ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

imagesΤη δυνατότητα να ρυθμίσουν σε 100 δόσεις όλες τις οφειλές που θα βεβαιωθούν μέχρι και τις 26 Μαΐου 2015, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 του Ν.4321/2015 έχουν οι πολίτες. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται, για πρώτη φορά και οφειλές που προέκυψαν από την εισφορά σε χρήμα σε περιοχές επέκτασης σχεδίων πόλης.

Οι τελευταίες, μάλιστα, εντάχθηκαν στη ρύθμιση μετά από την παρέμβαση του δημάρχου Θέρμης και αντιπροέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), στην προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΕΔΕ στην Ξάνθη, όπου συζητήθηκαν τα οικονομικά των Ο.Τ.Α. Το ομόφωνο αίτημα της ΚΕΔΕ υποβλήθηκε προς τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και στη συνέχεια εντάχθηκε στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σύμφωνα με το νόμο προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η 26η Μαΐου 2015.

Αναλυτικά:
Α. Στη ρύθμιση υπάγεται το σύνολο των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015 προς ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983.

Β. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν.

Γ. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

Δ. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) ευρώ. και ο μέγιστος αριθμός δόσεων είναι εκατό (100).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα της ταμειακής υπηρεσίας :
2313 300727,2313 300728

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο