ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Τον περασμένο Μάρτιο αντιπροσωπεία του ΕΠΑΛ Βασιλικών, αποτελούμενη από 14 μαθητές και μαθήτριες και τρεις συνοδούς εκπαιδευτικούς, είχε βρεθεί στην Βαρκελώνη της Ισπανίας προκειμένου να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+2022, με τίτλο «Ζύθος χωρίς Αλκοόλ: Απόκτηση τεχνογνωσίας στα στάδια της παραγωγής, εμφιάλωσης και προώθησης». Το πρόγραμμα είχε συνολική διάρκεια 14 ημέρες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν ήταν από τον Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος και τον Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας. Βασικοί στόχοι του προγράμματος ήταν:

·        η ενίσχυση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων για κατάρτιση εκπαιδευομένων σε αυτές τις σύγχρονες τεχνικές παραγωγής.

·        η προώθηση ζύθου χωρίς αλκοόλ που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα έτη και στην Ελλάδα.

·        η συνέργεια των ειδικοτήτων, ώστε να μπορεί να παραχθεί διαφοροποιημένο προϊόν, το οποίο με τη σωστή προώθηση να πρωταγωνιστήσει στις αγορές τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

·        η εξειδίκευση στο εξωτερικό, που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο μελλοντικό επάγγελμα των μαθητών που θα συμμετέχουν και με αυτό τον τρόπο θα διαθέτουν ένα επιπλέον προσόν κατά την αναζήτηση εργασίας μετά την αποφοίτηση τους.

·        η ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

·        η βελτίωση και ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων τόσο στην Αγγλική, όσο και στην Ισπανική γλώσσα.

·        η παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές/τριες.

·        η ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τη σχολική μονάδα.

·        η διεθνοποίηση και ενίσχυση της εξωστρέφειας της σχολικής μονάδας.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου στο χώρο του ΕΠΑΛ Βασιλικών με τη συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών. Όπως εξηγήθηκε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από τα καινοτόμα προϊόντα βιομηχανικών και βιοτεχνικών ποτών και συγκεκριμένα του ζύθου χωρίς αλκοόλ, που ικανοποιούν τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού. Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΕΠΑΛ Βασιλικών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσίασαν πώς ανέπτυξαν και καλλιέργησαν βασικές ικανότητες και συμπεριφορές, όπως συνεργασία, ομαδικότητα, επικοινωνία, κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, υπευθυνότητα, αποδοχή της διαφορετικότητας, αξίες που τους βοήθησαν να πετύχουν τα μέγιστα μαθησιακά αποτελέσματα του προγράμματος.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο