Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ» εδώ και 25 χρόνια διοργανώνει σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, με θεματολογία που εναλλάσσεται ανάλογα με τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας και της σύγχρονης πολιτικής της πρόληψης.
Τη φετινή χρονιά η πρόταση της ΕΛΠΙΔΑΣ αφορά στην εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νιώθω ασφαλής στο σχολείο μου», που περιλαμβάνει δύο φάσεις: α) βιωματική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και β) εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού στους μαθητές τους, με παράλληλη υποστήριξη/εποπτεία των εκπαιδευτικών καθ΄ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής.
Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψη της βίας και της επιθετικότητας καθώς και η προαγωγή του αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης στο χώρο του σχολείου.
Οι επιμέρους στόχοι αφορούν στην :
• κατανόηση της έννοιας της βίας και των μορφών έκφρασης της,
• αναγνώριση και διαχείριση δύσκολων συναισθημάτων,
• ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων,
• ενίσχυση κλίματος συνεργασίας στην τάξη και βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών, αλλά και μεταξύ μαθητών δασκάλων,
• αναγνώριση, κατανόηση και τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του θύματος, του θύτη και του παρατηρητή.
Η δομή του προγράμματος έχει ως εξής:
• Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε ένα προαπαιτούμενο διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 11 ωρών, με στόχο αφενός την κατανόηση βασικών εννοιών του προγράμματος και αφετέρου την εξοικείωση με τεχνικές προσέγγισης βιωματικής μάθησης.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2023, ώρες 15:00 – 20:30, στο χώρο της «ΕΛΠΙΔΑΣ».
• Εφαρμογή από τους εκπαιδευτικούς στους μαθητές της τάξης τους του εκπαιδευτικού υλικού, σε 10 δίωρες βιωματικές συναντήσεις, μία / 2 εβδομάδες, για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας.
• Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε Ομάδα εποπτείας 11 συνολικά δίωρων βιωματικών συναντήσεων, μία / 2 εβδομάδες, που θα συντονίζεται από Στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ», που θα διεξάγεται παράλληλα με την εφαρμογή στους μαθητές.
Στόχος της συγκεκριμένης ομάδας είναι η στήριξη και εποπτεία των εκπαιδευτικών καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος στους μαθητές.
Η ημέρα και ώρα διεξαγωγής της ομάδας θα ανακοινωθεί στο τέλος του σεμιναρίου.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής μετά το τέλος του σεμιναρίου και την εφαρμογή του προγράμματος στους μαθητές.
Φόρμα δήλωσης συμμετοχής: https://forms.gle/cEsP9jpHmXgef84a7
.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 11 Οκτωβρίου 2023.
.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τις κατάλληλες προσαρμογές μπορεί να εφαρμοστεί και στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων στη θεματική «Ζω καλύτερα – Ευ ζην», Υποενότητα : Ψυχική υγεία και Συναισθηματική υγεία – Πρόληψη.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка