ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

Η εκτός δημοκρατικής νομιμότητας αιφνιδιαστική διάλυση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας και η πραξικοπηματική διακοπή εκπομπής όλων των καναλιών, που έγινε χθες 11/6 στερεί από τη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Δεν στρέφεται μόνο κατά των 2.907 εργαζόμενων που απολύονται πάραυτα, αλλά ενάντια σε όλο τον ελληνικό λαό και το δικαίωμά του για αντικειμενική, πολύφωνη, σοβαρή ενημέρωση και πληροφόρηση. Στρέφεται ενάντια στη δημοκρατία, στην ίδια τη χώρα που τη γέννησε, αφού παρακάμπτει για 19η φορά το Κοινοβούλιο καθώς με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου «σώπασαν» τη φωνή της Ελλάδας, την ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο, συνεχίζοντας ένα αυταρχικό κατήφορο.

Εύκολη λεία και θυσία στις ορέξεις της τρόικας και στην υποταγή της κυβέρνησης οι 2.907 εργαζόμενοι που απασχολούνται σε πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς, 29 ραδιοφωνικούς, το ψηφιακό αρχείο, τις ιστοσελίδες, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και το περιοδικό ραδιοτηλεόραση. Εύκολη η αιφνίδια θυσία της δημόσιας ενημέρωσης, ως λύση τελευταίας στιγμής προκειμένου να προχωρήσει το μνημόνιο, παραδίδοντας ταυτόχρονα στους καναλάρχες το ραδιοτηλεοπτικό χώρο.

Εύκολη η λοιδορία κατά της ΕΡΤ από το στόμα του αρμόδιου υπουργού όπως εύκολη και  η λοιδορία κατά των Δήμων αλλά και η κατευθυνόμενη λασπολογία από κυβερνητικά παπαγαλάκια που έχουμε υποστεί τον τελευταίο χρόνο, προκειμένου να προχωρήσουν σε αδικαιολόγητες περικοπές, απολύσεις, καταργήσεις οργανισμών και υπηρεσιών οι οποίες θα λείψουν από τους ίδιους τους πολίτες.

Κανείς από τους κυβερνώντες δεν έχει την τόλμη να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να απολογηθεί για την πολιτεία τόσων χρόνων, που ευθύνεται για την κατάσταση της πατρίδας μας και για τις σαφείς αδυναμίες των δημόσιων φορέων. Και το πιο εύκολο επιχείρημα για να κρύψουν και το πρόβλημα και την ευθύνη είναι η δόλια ανάδειξη των ευθυνών εργαζομένων, συντεχνιών, αιρετών και δημάρχων. Αντί να διαμορφώσουμε μια αποτελεσματική πρόταση ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας της χώρας μας.

Κανένα επιχείρημα δεν δικαιολογεί επιλογές που πλήττουν, καταργούν και ξεπουλούν δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, και διαλύουν τη κοινωνία, το περιβάλλον, την ανάπτυξη, την οικονομία. Πολύ, δε, περισσότερο όταν τα «επιχειρήματα» αυτά δεν είναι πραγματικά, και όταν εκτοξεύονται από αυτούς που συνέβαλλαν στη «φαυλότητα», την «σπατάλη» και την «αδιαφάνεια» όλα αυτά τα χρόνια και που μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχουν πράξει το ελάχιστο για την καταπολέμηση όλων αυτών που εδώ και ένα χρόνο διαπιστώνουν και διακηρύσσουν αλλά συνεχίζουν να παρεμβαίνουν στη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να διατηρούν το προνομιακό καθεστώς αξιοποίησης των δημόσιων συχνοτήτων από ιδιώτες.

Επιθυμούμε και αγωνιζόμαστε για την υγιή λειτουργία της ΕΡΤ με θεσμικό πλαίσιο που θα κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ως κοινωνικό αγαθό, καθιστώντας την δημόσια και όχι κρατική ή εργαλείο πολιτικών και πελατειακών συμφερόντων μειώνοντας τις επιβαρύνσεις για τον πολίτη. Που θα προβάλλει και θα ενισχύει τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κοινωνική λειτουργία και δημιουργία, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τον απόδημο ελληνισμό, τη χώρα μας.

Αποκρούουμε και διαφωνούμε κάθετα με όλες τις οριζόντιες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις διακοπής λειτουργίας νομικών προσώπων, που παρέχουν και διαχειρίζονται κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες, που η κυβέρνηση εφαρμόζει στην ΕΡΤ και σχεδιάζει να εφαρμόσει στα νομικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις των δήμων. Τους προειδοποιούμε : Δεν θα περάσει !

Από χθες το βράδυ η ΕΡΤ πέρασε στα χέρια των εργαζόμενων. Η εκπομπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι θέμα δημοκρατίας. Είναι ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης η προάσπιση της δημοκρατίας και του δικαιώματος των πολιτών της για ελεύθερη, πλουραλιστική, αντικειμενική ενημέρωση. Εμείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αγωνιστούμε στο πλευρό της ΕΡΤ, της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των εργαζομένων. Απαιτούμε η ΕΡΤ να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων πολιτών.

Καλούμε όλους τους πολίτες, τους συλλογικούς φορείς, τους χρήστες και τους ωφελούμενους των δημοτικών δομών και υπηρεσιών, καλούμε όλους τους Έλληνες να συστρατευθούμε και με αλληλεγγύη να αντισταθούμε για το δικαίωμα στην παιδεία, στην υγεία, στην αντικειμενική, πλουραλιστική ενημέρωση, το δικαίωμα στην πρόνοια, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα κοινωνικά αγαθά, το νερό, τους φυσικούς πόρους, την ενέργεια, το δικαίωμα στην ανάπτυξη και στη ζωή.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο