ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Τα επίσημα εγκαίνια του 5ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Θέρμης (Τριαδίου) πρόκειται να πραγματοποιηθούν, με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 11.30 το πρωί από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και το δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο. Το σχολείο βρίσκεται στην επέκταση του οικισμού Τριαδίου της δημοτικής κοινότητας Θέρμης, επί της οδού Αγιορειτών Πατέρων. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη σχολική μονάδα, δυναμικότητας 225 μαθητών/τριών και προϋπολογισμού 2.540.000  ευρώ.

Αν και η αρχική μελέτη προέβλεπε μονώροφο κτίριο με επτά αίθουσες διδασκαλίας και τις ελάχιστες απαιτούμενες υποστηρικτικές χρήσεις (γραφεία, χώρους υγιεινής, αποθήκες), ο δήμος Θέρμης με συντονισμένες ενέργειες πέτυχε την αύξηση της δυναμικότητας του κτιρίου από 150 σε 225 μαθητές/τριες, αφού  έγινε νέα διαμερισμάτωση του ισογείου και προσθήκη ενός επιπλέον ορόφου. Έτσι, σήμερα το νέο κτίριο περιλαμβάνει δύο επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας, τέσσερα εργαστήρια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους γραφείων, βιβλιοθήκη, τραπεζαρία και άλλες απαιτούμενες υποστηρικτικές χρήσεις.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Θέρμης στην πορεία κατασκευής του έργου  δαπάνησε από ίδιους πόρους περισσότερες από €200.000 για προμήθεια ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών και παρεμβάσεις διαμόρφωσης χώρων για την προσωρινή στέγαση των μαθητών, και την εκπόνηση των μελετών επέκτασης του ημιτελούς κτιρίου.

Το νέο σχολικό κτίριο ήταν αναγκαίο λόγω της πληθυσμιακής αύξησης του οικισμού Τριαδίου την τελευταία δεκαετία και της συνεπακόλουθης αύξησης του μαθητικού δυναμικού της περιοχής. Πριν από την κατασκευή του νέου σχολείου, οι περίπου 400 μαθητές/τριες του Τριαδίου στεγάζονταν στο 3ο 10/θέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Θέρμης (Τριαδίου), ένα κτίριο με δυνατότητα να στεγάσει το μισό μαθητικό δυναμικό. Οι υπόλοιποι μαθητές ανήκουν στο 5ο δημοτικό σχολείο το οποίο συστεγαζόταν με το 3ο δημοτικό από την ίδρυσή του.

Ο δήμος Θέρμης ανέθεσε τις απαιτούμενες μελέτες επανασχεδιασμού του κτιρίου σε ιδιώτες μελετητές, προκειμένου να υλοποιήσει ένα έργο που αφενός θα πληροί τις προδιαγραφές και αφετέρου θα καλύπτει τις ανάγκες του οικισμού. Οι νέες μελέτες έλαβαν υπόψη τους περιορισμούς που προέκυπταν από το ημιτελές κτίσμα που είχε ήδη υλοποιηθεί και προέβλεψαν την προσθήκη ορόφου και την επέκταση του αρχικού κτιρίου.

Στις 18/05/2016 με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», με χρηματοδότηση 100% του προϋπολογισμού του, δηλαδή για το ποσό των €2.540.000 (με ΦΠΑ).


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο