ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

remata skoypidia kalhΜε σωρούς από πεταμένα σκουπίδια, ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαζών, ογκωδών αντικειμένων και σε αρκετές περιπτώσεις και υλικών κλάδευσης σε ρέματα της ευρύτερης περιοχής της κοιλάδας του Ανθεμούντα, έρχονται αντιμέτωπα καθημερινά το τελευταίο χρονικό διάστημα τα συνεργεία του Τμήματος Συντήρησης – Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης. Η αρμόδια Αντιδημαρχία, σε μία ύστατη προσπάθεια αποτροπής του ενδεχόμενου εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων, δεδομένης και της επικείμενης αλλαγής του σκηνικού στον καιρό, με την εμφάνιση έντονων βροχοπτώσεων το επόμενο διάστημα, με ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση στους δημότες – αγρότες της ευρύτερης περιοχής να σεβαστούν τη φύση και το περιβάλλον και μην πετάνε όπου βρουν τα ογκώδη αντικείμενα και τα απορρίμματά τους, αλλά να επικοινωνούν με το Δήμο, ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες περισυλλογής των σκουπιδιών αυτών.

remata skoypidia 5Παράλληλα υπενθυμίζει στους δημότες – κατοίκους του Δήμου μας, ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ρίψη κάθε είδους απορριμμάτων, ογκωδών αντικειμένων, υλικών κλάδευσης κλπ, σε ρέματα και κοίτες ποταμών, προς αποφυγή  κινδύνου εκδήλωσης πλημμύρας. Επιπλέον, σημειώνεται ότι η ρίψη απορριμμάτων σε ρέματα συνιστά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, με βαριές συνέπειες για τους δράστες και στην κατεύθυνση αυτή παρακαλείται όποιος συνδημότης μας εντοπίσει φαινόμενο ανεξέλγκτης ρίψης σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων να ενημερώσει άμεσα το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Θέρμης.

remata skoypidia 1remata skoypidia 4
Ήδη από τις αρχές του Φθινοπώρου, τα συνεργεία του Τμήματος Συντήρησης και Αυτεπιστασίας προχώρησαν στον καθαρισμό περισσότερων από 1500 τόνων φερτών υλικών από δύο γέφυρες του ποταμού Ανθεμούντα που είναι και τα δύο πιο επιβαρυμένα από φερτά υλικά σημεία του ποταμού, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο k.Βασίλη Μουστάκα. Πρόκειται για τη γέφυρα του αεροδρομίου που «έφραξε» κατά 80{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78} από καλάμια, λάσπες και άλλα φερτά υλικά, καθώς και για τη γέφυρα που βρίσκεται στο δρόμο Θεσ/νίκης –Μηχανίωνας απέναντι από την Ιντερσαλόνικα. Για τον καθαρισμό τους χρησιμοποιήθηκαν ένα μεγάλο ερπηστριοφόρο μηχάνημα και ένας μικρός φορτωτής.
Παράλληλα, η υπηρεσία προχώρησε σε καθαρισμό των ρεμάτων στις περιοχές Βασιλικών, Περιστεράς και Λακκιάς. Οι παρεμβάσεις και ο καθαρισμός ρεμάτων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Τμήματος Συντήρησης και Αυτεπιστασίας  του Δήμου Θέρμης, για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από έντονες βροχοπτώσεις, θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα σε όλη την έκταση του Δήμου, ωστόσο απαιτείται η συνεργασία και η συμμόρφωση των δημοτών μας, που τελευταία φαίνεται να παραβλέπουν τις σοβαρές συνέπειες στη φύση και το περιβάλλον πετώντας σκουπίδια, μπάζα, ογκώδη αντικείμενα και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και σακούλες και υλικά κλάδευσης στα ρέματα της ευρύτερης περιοχής της κοιλάδας του Ανθεμούντα.
“Έχουμε χρέος όλοι μας να διαφυλάξουμε το περιβάλλον και να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο τη εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων, να σεβαστούμε τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας που αποτελούν πλούσιο οικοσύστημα. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και συμπεριφορά, να σεβαστούμε τη φύση, ώστε να πετύχουμε τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας για όλους τους πολίτες, κυρίως κατά την περίοδο των έντονων  βροχοπτώσεων”,  επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Μουστάκας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο