ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

dasikoi xartes prwthΤελευταία ευκαιρία έχουν σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 76 Δήμοι της χώρας που έχουν καθυστερήσει, έτσι ώστε να οριοθετήσουν τα περιγράμματα των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων στα υπόβαθρα του Ελληνικού Κτηματολογίου για τους δασικούς χάρτες, καθώς  ολοκληρώνεται η θεσμοθετημένη προβλεπόμενη διαδικασία , στην οποία ο Δήμος Θέρμης ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά.
Όπως είναι γνωστό η διαδικασία ήταν ανοιχτή για δύο χρόνια για τις οικιστικές πυκνώσεις και για Οκτώ χρόνια για τα όρια οικισμών και δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, αφού ήδη η διαδικασία ήταν ανοιχτή για 2 χρόνια.

Ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τίτλο “Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα η υποβολή ορίων των ΟΤΑ στους δασικούς χάρτες. Σημαντικές καθυστερήσεις σε 76 Δήμους” τονίζεται :

“Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 ολοκληρώνεται η θεσμοθετημένη διαδικασία κατά την οποία 76 Δήμοι της χώρας μπορούν να οριοθετήσουν τα περιγράμματα των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων στα υπόβαθρα του Ελληνικού Κτηματολογίου για τους δασικούς χάρτες.

dasikoi xartes 2
Το ΥΠΕΝ, μετά την τελευταία παράταση που είχε δώσει με το ν. 4546/2018, παρείχε ουσιαστική βοήθεια στους Δήμους που είχαν την παραπάνω εκκρεμότητα :
* Διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα στο ΥΠΕΝ, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού, στις 7 Ιουνίου 018, με προσωπική πρόσκληση προς τους 82 Δημάρχους, για την τεχνική καθοδήγηση των υπηρεσιών των Δήμων στο πώς θα γίνει η οριοθέτηση, όπου και δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των παρευρισκόμενων από το Ελληνικό Κτηματολόγιο και τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ.
* Έθεσε στη διάθεση των Δήμων το Ελληνικό Κτηματολόγιο και τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ για βοήθεια και εξυπηρέτηση των υπηρεσιών δόμησης και των τεχνικών υπηρεσιών τους στην εκτέλεση του έργου.
* Απέστειλε υποστηρικτικό υλικό του Ελληνικού Κτηματολογίου στους ενδιαφερόμενους Δήμους για την υποβοήθηση της διαδικασίας.
Η συμμετοχή των Δήμων στην ενημερωτική ημερίδα ήταν πολύ χαμηλή, κάτι που αντανακλάται και στη χαμηλή αξιοποίηση της παράτασης που δόθηκε για την υποβολή των ορίων. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, αφού ήδη η διαδικασία ήταν ανοιχτή για 2 χρόνια για τις οικιστικές πυκνώσεις και 8 χρόνια για τα όρια οικισμών” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο