Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

χωρίς τίτλοΠρωτοβουλία Αιρετών Γυναικών Δήμου Θέρμης

Την Τρίτη 8 Μαρτίου, από τις 11.00 έως τις 11.15, τηρούμε σιγή 15 λεπτών, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Θέρμης, για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Oι γυναίκες Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Θέρμης, συνεχίζουμε την Πρωτοβουλία Αιρετών Γυναικών Δήμου Θέρμης ενάντια στη βία κατά των γυναικών.
Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών ως ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που πλήττουν γυναίκες και οικογένειες κάθε εκπαιδευτικού, μορφωτικού, οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου, ανεξάρτητα από εθνικές, φυλετικές ή πολιτισμικές ιδιαιτερότητες. Η ενδοοικογενειακή βία, τα παγκόσμια δίκτυα εξαναγκαστικής πορνείας, ο βιασμός, ο αποκλεισμός από την πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην εργασία και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η αποστέρηση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων είναι μορφές της βίας που δέχονται οι γυναίκες λόγω του φύλου τους παγκοσμίως. Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι τουλάχιστον μία στις τρεις γυναίκες αντιμετωπίζει, κάποια στιγμή στη ζωή της, σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από κάποιο σύντροφο. Οι κοινωνικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η οικονομική κρίση, και η ανεργία ιδιαίτερα, εντείνουν το φαινόμενο.
Ενστερνιζόμαστε την άποψη ότι η βία κατά των γυναικών και η ενδοοικογενειακή βία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, αλλά μας αφορά όλους, αποτελεί δε ποινικό αδίκημα.
Η γυναίκα – θύμα κακοποίησης δεν φέρει την ευθύνη! Δεν μπορεί να σταματήσει μόνη τη βία, αλλά, μπορεί να αντιδράσει και να αντισταθεί!
Γι’ αυτούς τους λόγους,
Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου:
να δημοσιοποιήσουμε το σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα,  να απευθυνθούμε στην κοινωνία για να αντιδράσουμε στη βία κατά των γυναικών και των αδύναμων μελών της οικογένειας ευρύτερα, και  να ενημερώσουμε τις γυναίκες για τις διεξόδους που προσφέρονται, ώστε να προστατεύσουν τα στοιχειώδη δικαιώματα τους ως γυναίκες και μητέρες.

Σας καλούμε να

ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ
και να πούμε στις γυναίκες που υφίστανται βία

“δεν είσαι η μόνη δεν είσαι μόνη”

Μπορείτε να απευθύνεστε:
1. Γραμμή SOS 15900. Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών. Γενική Γραμματεία Ισότητας
2. Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας 197. Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
3. Καταφύγιο Γυναίκας Θεσσαλονίκη. 2310 551041.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window