ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

KLADEMATA 5Συνεχίζονται καθημερινά οι εργασίες της αρμόδιας Αντιδημαρχίας, για την αύξηση και αναβάθμιση του αστικού πρασίνου, με προτεραιότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα στο κλάδεμα δένδρων και τους καλλωπισμούς πάρκων, και παρτεριών  στις Δημοτικές Κοινότητες Θέρμης, Τριλόφου, Βασιλικών, Αγίας Παρασκευής, Ταγαράδων και στην Τοπική Κοινότητα Περιστεράς.

Ειδικότερα, οι εργασίες κλαδέματος που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα αποσκοπούν στην ανανέωση της κόμης των δέντρων, τη διαμόρφωση της  σε καλλωπιστικά σχήματα, στην απομάκρυνση ξερών και επικίνδυνων κλαδιών, την αναγέννηση των φυτών με νέους υγιής βλαστούς και την κοπή των χόρτων. Επίσης, τα συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου προχωρούν σε  καθαρισμούς αλσυλλίων από πευκοβελόνες.

KLADEMATA 2KLADEMATA 4KLADEMATA 1Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, διαμορφώνονται όλοι οι χώροι Πρασίνου, με σπορά γκαζόν και φύτευση δέντρων ενώ στη «μάχη» των εργασιών συμμετέχει σταθερά  και το νέο καλαθοφόρο όχημα του Δήμου μας. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν ήδη στις Δημοτικές Κοινότητες Θέρμης, Ταγαράδων, Τριλόφου, Βασιλικών, Αγίας Παρασκευής και στην Τοπική Κοινότητα Περιστεράς.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα μεγάλα δέντρα λόγω του ύψους και του βάρους των κλαδιών τους θεωρούνται επικίνδυνα και μπορεί να προκαλέσουν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους, είτε έπειτα από θεομηνία ή ακόμη και μετά από καιρικά φαινόμενα όπως ισχυροί άνεμοι.

KLADEMATA 6

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στέλιος Γκιζάρης τονίζει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα επιχειρείται να δοθεί στους δημότες μας, ένα δείγμα του Δήμου που όλοι θέλουμε. Σε αυτήν την προσπάθεια μεγάλη είναι η συμβολή του νέου καλαθοφόρου οχήματος του Δήμου μας καθώς και όλων των εργαζομένων της Διεύθυνσης Πρασίνου, τους οποίους με την ευκαιρία ευχαρίστησε για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά, έτσι ώστε με μεράκι, οργάνωση και προγραμματισμό, να προκύπτει το αξιόλογο αποτέλεσμα που επιδιώκεται. Η προσπάθεια θα συνεχίζεται και τους επόμενους μήνες,  με περισσότερο πράσινο  και περισσότερο χρώμα στο Δήμο Θέρμης, σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο