ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

Από τις 22 έως τις 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο Νέου Ρυσίου η 1η ενότητα του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 «Little Prince embracing his European Friends on the challenged Earth (Ο Μικρός Πρίγκιπας αγκαλιάζει τους Ευρωπαίους Φίλους του σε μια Γη γεμάτη προκλήσεις)». Στη συνάντηση συμμετείχαν 10 εκπαιδευτικοί και 16 μαθητές/τριες από τα εταιρικά σχολεία της Ιρλανδίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κροατίας και Πολωνίας. Τα αποτελέσματα των εργασιών της 1ης ενότητας του προγράμματος με θέμα ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ παρουσιάστηκαν από τις αντιπροσωπείες των μαθητών και ακολούθησε η εισήγηση – αποκάλυψη της επόμενης ενότητας εργασιών από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Νέου Ρυσίου με θέμα ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ – ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.

Η επίσκεψη περιελάμβανε παράλληλα περιήγηση στα ιστορικά μνημεία της πόλης μας, γνωριμία με την τεχνολογία της Αρχαίας Ελλάδας στο  Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ, θεατρική παράσταση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νέου Ρυσίου με τίτλο ΑΞΙΕΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ, εικαστικά εργαστήρια και κατασκευές με θέμα ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ – ECO CITIES καθώς επίσης δράσεις με ποδήλατα ως εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης και διδασκαλία παραδοσιακών χορών από τον πολιτιστικό σύλλογο Νέου Ρυσίου.

Πολύτιμοι αρωγοί στην διεξαγωγή του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και οι οικογένειες των μικρών μαθητών, με τη ζεστή φιλοξενία που προσέφεραν απλόχερα στους  μαθητές και στις μαθήτριες των ξένων σχολείων.

Οι Μικροί πρίγκιπες – αντιπρόσωποι όλων των εταιρικών σχολείων θα συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά να προωθούν και να αναλύουν αξίες ζωής για ένα αύριο πιο λαμπερό.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο