ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Το Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα, στο πλαίσιο των δράσεών του, που απευθύνονται στην οικογένεια, οργανώνει βραχείες παρεμβάσεις υποστήριξης γονέων, με τη μορφή διαδικτυακών κύκλων συναντήσεων. Συγκεκριμένα, προσκαλούμε τους γονείς σε έναν κύκλο τριών διαδικτυακών συναντήσεων, με στόχο να αναγνωρίσουμε το θυμό παιδιών και εφήβων, θυμό που πιθανά έχει κάτι να εκφράσει ή ψάχνει την αναγνώριση και την κατανόηση των άλλων. Ο θυμός μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιθετικότητα, η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Βλέπουμε συχνά πως η έκφρασή της μπορεί να κυμαίνεται από ένα απλό ξέσπασμα θυμού μέχρι την εκδήλωση ακραίων μορφών βίας.

Μαζί θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε ερωτήματα του τύπου:

– Τι θέλει να μας πει ένα «θυμωμένο» παιδί;

– Ποιες ανάγκες κρύβονται πίσω από το θυμό;

– Γιατί δε βρίσκουν άλλον τρόπο έκφρασης;

– Πώς μπορούμε ως γονείς και ενήλικες να επικοινωνήσουμε με θυμωμένα παιδιά;

– Μπορεί να σπάσει ο κύκλος της έντασης και της επιθετικότητας;  

Στη δράση αυτή μπορούν να συμμετάσχουν γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών, κάτοικοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Δήμοι Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας-Χορτιάτη).  

Οι ημερομηνίες των συναντήσεων είναι οι ακόλουθες:

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Η ώρα και των τριών συναντήσεων παραμένει σταθερή και είναι στις 16:00 – 18:00. Είναι καλό οι συμμετέχοντες να μπαίνουν στη συνάντηση 5-10 λεπτά νωρίτερα.

Η δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερομένων  γίνεται στην παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchG4TX1VJql0_erJJt1GocJ9BVdpRCNGSoXgE6TEMR_GKGLw/viewform

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022. Μετά τη δήλωση συμμετοχής θα αποσταλούν στους ενδιαφερόμενους οι λεπτομέρειες και οι κωδικοί εισόδου στη συνάντηση. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι 10-20 άτομα. Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Συντονίστριες του κύκλου συναντήσεων είναι οι Γκιούρκα Γεωργία και Δρακοπούλου Μαριάννα, Ψυχολόγοι του Κέντρου Πρόληψης Ελπίδα. 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο