ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

Εκδήλωση ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων και το ΕΚΕΤΑ σε συνεργασία με το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας και Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων του παραρτήματος του Ε.Ο.Μ. Βορείου Ελλάδος, την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, ώρα 11:00 π.μ στον Ισόγειο χώρο του Κτιρίου Διοίκησης στην Κεντρική Διεύθυνση μας στο 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θεσσαλονίκη. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, στο Αμφιθέατρο Μιχαήλ Γεράσιμος Στρίντζης αλλά και διαδικτυακά μέσω WebEx live streaming, θα δοθεί ενημερωτική ομιλία από την Δρ. Γαβριηλάκη, Επιμελήτρια Β, Αιματολογικό Τμήμα – Μονάδα Μεταμόσχευσης, Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου” με τίτλο «Δότες Μυελού των Οστών: Όσα Θέλεις να Ξέρεις». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την COVID-19. Οι υποψήφιοι εθελοντές που θα παρευρεθούν στη δράση με φυσική παρουσία, παρακαλούνται να φορούν μάσκα.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση «στόχος μας είναι να δώσουμε ελπίδα σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από καρκίνο του αίματος ή άλλα αιματολογικά νοσήματα. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η ένταξή σας στη δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών δεν σημαίνει και δωρεά μοσχεύματος, καθώς οι πιθανότητες να βρεθεί ιστική ομοιότητα με κάποιο (μη συγγενή) ασθενή είναι εξαιρετικά χαμηλή (1:20.000 – 1:1.000.000) και για αυτό είναι σημαντική η εγγραφή μεγάλου αριθμού εθελοντών».

Για να εγγραφεί κάποιος ως εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο μυελού των οστών αρκεί:

1.      Να είναι 18-45 ετών, υγιής.

2.      Να συμπληρώσει αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.

3.      Να δώσει δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου).

Το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής ταυτότητας και καταχωρείται ανώνυμα (με κωδικό αριθμό) στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Εναλλακτικά, μπορείτε να γίνετε δότες:

–          Στα γραφεία του Συλλόγου Οράματος Ελπίδας, 9:00 -19:00, Δευτέρα με Παρασκευή, χωρίς ραντεβού ή κάποια προετοιμασία, Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», Λεβαδείας 8, 11527 Αθήνα

–          Στα γραφεία του ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή», 10:00-15:00, Δευτέρα με Παρασκευή, Κτ. Προκλινικών Λειτουργιών, τμ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, Πανεπιστημιούπολη Ρίου, 26504, Πάτρα, Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610 997 510 & 2610 96 91 64).

–          Σε Συνεργαζόμενα Κέντρα Εγγραφής Εθελοντών Δοτών. Δείτε εδώ στα Συνεργαζόμενα Κέντρα με το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας ή/και εδώ τα Συνεργαζόμενα Κέντρα με το ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή»

–          Από το σπίτι σου, συμπληρώνοντας online μια από τις παρακάτω δύο ηλεκτρονικές αιτήσεις: Αίτηση Οράματος Ελπίδας ή Αίτηση ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή

–          Σε χώρο εκδήλωσης του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας ή του ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή»

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο