ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

SL373314Μέσα σε κλίμα έντασης και υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των πολιτών από τα Βασιλικά και τη Λακκιά που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο, επιχείρησε να συνεδριάσει εκ νέου χθες η Μητροπολιτική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα, προκειμένου να παρθεί μία οριστική απόφαση επί της ΜΠΕ της επένδυσης – εγκατάστασης δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση Βιομάζας.
Το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο με την έναρξη της συνεδρίασης και τους συγκεντρωμένους κατοίκους να αντιδρούν με συνθήματα στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο χώρο της συνεδρίασης, αλλά και τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Τζόλλα να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως δεν θα επιτρέψει να γίνει η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου «αρένα».Η συνεδρίαση είχε πολλές διακοπές με αφορμή εντάσεις μεταξύ των Περιφερειακών Συμβούλων μελών της Επιτροπής και εκπροσώπων της Επιτροπής Αγώνα αλλά και απλών κατοίκων της περιοχής, όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση των μονάδων Βιομάζας που θέλει όπως είναι γνωστό να κάνει στην περιοχή ο πρώην Υπουργός Ενέργειας κ. Σαλαγκούδης.
Μετά και τη δεύτερη διακοπή της συνεδρίασης ακολούθησε διαβούλευση μεταξύ των μελών της Επιτροπής παρουσία του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, στο Γραφείο του Προέδρου κ. Τζόλλα, όπου αποφασίστηκε η οριστική διακοπή της συνεδρίασης και η επανάληψή της το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στο γραφείο του Προέδρου της Μητροπολιτικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος ζήτησε από τα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής στην επόμενη συνεδρίαση που θα ακολουθήσει να έχει την ευκαιρία παρέμβασης – τοποθέτησης, προκειμένου να παρουσιάσει στα μέλη της Επιτροπής όλα τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει αναφορικά με την εν λόγω επένδυση, για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωσή τους πριν την οριστική τους απόφαση, αίτημα που έγινε ομόφωνα αποδεκτό από όλους.
Παράλληλα κ. Παπαδόπουλος στο πλαίσιο της συζήτησης της διακοπής της συνεδρίασης, ζήτησε από τα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής, στην επόμενη συνεδρίαση όποτε κι αν αυτή οριστεί, να υπάρξει και αντιπροσωπευτική Επιτροπή εκπροσώπων της περιοχής, όπως του Προέδρου της Τοπικής Δημοτικής Κοινότητας Βασιλικών μελών της Επιτροπής Αγώνα και φορέων και να κληθούν να παραστούν στη συνεδρίαση με πρόσκληση, κάτι με το οποίο συμφώνησε η Μητροπολιτική Επιτροπή της Περιφέρειας.
Ο κ. Τζόλλας τέλος τόνισε πως η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει σε διαφορετικό χώρο, προκειμένου να αποφευχθούν νέα φαινόμενα έντασης και αντιπαραθέσεων όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο