ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

tagarades 1 xoreftikoΤην έναρξη των διαδικασιών κατασκευής κτιρίου που θα στεγάσει το Πολιτιστικό Κέντρο των Ταγαράδων μετά και την εξασφάλιση του ποσού των διακοσίων χιλιάδων ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος στο πλαίσιο των διήμερων θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Τιμίου Προδρόμου. Πρόκειται για ένα πάγιο έτοιμα των κατοίκων της περιοχής, για το οποίο πλέον ανοίγει οριστικά ο δρόμος της υλοποίησής του.

dhmarxos tagaradesΟ Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ταγαράδων κ. Δημήτριος Καλαθάς στο σύντομο καλωσόρισμα των εκατοντάδων επισκεπτών που πλαισίωσαν την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017, σημείωσε το διπλό εορτασμό του χωριού, Θρησκευτικό και Πολιτιστικό με ιδιαίτερες αναφορές στην ιστορία, την πορεία, την εξέλιξη και τις προοπτικές του, παρά τα ασφυκτικά και περιοριστικά μέτρα που θέτει ο Νόμος περί Τοπικής Αυτοδιοίκησης που χαρακτήρισε άδικο και προβληματικό. Ο κ. Καλαθάς κάνοντας μία μικρή αναδρομή στα ιστορικά δεδομένα, σημείωσε πως οι Ταγαράδες είναι ένα αμιγώς προσφυγικό χωριό που ιδρύθηκε το 1922 από Μικρασιάτες και Ανατολικο-θρακιώτες, στη συνέχεια προστέθηκαν οικογένειες Σαρακατσάνων και με το πέρασμα του χρόνου εμπλουτίστηκαν με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα.

kalathas tagaradesΜία ιστορική διαδρομή που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αποτυπώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο στην πρώτη σχετική έκδοση για την ιστορία της Δημοτικής Κοινότητας όσο και στην πολύ ξεχωριστή λαογραφική έκθεση που λειτουργεί στο χωριό και που αναβαθμίστηκε τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας πλέον ένα ταξίδι στο χρόνο, που ξυπνά αναμνήσεις και βιώματα μιας άλλης εποχής. Σήμερα η Δημοτική Κοινότητα Ταγαράδων με την υποστήριξη του Δήμου Θέρμης που κατάφερε να επιλύσει τα Περιβαλλοντικά ζητημάτα που ταλαιπωρούσαν για χρόνια την περιοχή, προχωρά σε σημαντικά έργα υποδομής, όπως τόνισε ο κ. Καλαθάς, που τόσο έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία.

triamvos akhs 3Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων,  πρωτοτύπησε και πάλι ο Αθλητικός Σύλλογος Θρίαμβος ,  βραβεύοντας αθλήτριες και αθλητές που ξεχώρισαν για τις διακρίσεις και τις επιδόσεις τους στο άθλημα του μπάσκετ και όχι μόνο. Συγκεκριμένα  βραβεύτηκαν οι αθλητές:

1. Αθανασιάδου Μαρία (Γενν. Το 2001) αθλήτρια του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Θριάμβου Ταγαράδων (Μέλος της Εθνικής ομάδας Κορασίδων).

2. Πολυμένη Λαμπρινή (Γενν. Το 2003) αθλήτρια του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Θριάμβου Ταγαράδων (Μέλος των Εθνικών ομάδων Παγκορασίδων και Κορασίδων όπως και της μικτής ομάδας Ε.ΚΑ.Σ.Θ.).

3. Σάγμαλη Μαρία (Γενν. Το 2000) πρώην αθλήτρια του ΠΑΟΚ , Ηρακλή και Παναθλητικού ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Θριάμβου Ταγαράδων .

4. Παπαγεωργίου Δημήτρης (Γενν. Το 1999) πρώην αθλητής του ΠΑΟΚ με κατάκτηση πρωταθλήματος Ε.ΚΑ.Σ.Θ. και πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Θριάμβου Ταγαράδων .

5. Πολυμένης Θάνος (Γενν. Το 2000) αγωνίσθηκε στο ΠΑΟΚ στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Θριάμβου Ταγαράδων .

6. Παπαγεωργίου Γιώργος (Γενν. 2000) πρώην αθλητής του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τις ακαδημίες  του Θριάμβου Ταγαράδων .

7. Σιδηρόπουλος Άκης (Γενν. Το 2003) αθλητής του ΠΑΟΚ ,μέλος των μικτών ομάδων της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. ,με προεπιλογή σε προπονήσεις της Εθνικής Παμπαίδων αλλά και με την τελευταία σημαντική διάκριση στο 23ο καμπ του καλοκαιριού 2017 της ΕΚΑΣΘ, αφού συγκαταλέχτηκε  στους 5 καλύτερους Αθλητές, στη «χρυσή πεντάδα» της ΕΚΑΣΘ των γεννημένων 2003-2004.

tagarades 2 xoreftikotagarades xoreftiko 5tagarades xoreftiko 4Τις βραβεύσεις πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Ανατολίτης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ταγαράδων Δημήτριος Καλαθάς. Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στους Ταγαράδες τίμησαν με την παρουσία τους όπως κάθε χρόνο ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, καθώς επίσης και οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλης Ανατολίτης. Από πλευράς του Δήμου Θέρμης παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Στέλιος Αποστόλου, Απόστολος Τσολάκης, Σωκράτης Σαμαράς, Ζωή Γεωργαλή, Βασίλης Μουστάκας, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ.κ. Αθηνά Παπαδάκη και Νικόλαος Λαγός, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θέρμης κ. Παναγιώτης Πονερίδης, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Καρκατζίνος , Γιώργος Κοντοπίδης και Δημήτρης Λιάντας. Την εκδήλωση για μία ακόμη χρονιά παρουσίασε με επιτυχία η Υπεύθυνη του Κέντρου Πολιτισμού Ταγαράδων κ. Όλγα Ευταξία.

 

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο