ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις, Χωρίς κατηγορία|

Τον «Καραγκιόζη δασοφύλακα» από το «Θέατρο Σκιών Χατζή» παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θέρμης, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου  Αγίας Παρασκευής Δήμου Θέρμης (είσοδος δωρεάν)

Λίγα λόγια την παράσταση:

Όταν η ασυνειδησία και το άνομο συμφέρον παίρνουν τη μορφή πυρκαγιών στις στράτες της Ελλάδας, ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει καλοκαιριάτικα δασοφύλακας στο δάσος και … «φωτιά στα μπατζάκια του». Άνθρωποι, ζώα και τέρατα μπλέκονται σε μια σπαραξικάρδια κωμωδία, όπου το κοινό καλείται να αποποιηθεί τον ρόλο τού θεατή και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του για ένα δέντρο, για μια γλάστρα βασιλικό, για ένα καταπράσινο δάσος, για το δικαίωμα στο όνειρο.

Κείμενο: Γιάννης Χατζής, Καραγκιοζοπαίχτες: Γιάννης και Παναγιώτης Χατζής

Λίγα λόγια για το “Θέατρο Σκιών Χατζή”

Το «Θέατρο Σκιών Χατζή» έχει πολύχρονη παρουσία σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ για τη συνολική παρουσία του και τις παραστάσεις του έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις. Πλούτισε το ρεπερτόριο του Θεάτρου Σκιών με πολλά νέα έργα, ενώ η δουλειά του σε φιγούρες, αφίσες και σκηνικά έτυχε γενικής αναγνώρισης.

Οι παραστάσεις του είναι ένα θέατρο μάχιμης επικαιρότητας, ώριμος καρπός της πολύτροπης θητείας του στον κόσμο του Θεάτρου Σκιών. Συνδυάζουν τον τοπικό πολιτιστικό θησαυρό μ’ έναν επίκαιρο και σύγχρονο λόγο, μεταφέροντας την παράδοση και την ταυτότητα τού χθες στη φωνή, τα οράματα και τις ανησυχίες τού σήμερα, με πληθώρα λαογραφικών, ηθογραφικών και εθνογραφικών στοιχείων

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο