ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμης εκφράζει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Coca-Cola 3Ε που βρίσκονται σε  απεργιακές κινητοποιήσεις για την ανάκληση των απολύσεων 33 συναδέλφων τους στο τμήμα διανομής της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι απολύσεις αυτές ακολουθούν το κλείσιμο της παραγωγικής δραστηριότητας της εταιρίας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και τη μεταφορά της σε άλλες Βαλκανικές χώρες, με δεκάδες απολύσεις τα προηγούμενα χρόνια. Οι επιλογές αυτές στοχεύουν στην αποκόμιση ακόμα μεγαλύτερων κερδών για τον όμιλο αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που του παρέχει η ευρωπαϊκή και εγχώρια νομοθεσία για την διακίνηση κεφαλαίων και τις απολύσεις εργαζομένων, στέλνοντας στην ανεργία τους εργαζόμενους και απαξιώνοντας την παραγωγική βάση και την οικονομική δραστηριότητας με αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο για τους εργαζόμενους της επιχείρησης αλλά ευρύτερα της περιοχής μας  και της χώρας μας ιδιαίτερα στους μικροεπαγγελματίες.

Καμιά κίνηση δημοσίων σχέσεων και προβολής του «κοινωνικού έργου» της διοίκησης της εταιρίας, που εξάλλου στηρίζεται σε μια κερδοφορία με τις πλάτες των εργαζόμενων και των καταναλωτών, δεν μπορεί να αμβλύνει ούτε στο ελάχιστο την βαρβαρότητα των απολύσεων και της παραγωγικής και οικονομικής απαξίωσης  που συνεπάγεται η επιλογή της.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θέρμης καλεί τους δημότες του δήμου μας και τους συλλογικούς τους φορείς να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της Coca-Cola 3Ε.

Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης εκφράζει την αντίδραση και την καταδίκη του στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων με τη συνεχή παρουσία ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας – και στην πλατεία της Θέρμης-, που δημιουργούν αδικαιολόγητο κλίμα αστυνομοκρατίας στο δήμο μας, ενώ επιβεβαιωμένα υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις δυνάμεων προστασίας του πολίτη και της δημόσιας περιουσίας, περιφρούρησης του χώρου και διαχείρισης της κυκλοφορίας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο