ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Την εβδομάδα 22-26 Μαΐου 2023, αντιπροσωπεία από τον διευθυντή, την συντονίστρια του προγράμματος – καθηγήτρια αγγλικών και τρεις μαθητές/τριες του δημοτικού σχολείου Νέου Ρυσίου, στο πλαίσιο της έκτης κινητικότητας του προγράμματος ERASMUS+ “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth” επισκέφθηκε την Ισπανία και συγκεκριμένα το σχολείο “Estel” που βρίσκεται στην πόλη Sabadell. Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από οικογένειες της περιοχής και παρακολούθησαν δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος στις οποίες συμμετείχαν ενεργά σε διάφορα εργαστήρια εξασκώντας την αγγλική γλώσσα και δημιουργώντας  κοινωνικούς δεσμούς με τα παιδιά από την Ισπανία, αλλά και από άλλες χώρες, όπως Ιρλανδία, Πολωνία, Κροατία και Ιταλία, τα οποία επίσης φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες της περιοχής.

Το καλωσόρισμα έγινε με μία τελετή στο δημαρχείο της πόλης και περιήγηση στο κέντρο της πόλης Sabadell. Οι μαθητές σε ομάδες ασχολήθηκαν με τις δραστηριότητες του ηλεκτρονικού βιβλίου που ήταν το τελικό προϊόν του προγράμματος και περιείχε τις δράσεις που έγιναν σε κάθε θεματική ενότητα, επισκέφθηκαν το ποτάμι Rius σε ένα κοντινό δάσος και έλεγξαν την καθαρότητα του νερού, δημιούργησαν έργα τέχνης με την τεχνική του Gaudi, παρακολούθησαν τοπικούς παραδοσιακούς χορούς της περιοχής, επισκέφτηκαν ένα μουσείο απολιθωμάτων και δημιούργησαν την τελική αφίσα του προγράμματος. Επίσης έκαναν ημερήσια εκδρομή στη Βαρκελώνη, όπου επισκέφθηκαν το γήπεδο Camp Nou της ομάδας της Μπαρτσελόνα, κάνανε πικνίκ στο πάρκο Ciutadella και περπατήσανε στο κέντρο της πόλης.

Η αποχαιρετιστήρια τελετή δημιούργησε πολλές όμορφες αναμνήσεις από τις δράσεις, που έγιναν κατά τη διάρκεια της τριετούς υλοποίησης αυτού του τόσο φιλόδοξου και απαιτητικού προγράμματος, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία με αυτή την επίσκεψη.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο