ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου|

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση χιλιάδων πολιτών στη «Γιορτή κάστανου» η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην κοινότητα Λιβαδίου του δήμου Θέρμης, έπειτα από παύση δύο χρόνων λόγω της πανδημίας. Από νωρίς το πρωί το χωριό κατακλύστηκε από επισκέπτες, από διάφορα μέρη της Θεσσαλονίκης, ακόμη και από γειτονικούς νομούς.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με την πεζοπορία από την τοποθεσία “Τηγανάκι” (731μ. υψόμετρο) προς την ορεινή διαδρομή “Καλογερικό” (987μ. υψόμετρο) όπου οι συμμετοχές ξεπέρασαν τα  300 άτομα. Πολίτες κάθε  ηλικίας, μαζί με έμπειρους οδηγούς που τους κατεύθυναν έκαναν μία διαδρομή 7.300 μέτρων για περίπου 2,5 ώρες μέσα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον. Αργά το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού επικράτησε το αδιαχώρητο από τον κόσμο που είχε καταφτάσει εκεί από κάθε μέρος, τόσο με ΙΧ αυτοκίνητα όσο και με τουριστικά λεωφορεία.

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λειβαδιωτών κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες, προσφέροντάς τους ψητά κάστανα, ενώ οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας ήταν εκεί για να διευκολύνουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τους χιλιάδες επισκέπτες που κατέκλυσαν το Λιβάδι καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της γιορτής, τον πρόεδρο της Κοινότητας Λιβαδίου Δημήτριο Γουδήρα και τα μέλη και τη διοίκηση τόσο την σημερινή όσο και την προηγούμενη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λειβαδιωτών.

«Κάθε χρόνο στο πλαίσιο της Γιορτής του κάστανου παρότρυνα τον κόσμο να επισκέπτεται τον απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς αυτόν τόπο, όμως φέτος θα συμπληρώσω και κάτι ακόμη. Με αφορμή τη στελέχωση και λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πέτρινο κτίριο εδώ στο Λιβάδι, σας παροτρύνω να φέρνετε και τα παιδιά σας στο ορεινό Λιβάδι, να απολαύσουν τη φύση και συγχρόνως να μάθουν πολλά και χρήσιμα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του δήμου Θέρμης. Όταν ολοκληρώνεται ένας στόχος τίθεται ένας νέος και αυτός δεν είναι άλλος από την επιδίωξή μας να γίνει ο δήμος μας τουριστικός προορισμός και στην κατεύθυνση αυτή, στον ολοκληρωμένο φάκελο που κατατέθηκε στο υπουργείο, σημαντική θέση κατέχουν τα εξαιρετικής ομορφιάς μονοπάτια του Λιβαδίου και της Περιστεράς», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ολοκληρώνοντας υπογράμμισε για μία ακόμη φορά πως «η δημοτική αρχή με κάθε τρόπο θα προστατέψει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και στο πλαίσιο αυτό αντιτάχθηκε στη λειτουργία λατομείου, ενώ ολοκληρώνει και τις διαδικασίας για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή, ώστε σύντομα να μην υπάρχει η παραμικρή επιβάρυνση στο φυσικό περιβάλλον του χωριού».

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν παρουσίαση χορών από χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Λειβαδιωτών» και τη λέσχη Ποντίων Θεσσαλονίκης.

Στη Γιορτή κάστανου παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κωνσταντίνος Πάλλας, οι αντιδήμαρχοι Απόστολος Τσολάκης, Βασίλης Μουστάκας, Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης, Αργύρης Μωραΐτης, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Φανή Χατζηδημητρίου, ο πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργος Αγγέλου, η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής Επιτροπής Ευαγγελία Κούτρη, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Άννα Τσιφτελίδου και Δήμητρα Χίνη, τοπικοί σύμβουλοι κ.ά.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο