ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

Στο Νέο Ρύσιο και συγκεκριμένα, στο κτίριο του ΚΑΠΗ Νέου Ρυσίου θα γίνει η επόμενη συνάντηση στο πλαίσιο του πρωτότυπου προγράμματος με τίτλο: ‘Φωτογραφίζοντας αθέατους ρόλους γυναικών» το οποίο υλοποιεί η Αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και το Συμβούλιο Νέων του Δήμου Θέρμης. Η συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 18 Ιουνίου και ώρα 19:00.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου έχουν γίνει ήδη ανάλογες συναντήσεις σε άλλες κοινότητες του δήμου, είναι να ‘ζωντανέψουν’ και να αποτυπωθούν φωτογραφικά βιώματα και μνήμες γυναικών των δεκατεσσάρων κοινοτήτων του δήμου Θέρμης, με τα διαφορετικά ανθρωπογεωγραφικά χαρακτηριστικά τους. Ήθη, έθιμα, μουσικές, χοροί και στιγμιότυπα της καθημερινότητας, που τις περισσότερες φορές μεταδίδονται από γενιά σε γενιά, στόμα με στόμα, και δεν καταγράφονται, θα αποτυπωθούν μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στόχος αυτής της δράσης είναι να φέρει στην επιφάνεια την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του δήμου Θέρμης, έτσι όπως έχει βιωθεί από μεγαλύτερες γυναίκες του τόπου και όπως γίνεται αντιληπτή σήμερα από τις νεότερες γενιές. Επίσης, μέσα από τα εργαστήρια της δια βίου μάθησης, θα επιτευχθεί η αρμονική συνύπαρξη των διαφορετικών γενεών και η κοινή εμπλοκή σε έναν κοινό σκοπό που αναδεικνύει τις γυναικείες ιστορίες.

Στο τέλος του προγράμματος θα παραχθεί ένα φωτογραφικό λεύκωμα, στις σελίδες του οποίου θα αγκαλιάζονται καλλιτεχνικές φωτογραφίες και κείμενα για τους αθέατους ρόλους των γυναικών του δήμου, ως μία προσπάθεια να παραμείνουν ακέραια και σταθερά στο χρόνο. Ένας γύρος εκδηλώσεων εορτασμού στις κοινότητες μαζί με κατά τόπους εκθέσεις φωτογραφιών και μία εκδήλωση στο Μουσείο Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης θα είναι τα τελικά events που θα δυναμώσουν τις φωνές των γυναικών και θα τις φέρουν κοντά με ανθρώπους εντός και εκτός του δήμου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο