ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Συνάντηση Χορωδιών201 5Συνάντηση Παιδικών Χορωδιών | Σάββατο 9 Μαΐου | ώρα έναρξης 20:00 |Δημοτικό Θέατρο Θέρμης

Συμμετέχουν :
Παιδική Χορωδία Δήμου Θέρμης (τμήματα Θέρμης, Τριλόφου και Ν. Ρυσίου)
– Δημοτικό Σχολείο Προφήτη Ηλία Δήμου Σκύδρας
Παιδική Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου.

Παιδική Χορωδία Δήμου Θέρμης

Η Παιδική Χορωδία ιδρύθηκε το 2003 με μαέστρο την κ. Ειρήνη Μαραντίδου.
Αποτελείται από παιδιά του Δήμου Θέρμης που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι. Απασχολεί 150 μέλη ηλικίας 7 – 12 ετών.
Σκοπός της ίδρυσής της η διάδοση της χορωδιακής μουσικής καθώς και η καλλιέργεια και η προώθηση της μουσικής έκφρασης. Η χορωδία βοηθάει στη δημιουργία των βάσεων και των γνώσεων, που θα δώσουν στα παιδιά τη χαρά και την ικανοποίηση της συμμετοχής σε ένα ενιαίο σύνολο και θα βοηθήσουν στις γενικότερες σπουδές τους αλλά και στην προσωπική τους ενασχόληση με τη μουσική.
Η παιδική χορωδία έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη πλαισιώνοντας τις εκδηλώσεις του Δήμου Θέρμης, έχει λάβει μέρος στα Φεστιβάλ Παιδικών Νεανικών Χορωδιών, που από το 2005 για οχτώ συνεχή χρόνια διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης. Συμμετείχε σε χορωδιακές συναντήσεις στη Νάουσα και τη Βέροια, καθώς επίσης παρουσίασε πρόγραμμα αρκετές φορές στο χορωδιακό φεστιβάλ που διοργάνωνε το Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης κερδίζοντας πάντα καλές εντυπώσεις.
Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Το 2010 έχει ανεβάσει με μεγάλη επιτυχία την παιδική οπερέτα «Το πιο γλυκό ψωμί» βασισμένη στη μουσική των J.Strauss, F.Lehar, G. Verdi, L.V.Beethoven, J. Brahms , G.Bijet και άλλων ξένων και Ελλήνων συνθετών.
Η χορωδία αφιερώνει το πρόγραμμα της στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι για τα ενενήντα χρόνια από την γέννησή του.
Διεύθυνση χορωδίας: Ειρήνη Μαραντίδου | Συνοδεία πιάνου: Ευγένιος Στουγκιώτης

 Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου

Η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1995 από τον Παντελή Τερεζάκη. Αριθμεί 35 μέλη – μαθητές του Σχολείου. Εκτός από τις εορταστικές εκδηλώσεις του Σχολείου στις οποίες παίρνει μέρος, έχει δώσει συναυλίες στο Ασβεστοχώρι, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις και χωριά της Βόρειας Ελλάδας.
Έχει συμπράξει σε συναυλίες με την Ορχήστρα Νέων Θεσσαλονίκης και την Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Πήρε μέρος στα Χορωδιακά Φεστιβάλ του Ο.Τ.Ε. (1997 ), των Δημοτικών Ωδείων (1997 Α.Π.Θ., 1998 – Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, 2000 – Θέατρο «Άνετον»), στα ΙΓ’ και ΙΔ’ Χριστουγεννιάτικα Φεστιβάλ Νέων του Δήμου Θεσσαλονίκης (Δεκέμβριος 2003 & 2004), τις Χορωδιακές Συναντήσεις του Δήμου Αλεξάνδρειας (1996 -1997 – 1998) και του Δήμου Γιαννιτσών (Οκτώβριος 2005), στις εκδηλώσεις για τα «50 χρόνια οπερέτας στη Θεσσαλονίκη» (Θέατρο Αυλαία – Μάρτιος 1996, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Νοέμβριος 1996).
Επίσης πήρε μέρος στην παράσταση «Μουσική χωρίς σύνορα» με τη Μαριάνα Τόλη και το Ζάχο Τερζάκη στο Φεστιβάλ της Σάνης το καλοκαίρι του 1999.
Τον Ιούνιο του 1997 εξέδωσε έναν δίσκο (cd) με τίτλο «πέμπτη ώρα : Ωδική» με τραγούδια από το ρεπερτόριο της Χορωδίας κυρίως Ελλήνων συνθετών. Το Δεκέμβριο του 1999 κυκλοφόρησε έναν δεύτερο, με τίτλο «περιμένοντας τ’ άστρο» με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Έχει δώσει συναυλίες με έργα όπως: «Εδώ Λιλιπούπολη» , το έργο του Μάνου Χατζιδάκι «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Επιτάφιος» του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Γιάννη Μαρκόπουλου σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού.
Τον Ιούνιο του 2015 διοργανώνει την 20η Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων όπου θα γιορτασθούν επίσημα τα 20 χρόνια της Χορωδίας.
Στο πιάνο συνοδεύει η Ελεονώρα Καλαϊτσίδου
Διευθύνει ο Παντελής Τερεζάκης

Δημοτικό σχολείο Προφήτη Ηλία | Δήμου Σκύδρας

Η παιδική χορωδία του Δημοτικού  Σχολείου  Προφήτη Ηλία δήμου Σκύδρας, ιδρύθηκε πριν από ένα χρόνο και αποτελείται από 40 παιδιά αγόρια και κορίτσια όλων των τάξεων του σχολείου.
Η χορωδία δημιουργήθηκε από τον σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων και σκοπό έχει την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος των παιδιών.
Στο ρεπερτόριό της η χορωδία περιλαμβάνει όλα τα είδη της χορωδιακής μουσικής (θρησκευτικη , δημοτική , έντεχνη, λαική).
Οι εμφανίσεις της χορωδίας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά και Προφήτης Ηλίας ήταν αξιόλογες.
Τη χορωδία διευθύνει ο δάσκαλος-μουσικός Αντώνης Παπαδόπουλος.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο