Ανακοινώσεις, Ενημέρωση|

KREAS TYRKOYAZ 1Το Γραφείο Αγροτική Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης ενημερώνει όλους τους δημότες μας για τις προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να πληρούν τα κρέατα που διατίθενται στο εμπόριο ως «ελληνικά», σύμφωνα με τα όσα υπενθυμίζει σε νέα εγκύκλιό  το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εν όψει του Πάσχα.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ ο Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1337/2013 και ειδικότερα το άρθρο 5 σχετικά με τις ενδείξεις της επισήμανσης ανά είδος κρέατος.

 

Σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ. 2 του κανονισμού, μπορούν να επισημανθούν ως «Ελληνικά» τα κρέατα, μόνο εάν αποδεικνύεται από την επιχείρηση, με τρόπο ικανοποιητικό, ότι το κρέας έχει αποκτηθεί από ζώα που έχουν γεννηθεί, εκτραφεί και η σφαγή τους έγινε στην Ελλάδα.

KREAS TYRKOYAZ 2
Mε σκοπό την ομοιόμορφη επισήμανση των σφάγιων ελληνικής καταγωγής  και με ευθύνη των επιχειρήσεων, αυτή θα γίνεται με χρήση σφραγίδας παραλληλόγραμμου σχήματος και με την εγκεκριμένη για τρόφιμα χρωστική Ε133 (λαμπρό κυανούν) χρώματος «τυρκουάζ», εντός της οποίας θα αναγράφεται η ένδειξη «ΕΛΛΑΣ» ή «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.
Παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι στην αγορά κρέατος και ιδιαίτερα των αιγοπροβάτων, εν όψει των εορτών του Πάσχα. Οι έλεγχοι αφορούν κυρίως την καταγωγή ή την προέλευση του κρέατος , με σκοπό την διαφάνεια στην αγορά και την προστασία των Ελληνικών αιγοπροβάτων.
Παρακαλούνται  οι καταναλωτές του Δήμου μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους και στην περίπτωση που διαπιστώσουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων τροφίμων ή πέσουν θύμα παραπλάνησης, να απευθύνονται στον ΕΦΕΤ και στο πενταψήφιο νούμερο 11717 ή να επικοινωνούν με το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης και το τηλέφωνο 2396330032.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка