ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Οι συγκρούσεις είναι κάτι αναμενόμενο, αναγκαίο και φυσιολογικό μέσα σε μία οικογένεια. Οι λόγοι μιας διαφωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών μπορεί να είναι ποικίλοι. Η διαχείριση των συγκρούσεων και των προκλητικών συμπεριφορών και η επίτευξη μιας αποτελεσματικής επικοινωνίας με τα παιδιά απασχολεί πολλούς γονείς.

Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση-διάλεξη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου “Ζουλφάκος Δημήτρης” με θέμα “Εφηβεία: πως μπορούμε να διαχειριστούμε συγκρούσεις εντός και εκτός σπιτιού και να αντιμετωπίσουμε προκλητικές συμπεριφορές”.

Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και σε όλους τους ενδιαφερόμενους που φροντίζουν/στηρίζουν εφήβους. Στόχος της είναι η έγκυρη ενημέρωση σε σημαντικά ζητήματα που άπτονται της ομαλής εξέλιξης εφήβων και η ανάδειξη προβλημάτων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις και την πρόοδο των μαθητών/τριών και την κοινωνική ανάπτυξη τους. Απώτερος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των γονέων στη διαχείριση και επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας καθώς και η πρόληψη εμφάνισης αρνητικών συμπεριφορών.

Εισηγήτρια είναι η κα Ελένη Περράκη, Ψυχολόγος (ΜΑ)- Οικογενειακή Θεραπεύτρια. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες.

Η διάλεξη διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Σχολικών Κοινοτήτων και Κύκλοι δια βίου Μάθησης Δήμου Θέρμης» που υλοποιούν η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο