ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Χωρίς τίτλοΜε μόνιμα μέτρα που προωθούν τη χρήση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης συμμετέχει ο Δήμος Θέρμης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, όπως πεζοδρομήσεις, υπηρεσίες συγκοινωνιών, ζώνες ήπιας κυκλοφορίας και έλεγχος πρόσβασης των οχημάτων, βελτίωση της πρόσβασης των πεζών με επεκτάσεις πεζοδρομίων, διαχείριση της κινητικότητας και συμμετοχή σε πρωτοβουλίες για το περιβάλλον. Ειδικότερα, την τρέχουσα περίοδο έχουν δρομολογηθεί δράσεις που αφορούν:

 kinhtikotita

Η Ευρωπαϊκή  Εβδομάδα Κινητικότητας πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, παρέχοντας στις κωμοπόλεις και τις πόλεις μια ευκαιρία να δοκιμάσουν βιώσιμους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς. Ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο, μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα, να βελτιώσουμε την ποιότητα του αέρα και να καταστήσουμε τις αστικές περιοχές πιο ευχάριστους τόπους διαβίωσης και εργασίας. Το 2017 ήταν η πιο επιτυχημένη διοργάνωση  έως σήμερα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.500 κωμοπόλεων και πόλεων.
Η εκστρατεία φέτος έχει ως θέμα την «Πολυτροπικότητα» και ως κεντρικό σύνθημα το «Συνδυάζω – Μετακινούμαι!». Οι Ευρωπαίοι αγαπούν την ποικιλία στο φαγητό, στη μόδα, στη μουσική. Επομένως, γιατί οι περισσότεροι από εμάς επιμένουμε στη χρήση ενός μέσου μεταφοράς; Μας ενθαρρύνει να εξερευνήσουμε τις πολλές διαφορετικές διαθέσιμες επιλογές μετάβασης από το σημείο Α στο σημείο Β και να σκεφτούμε το μέσο μεταφοράς που μας εξυπηρετεί καλύτερα για τη συγκεκριμένη διαδρομή. Γιατί να μη δοκιμάσουμε να πάμε με το ποδήλατο στο γυμναστήριο, να πάρουμε το μετρό για τη δουλειά ή να περπατήσουμε για να κάνουμε τα ψώνια μας στα μαγαζιά; Υιοθετώντας την έννοια της πολυτροπικότητας και χρησιμοποιώντας ορισμένους βιώσιμους τρόπους μεταφοράς για τις μετακινήσεις μας, μπορούμε να επιτύχουμε θετικό αντίκτυπο για το περιβάλλον και ταυτόχρονα ίσως ανακαλύψουμε ότι με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η φυσική μας κατάσταση, ανεβαίνει η διάθεσή μας και εξοικονομούμε χρήματα!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.mobilityweek.eu/theme-2018

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο