράσινη πινελιά σ’ έναν αγαπημένο μας χώρο.

Κι αμέσως μετά, μοιραζόμαστε τη στιγμή της έμπνευσης, δημιουργίας, προσφοράς και καλής πράξης μας με όλη την οικογένεια του Let’s do it Greece, ανεβάζοντας τη σχετική φωτογραφία στο www.letsdoitgreece.org.

Κάθε φωτογραφία προσθέτει 3 λεπτά σ’ ένα συνολικό χρονόμετρο, στο οποίο μπορούμε να συμμετέχουμε είτε ατομικά είτε με την αγαπημένη μας ομάδα.

Αποστολή μας είναι να σπάσουμε ρεκόρ, αφιερώνοντας συνολικά 2020 λεπτά στο περιβάλλον!

3 λεπτά, 1 σύνθημα:

Το σύνθημά μας γι’ αυτή την εθελοντική δράση, που μπορoύμε να συμμετέχουμε όλποι μας με τον πιο εύκολο τρόπο μέσα από την καθημερινότητά μας, είναι “3’ τη φορά και θα δεις τη διαφορά!”

Το χρονόμετρο ξεκίνησε να μετράει από την Παρασκευή 5 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ξεπερνώντας τα 500 λεπτά αγάπης για το περιβάλλον στις πρώτες 2 εβδομάδες.

Αφιέρωσε κι εσύ 3 λεπτά στο περιβάλλον, ανέβασε τη φωτογραφία σου στο www.letsdoitgreece.org και γίνε κομμάτι της ιστορίας.

Όπου κι αν είμαστε, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά αθροίζοντας τις στιγμές εθελοντισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μπορεί να μην είμαστε κοντά αυτή τη φορά, αλλά είμαστε ΜΑΖΙ. Και μαζί, θα κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка