Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

Τα αποτελέσματα του ACT SOCIAL, του έργου για τη στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, παρουσιάζει ο Δήμος Θέρμης στην τελική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 στις 10:00 στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ραιδεστού.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εταίροι από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία θα παρουσιάσουν αναλυτικά τους στόχους, τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου ACT SOCIAL επικεντρώνοντας στη συμβολή του έργου στην προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.


Ειδικότερα, οι εισηγητές θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματα των μελετών χαρτογράφησης στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, τις δυνατότητες ανάπτυξης και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στις δύο χώρες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η συμμετοχή ωφελούμενων του έργου ACT SOCIAL στις εργασίες της εκδήλωσης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα οφέλη που αποκόμισαν και τις δραστηριότητες των κοινωνικών τους επιχειρήσεων.
Επίσης, θα γίνει αναφορά στο περιεχόμενο του εκπαιδευτικού υλικού και τη δομή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκπαίδευσης που δημιουργήθηκε για τη δωρεάν πρόσβαση των ενδιαφερομένων σε χρήσιμες γνώσεις σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο, με τις απαιτούμενες διαδικασίες ίδρυσης και με κρίσιμα θέματα διαχείρισης και διοίκησης των κοινωνικών επιχειρήσεων. Τέλος, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των ενεργειών κατάρτισης και συμβουλευτικής που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου ACT SOCIAL για την υποστήριξη υφιστάμενων και μελλοντικών κοινωνικών επιχειρηματιών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και το αναλυτικό πρόγραμμα παρατίθενται στην ιστοσελίδα του έργου www.act-social.eu στην ενότητα «Νέα».
Το έργο “Actions for the Support and enhancement of Social entrepreneurship at Local level” και ακρωνύμιο “ACT SOCIAL” υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG V‐A GREECE – BULGARIA 2014‐2020.


Κοινοπόιηστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window