ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

|

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

Μέχρι σήμερα το αποκλειστικό πεδίο επίλυσης των διαφορών ήταν οι αίθουσες των δικαστηρίων. Οι δικαστικές διαδικασίες, οι πολύμηνες καθυστερήσεις εκδίκασης, η ένταση της αντιδικίας, το υψηλό κόστος, η ψυχολογική και συναισθηματική επιβάρυνση των αντιδίκων. Ένα πεδίο που είχε ΠΑΝΤΟΤΕ έναν νικητή και έναν ηττημένο.

Με την εισαγωγή της διαμεσολάβησης στο ελληνικό δίκαιο με το Νόμο 3898/2010, η ΕΙΚΟΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ. Προστίθεται πλέον ένας νέος θεσμοθετημένος εναλλακτικός τρόπος επίλυσης των διαφορών. Χωρίς δικαστήρια. Χωρίς μακροχρόνιες αντιδικίες. Απλά, γρήγορα και με χαμηλό κόστος. Με τη βοήθεια ενός τρίτου, του διαμεσολαβητή, ειδικά εκπαιδευμένου και διαπιστευμένου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που βοηθά τα μέρη της διαφοράς να καταλήξουν σε μια συμφωνία ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ. Με αυτό τον τρόπο επιλύεται η διαφορά τους και συνεχίζεται η επαγγελματική ή η κοινωνική τους σχέση. Με μια λύση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο πλευρών. Και κυρίως ΔΕΝ ΕΧΕΙ νικητές και ηττημένους. Και σε κάθε περίπτωση έχει τη δεσμευτικότητα μίας δικαστικής απόφασης.

Ο δήμος μας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Διαμεσολαβητών πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει μία από τις πρώτες ολοκληρωμένες δομές ενημέρωσης για τη διαμεσολάβηση στην Ελλάδα.

Η ΠΥΛΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ του Δήμου Θέρμης σας ανοίγει τον δρόμο σε αυτόν τον διαφορετικό κόσμο επίλυσης των διαφορών. ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ.

Πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με την υπεύθυνη λειτουργίας της ΠΥΛΗΣ κα Μαρία Κέκη (e-mail και τηλ. 6977015304), προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαμεσολάβηση ή και να ορίσουν μια επίσκεψη στο γραφείο της ΠΥΛΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ, το οποίο λειτουργεί για κατ’ ιδίαν ενημερωτικές συναντήσεις κάθε Τετάρτη 17:00-19:00 στο ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.

Η Συντονίστρια της Πύλης
Μαρία Κέκη
Δικηγόρος
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο