ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Χωρίς κατηγορία|

κατάλογοςΣυνεχίζεται με επιτυχία ο 2ος κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της άνοιας, που απευθύνονται στα μέλη των ΚΑΠΗ & τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας, υπό την αιγίδα του νομικού προσώπου για την Κοινωνική Μέριμνα «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης » και την επιστημονική επιμέλεια της «Ελληνικής Εταιρίας Νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών».
Μετά την ολοκλήρωση του 1ου κύκλου στη Δημοτική Ενότητα Βασιλικών, ξεκίνησε η 2η σειρά ενημερωτικών συναντήσεων στο ΚΑΠΗ Τριλόφου. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 13/5 και την Τρίτη 19/5, η Dr Κουντή Ζαφειροπούλου Φωτεινή, Νευροψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός Ιωάννα Τσοκανάρη, ανέπτυξαν αντίστοιχα, στον κατάμεστο χώρο του ΚΑΠΗ Τριλόφου, τις ενότητες που αφορούν στην απώλεια μνήμης κατά το γήρος, την κατάθλιψη και το άγχος στους ηλικιωμένους. Η Dr Κουντή ενημέρωσε για τα διαφορετικά στάδια έκπτωσης της μνήμης και τους τρόπους αντιμετώπισης κάθε σταδίου, ενώ η κα Τσοκανάρη ανέλυσε το άγχος και την κατάθλιψη, παθήσεις που αποτελούν τα συχνότερα προβλήματα ψυχικής υγείας κατά την τρίτη ηλικία. Η εξάσκηση του μυαλού (διάβασμα, σκάκι, Sudoku), η αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης με ομαδικές δραστηριότητες μέσα από συλλόγους & τα ΚΑΠΗ της περιοχής (σωματική άσκηση, εκδρομές, κοινωνικοποίηση, εργοθεραπεία κλπ), αποτελούν τις έξυπνες κινήσεις που ο καθένας μπορεί να εντάξει στον καθημερινό τρόπο ζωής του για να αποφύγει την άνοια.
Οι συναντήσεις στη Δημοτική Ενότητα Μίκρας θα συνεχιστούν στο ΚΑΠΗ Τριλόφου κατά τις ώρες 17:00-18:30, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Τρίτη 26/5/2015 Προφύλαξη από την άνοια Dr Μουζακίδης Χρήστος,
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τρίτη 02/06/2015 Κακοποίηση στους ηλικιωμένους Πόπτση Ελένη, MSc
Ψυχολόγος
Τρίτη 09/06/2015 Η αξία του γέλιου στη ζωή μας Αγωγιάτου Χριστίνα, MSc
Ψυχολόγος
Η μετακίνηση πραγματοποιείται από λεωφορείο του Δήμου το οποίο παραλαμβάνει τους ενδιαφερόμενους στις 16:30 από Κ.Σχολάρι και στις 16:40 από Καρδία.
Ο επόμενος κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων θα υλοποιηθεί μετά το καλοκαίρι στη Θέρμη, σε ημερομηνίες, ώρες και τόπο που θα διαμορφωθούν και θα γνωστοποιηθούν στους κατοίκους του Δήμου μας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο