ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

θεαΈνας νέος χώρος περιπάτου, αναψυχής αλλά και εκπαίδευσης παραδόθηκε στους πολίτες χθες, ο οποίος όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος θα ελκύσει επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για το έργο της «Ανάδειξης και οργάνωσης του άλσους του αρχαιολογικού χώρου της Τράπεζας Θέρμης» στην Τούμπα της Θέρμης που στοχεύει στην ανάδειξη του ιστορικού και φυσικού τοπίου μέσα από την οργάνωση του αρχαιολογικού χώρου της «Τράπεζας» στο ανατολικό όριο του οικισμού της Θέρμης. Το έργο περιλαμβάνει ένα δίκτυο διαδρομών περιπάτου στις οποίες παράλληλα προβλέπονται δραστηριότητες εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, χώροι παιχνιδιών, εκδηλώσεων , αθλητισμού.
αρχαια παιχνίδιαΣτην τελετή των εγκαινίων ο Δήμαρχος Θέρμης αναφέρθηκε στην ιστορία του λόφου και της εκκλησίας που υπάρχει εκεί καθώς και στην ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας ώστε να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο έργο. Οι παρεμβάσεις που έγιναν στο χώρο και αφορούν στη διαμόρφωση του ναού Τιμίου Σταυρού, τη δημιουργία λιθόκτιστου καθιστικού στον περίβολό του και την αισθητική βελτίωση του στεγάστρου του αλλά και τη διαμόρφωση χώρου παιχνιδιού και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με παιδική χαρά καθώς και στο χώρο εκδηλώσεων με τις λιθόκτιστες κερκίδες. Στο βορειοανατολικό τμήμα του λόφου διαμορφώθηκε χώρος εκδηλώσεων με λιθόκτιστες κερκίδες. Ενημέρωση σχετικά με τα αθλήματα κατά την αρχαιότητα αλλά και πληροφοριακό υλικό σχετικό με τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή της Θέρμης παρέχεται στα στέγαστρα που υπάρχουν μέσα στο χώρο.
θερμαικοςΣτην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν οι πρωταθλήτριες ομάδες του δήμου Θέρμης και συγκεκριμένα οι ο ΑΠΟ Θερμαϊκός Θέρμης, ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών (πρωταθλήτρια Α1 ΕΠΣΜ και Κυπελλούχος ΕΠΣΜ), ο Ατρόμητος Αγ. Αντωνίου, ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών (πρωταθλήτρια Δ’ Ομίλου Β΄ Κατηγορίας ΕΠΣΜ), ο ΑΕΤΟΣ Βασιλικών, ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών (πρωταθλήτρια Γ΄Ομίλου Γ’ Κατηγορίας ΕΠΣΜ), ο Αστέρας Πλαγιαρίου, ομάδα μπάσκετ ανδρών, (πρωταθλήτρια Γ΄Ομίλου Γ΄Κατηγορίας ΕΚΑΣΘ, Γ.Α.Σ. Βασιλικών, ομάδα μπάσκετ ανδρών για την άνοδο στην Γ1΄κατηγορία και ο Σπάρτακος Θέρμης για τις πανευρωπαϊκές και πανελλήνιες επιτυχίες. αστέρας πλαγιαρίουαετος βασιλικώνΓΑΣ Βασιλικώνσπαρτακος
Την εκδήλωση πλαισίωσαν δέκα καλλιτέχνες από το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών και Κοινωνικών Σπουδών Alanus της Βόννης, Γερμανίας οι οποίοι ντυμένοι στα λευκά παρουσίασαν το εικαστικό δρώμενο «ΘEPMOKΟΙTIΔEΣ- Art in the Park» μια σειρά εικαστικών δράσεων εμπνευσμένων από το χώρο.Το Σύστημα Προσκόπων πάντα, κοντά στις δράσεις του δήμου, συμμετείχε στην εκδήλωση με κατασκευές και τον καφέ του.

dromeno 1.εκκλησσακι1εκκλησακι 2βρυσακι

προσκοπο1ιπροσκοποι

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο