ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου|

Παραδοσιακά χορευτικά σύνολα, λαϊκή βραδιά, παρουσίαση βιβλίου και ντοκιμαντέρ, καθώς και το καθιερωμένο μοίρασμα ψαριών και κρασιού,   περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα «28α Δημήτρια», ένα τετραήμερο θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται από την Κοινότητα Πλαγιαρίου, από αύριο Τρίτη 25 Οκτωβρίου  έως την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις συνδυάζουν αρμονικά τον πολιτισμό και τη θρησκευτική παράδοση και πραγματοποιούνται με αφορμή τη γιορτή του προστάτη του Πλαγιαρίου Αγίου Δημητρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τετραημέρου έχει ως εξής: 

· Τρίτη 25/10: 18.30 Μέγας Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας.

· Τετάρτη 26/10: – 7.30 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημου. – 17.00 Παράκληση στον Άγιο Δημήτριο και μοίρασμα ψαριών – κρασιού. – 18.00μμ Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και Λαϊκή βραδιά στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Πλαγιαρίου.

· Πέμπτη 27/10: 19.00 Παρουσίαση βιβλίου του Ομότιμου Καθηγητή Α.Π.Θ. Αθανασίου Καραθανάση «Αξέχαστος Πόντος» ενώ θα ακολουθήσει και παρουσίαση του Ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη με τίτλο: Από το Πλαγιάρι της Ανατολικής Θράκης στο Πλαγιάρι και την Καρδία του Δήμου Θέρμης.

· Παρασκευή 28/10 Εθνική Εορτή:  – 7.30 π.μ. Θεία λειτουργία – 10.30 π.μ. Παρέλαση


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο