ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

Την Κυριακή 2 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση λήξης της σχολικής χρονιάς για την Παιδική Χορωδία του δήμου Θέρμης (τμήματα: Θέρμης, Ν. Ραιδεστού και Βασιλικών) και τη Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης. Η εκδήλωση ονομάστηκε «Της αγάπης χρώματα» καθώς όπως δήλωσε η μαέστρος Ειρήνη Μαραντίδου “το ωραιότερο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί είναι να ακούμε τη φωνή ενός παιδιού”. Όπως κάθε χρόνο οι μαθητές παρουσιάζουν στο τέλος της χρονιάς, ένα μικρό, αλλά πάντα χαρακτηριστικό μέρος της δουλειάς τους.

 

Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει με παιδιά της Β’, Γ’, Δ’ Δημοτικού.

Πρόγραμμα

«Ο χορός του κάβουρα» Revaz Lagidze / Χάρης Σακελλαρίου

«Η αυλή μας» Sergey Sosnin/ προσαρμογή Ζένια Κατσούλη

«Έχω ένα μυστικό» Μ. Χατζιδάκις/ Αλέκος Σακελλάριος

«Ξημερώνει» Μ. Χατζιδάκις/ Βαγγέλης Γκούφας

«Ο χαρταετός» Igor Loutsenko/ προσαρμογή Ζένια Κατσούλη

«Το πόνυ» S. Sosnin μετάφραση Ζ. Κατσούλη

Διεύθυνση χορωδίας: Ειρήνη Μαραντίδου

Συνοδεία πιάνου: Έλλη Μιχαηλίδου

Mπουζούκι: Χρήστος Γαννόπουλος

 

Την εκδήλωση θα συνεχίσουν  τα μεγαλύτερα παιδιά Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού

Πρόγραμμα

«Το τραγούδι του Μινχάουζεν» Νότης Μαυρουδής/ Νανά Νικολάου

«Γλωσσοδέτης» Νότης Μαυρουδής/ Νανά Νικολάου

«Τέσσερις στρατηγοί» Μάνος Χατζιδάκις/ Οδυσσέας Ελύτης σόλο: Χρήστος Κεραμυδάς/ Αλέξανδρος Γεωργίτσας

«Σαν τον Καραγκιόζη» Δ. Σαββόπουλος

«Sing me a song» Leonard Enns

«Γιατί είμαστε παιδιά» Η. Καλλιώρα

Διεύθυνση χορωδίας: Ειρήνη Μαραντίδου

Συνοδεία πιάνου: Έλλη Μιχαηλίδου

 

Στη συνέχεια θα τραγουδήσει η Νεανική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Θέρμης

Πρόγραμμα

«Μη μιλάς άλλο για αγάπη»/«Τι έπαιξα στο Λαύριο» Δ. Σαββόπουλος (συνδυασμός των δύο τραγουδιών)

«A fun tune» Hank Beebe

«Sound the trumpet» Henry Purcell

«Donna Donna» Sholom Secunda / Arthur Kevess & Teddi Schwartz

«Αλληλούια» Γιώργος Χατζηνάσιος /Νίκος Γκάτσος

«Mi Buenos Aires querido» Carlos Gardel/

Διεύθυνση χορωδίας: Ειρήνη Μαραντίδου

Συνοδεία πιάνου: Έλλη Μιχαηλίδου

Bιολί: Νίκος Κολέτσας

Aκορντεόν: Ιόλη Καρούλη

 

Η μουσική βραδιά θα κλείσει με ένα κοινό τραγούδι τον «Κερκυραϊκό χορό» που μας θυμίζει το φως των χρωμάτων και τη θέρμη του καλοκαιριού, το οποίο θα τραγουδήσουν οι χορωδίες μαζί.

Την εκδήλωση παρουσιάζει η κ Γιούλη Γεωργιάδου

 

Η Παιδική Χορωδία Δήμου Θέρμης απαριθμεί περίπου 100 μέλη. Αποτελείται από παιδιά του Δήμου Θέρμης ηλικίας 7 – 12 ετών, με τμήματα των Κέντρων Πολιτισμού  Θέρμης, Νέας Ραιδεστού και Βασιλικών. Σκοπός της ίδρυσής της είναι η διάδοση της χορωδιακής μουσικής καθώς και η καλλιέργεια και η προώθηση της μουσικής έκφρασης. Η χορωδία βοηθάει στη δημιουργία των βάσεων και των γνώσεων, που θα δώσουν στα παιδιά τη χαρά και την ικανοποίηση της συμμετοχής σε ένα ενιαίο σύνολο και θα βοηθήσουν στις γενικότερες σπουδές τους αλλά και στην προσωπική τους ενασχόληση με τη μουσική.  Η Παιδική Χορωδία Δήμου Θέρμης δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2003 με τη μαέστρο Ειρήνη Μαραντίδου. Έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη πλαισιώνοντας τις εκδηλώσεις του Δήμου Θέρμης, καθώς επίσης συμμετείχε σε χορωδιακές συναντήσεις και χορωδιακά φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Το 2010 έχει ανεβάσει με μεγάλη επιτυχία την παιδική οπερέτα «Το πιο γλυκό ψωμί» βασισμένη στη μουσική των J.Strauss, F.Lehar, G. Verdi, L.V.Beethoven, J. Brahms , G.Bijet και άλλων ξένων και Ελλήνων συνθετών.

Η Νεανική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Θέρμης δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2002, στα πλαίσια αναδιοργάνωσης των μουσικών συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης, με τη μαέστρο Ειρήνη Μαραντίδου. Απαριθμεί περίπου 40 μέλη. Αποτελείται από μαθητές του ωδείου, οι οποίοι έχουν ως υποχρεωτικό τους μάθημα τη χορωδία και από νέους και νέες του Δήμου Θέρμης που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι. Η χορωδία έχει ως βασική της «υποχρέωση» την καλλιέργεια του χορωδιακού μουσικού στυλ και την ικανοποίηση της συμμετοχής σε ένα ενιαίο σύνολο αλλά και τη μουσική – καλλιτεχνική εμπειρία. Η χορωδία έχει δώσει πάνω από 200 συναυλίες, έχοντας έντονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Θέρμης ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει λάβει μέρος σε Παγκόσμια Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο ΚΘΒΕ, στη Μονή Λαζαριστών, σε Χορωδιακά Φεστιβάλ της Λέσχης Προσωπικού του Ο.Τ.Ε., σε Χορωδιακά Φεστιβάλ του Δήμου Πανοράματος, καθώς και στα Χορωδιακά Φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης . Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Μεταξύ αυτών και έργα των G. Palestrina, H. Purcell, A. Mozart, Ν. Ρίμσκι-Κόρσακωφ, Σ. Ραχμάνινοφ, J. Hudson, G. Gershwin, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, και πολλών άλλων.

 

Διεύθυνση Ωδείου: Θεόδωρος Γκρούνης

Ηχοφωτιστική κάλυψη: Γρηγόρης Μόσχου

Γραφιστικά – Επικοινωνία: Πέτρα Καρυώτη

Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Θέρμης

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο