ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

Για δεύτερη διετία όπως είναι γνωστό υλοποιείται στο Δήμο Θέρμης η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Θέρμης και του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο “Διερεύνηση των χωρικών και χρονικών μεταβολών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων στο Δήμο Θέρμης με έμφαση στις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών” για τη μέτρηση και αξιολόγηση της αέριας ρύπανσης. Στο πλαίσιο αυτό έχουν τοποθετηθεί σταθμοί μέτρησης συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων σε επιλεγμένες θέσεις σε όλη την έκταση του Δήμου, προκειμένου να αξιολογηθεί η αέρια ρύπανση.
Διευρύνοντας το πεδίο μελέτης και εξωστρέφειας τοποθετήθηκαν σταθμοί μέτρησης αέριας ρύπανσης, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους, σε 4 σχολεία, τα οποία συμμετείχαν στην υποστήριξη του προγράμματος μέσω περιβαλλοντικών ομάδων. Σκοπός της συμμετοχής των παιδιών είναι να ενθαρρυνθεί και ενισχυθεί η περιβαλλοντική συνείδησή τους.  Η εκπαίδευση και καθοδήγηση των  μαθητών έγινε από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι το 1ο και 2ο ΓΕΛ Μίκρας, Γυμνάσιο Βασιλικών και το 1ο Γυμνάσιο Θέρμης
Τα πεπραγμένα και αποτελέσματα των μετρήσεων θα παρουσιαστούν την Παρασκευή 13-05-2022 και ώρα 11:00πμ στο 1ο ΓΕΛ Μίκρας, από τον καθηγητή Διευθυντή Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Πανεπιστήμιο Πατρών, κ. Ανδρέα Καζαντζίδη


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο