ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Ένα νέο πρόγραμμα “Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων” της Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας έρχεται να επεκτείνει την υφιστάμενη υπηρεσία της τηλεφροντίδας που υλοποιεί το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας & Φροντίδας των «Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης. Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής διαρκεί έως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 ενώ η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα διαρκέσει έως τις 6 Μαρτίου 2020.
Με τις κοινωνικές υπηρεσίες τηλεφροντίδας στηρίζεται η αυτόνομη διαβίωση στο σπίτι τους, ατόμων που κινδυνεύουν λόγω ηλικίας, προβλημάτων υγείας ή κοινωνικής απομόνωσης
Μέσα από το νέο πρόγραμμα δημιουργείται μια κεντρική υπηρεσία υποστήριξης 3.000 ηλικιωμένων που χρειάζονται φροντίδα και παρακολούθηση σε όλη την Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας. Στο πλαίσιο αυτό, λειτουργεί σε 24ωρη βάση τηλεφωνικό κέντρο διαχείρισης κλήσεων με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.
Η υπηρεσία, επίσης, περιλαμβάνει την 24ωρη παρακολούθηση των ηλικιωμένων μέσω ειδικών συσκευών (συσκευές κατ’ οίκον παρακολούθησης με ανίχνευση πτώσης & κουμπί πανικού, συσκευές παρακολούθησης και εντοπισμού θέσης εκτός σπιτιού) που δίνονται και εγκαθίστανται στον ηλικιωμένο.
Στην περίπτωση που ο ηλικιωμένος αντιμετωπίζει πρόβλημα, η 24ωρη υπηρεσία στέλνει αμέσως για βοήθεια όποιον απαιτείται (κάποιον εθελοντή γείτονα, μέλος της οικογένειάς του, ασθενοφόρο, την Άμεση Δράση, την Πυροσβεστική).
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι  60 ετών και άνω.
Οι προθεσμίες υποβολής αφορούν έως 28/2/2020 για την «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωσης» και την «Υπεύθυνη Δήλωση» και έως 6/03/2020 για τα Δικαιολογητικά Συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την ειδική για τον σκοπό αυτό Αίτηση και την Υπεύθυνη Δήλωση από:
• τις Κοινωνικές Λειτουργούς του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (Δομή Θέρμης-Τριαδίου: 2310 461117, Δομή Ν.Ρυσίου-Ταγαράδων_Ν.Ραιδεστού: 23920 72041, Δομή Μίκρας: 23923 30227 & Δομή Βασιλικών: 23960 22355)
• το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ν.Π.Δ.Δ. (Πλατεία Δημαρχείου Τρίλοφος, Τηλ. 2392 330213 & 219, ώρες 07:30-15:00)
• το site του Δήμου Θέρμης: www.thermi.gov.gr
• Το site του Ν.Π.Δ.Δ.: www.socialthermi.gov.gr
• το site της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας : www.pkm.gov.gr (επιλογή banner «ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ»).
και οφείλουν να υποβάλλουν εντός της οριζόμενης ανωτέρω προθεσμίας την εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωσης» συνοδευόμενη από την εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη «Υπεύθυνη Δήλωση» είτε στις Κοινωνικές Λειτουργούς του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», είτε στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας & Φροντίδας του Ν.Π.Δ.Δ. στον Τρίλοφο, είτε στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αυτοπροσώπως, με εξουσιοδοτημένο για τον σκοπό αυτό άτομο  ή ταχυδρομικά ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier). Τα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν μαζί με τις αιτήσεις ή σε μεταγενέστερο χρόνο πάντα όμως εντός της καθοριζόμενης προθεσμίας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο