ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

thrmis gevseis dhmarxos kalhsynavlia xeria psilasavopoulos Xinh kalh

Ο πολιτισμός, η ψυχαγωγία, και η παράδοση συνενώθηκαν αρμονικά για μία ακόμη χρονιά, στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων «Θέρμης Δρώμενα 2016», που πραγματοποιήθηκαν για ένα ακόμη καλοκαίρι σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Θέρμης με επιτυχία, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πολλών κατοίκων, παρά τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.
Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, μέσα από τις δικές μας δυνάμεις τα «Θέρμης Δρώμενα», απέδειξαν φέτος, πως, φωτεινό σημείο που μας ενώνει όλους είναι ο πολιτισμός.Η ανάπτυξή «του» όσο το δυνατόν περισσότερο είναι αναγκαία και απαραίτητη, προκειμένου να αναπτυχθούμε και οι ίδιοι ως άνθρωποι μα και ως λαός γενικότερα. Τα «Θέρμης Δρώμενα» κατάφεραν για ένα ακόμη πολιτιστικό καλοκαίρι να επιτύχουν μεταξύ άλλων και τη διάδοση της ιστορίας του πολιτισμού των αξιών των παραδόσεων και των εθίμων μας.

allyleggyh 4ekdhlwsh allhleggyhs 2

«Έχοντας πάντα ως οδηγό μας, την πολιτιστική και πολιτισμική μας κληρονομιά, τις διαχρονικές αρχές και αξίες που παραλάβαμε, τα «Θέρμης Δρώμενα», έφεραν στο προσκήνιο και φέτος την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, δίνοντας παράλληλα παρών και σε μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις – συναυλίες που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χιλιάδες επισκέπτες που τίμησαν τις φετινές εκδηλώσεις από την ευρύτερη περιοχή.

xaroylis kosmossynavlies 1Κάτω από δυσκολίες και με μοναδικό όπλο το πείσμα, την εργατικότητα και την αφοσίωση του προσωπικού της ΔΕΠΠΑΘ πετύχαμε ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, με κεντρικές εκδηλώσεις τις μεγάλες συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Φράγμα Θέρμης. Αλλά και με παράλληλες εκδηλώσεις παιδικών παραστάσεων, μουσικών σχημάτων και με τη συμμετοχή των πολιτιστικών τμημάτων θεάτρου, της σχολής χορού, των φιλαρμονικών ορχηστρών και σαξοφώνων και δράσεις της δημοτικής βιβλιοθήκης που φιλοξενήθηκαν σε κάθε γωνιά του Δήμου μας.

kentrikh plateia thermis drwmenathatriki par 4

Μια πλειάδα εκδηλώσεων που περιελάμβαναν συναυλίες, αναβίωση των εθίμων και της παράδοσης αλλά και εκδηλώσεις αλληλεγγύης, που και φέτος, είχαν αρωγό και συμπαραστάτη το Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «Θέρμης Δρώμενα 2016» και ιδιαιτέρως στους δημότες και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής που με την θερμή κι εγκάρδια συμμετοχή τους έδωσαν υπόσταση και αίγλη για άλλη μια χρονιά στο καλοκαίρι του πολιτισμού του Δήμου μας.

θεατρικη παρ. 1

Στόχος μας, ήταν παράλληλα με τη δημιουργία και παρουσίαση ενός πλούσιου Πολιτιστικού Προγράμματος, να αξιοποιήσουμε έναν εξαιρετικό χώρο που προσφέρεται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, το Φράγμα Θέρμης και να του δώσουμε ζωή ανοίγοντάς τον, τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους της περιοχής και του Δήμου μας για να απολαύσουν όμορφες έντεχνες μουσικές βραδιές, με γνωστούς και καταξιωμένους στο χώρο καλλιτέχνες.

xrvmata fragma

Επιτρέψτε μου τέλος, να σας μεταφέρω με την ευκαιρία του απολογισμού των «Θέρμης Δρώμενα» την πάγια άποψή μου πως : «ο χώρος του πολιτισμού αποτελεί ένα πεδίο το οποίο μας ενώνει και μας δείχνει το δρόμο για ένα κοινό μέλλον. Είναι μία αγωγή ψυχής, που χτίζει γέφυρες και προωθεί τη φιλία τη συνεργασία και την αλληλεγγύη!

geyseis plateia thermis dhmarxosSxolari stafyliaSTAFYLIA

Η ανάδειξη και η προώθηση της πoλιτιστικής παιδείας, με ομαδικό πνεύμα σε κάθε γωνιά του Δήμου μας , και οι δράσεις αλληλεγγύης που φιλοξενήθηκαν στο πλαίσιο των φετινών «Θέρμης Δρώμενα», μας κάνουν υπερήφανους και μας γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία, να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον Πολιτισμό, που αποτελεί τη μοναδική οδό για να ένα κόσμο ειρήνης, δημιουργίας και αλληλεγγύης με τη διοργάνωση τέτοιων πολιτιστικών εκδηλώσεων, μία πλούσια πρόταση φτιαγμένη με κόπο, ευαισθησία, μεράκι, αισθητική και άποψη», επεσήμανε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Δήμητρα Χίνη, στο πλαίσο του απολογισμού των φετινών «Θέρμης Δρώμενα 2016».

Dhmarxos - Xinh


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο