ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

Στο πλαίσιο της συνεργασίας στο κρίσιμο ζήτημα αποστασιοποίησης των νέων από τα πολιτικά δρώμενα το Συμβούλιο Νέων δήμου Θέρμης υποδέχτηκε την Τρίτη 14 Μαρτίου μια τετραμελή ομάδα φοιτητών από το Worcester Polytechnic Institute (WPI). Στόχος είναι να διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να προσδιοριστούν οι λόγοι που οι νέοι έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική αλλά και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί το Συμβούλιο Νέων να συμβάλλει στην ενδυνάμωση και χειραφέτηση των νέων ανθρώπων καθώς και στην ενεργή συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Συμβουλίου Νέων και των φοιτητών του πανεπιστημίου WPI πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού με την παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Στυλιανού Αποστόλου, της προϊσταμένης Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Χρύσας Κληματσούδας και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχιλλέα Μεταλούλη.

Στη συνέχεια, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου WPI ξεκίνησαν την έρευνά τους μοιράζοντας στην πλατεία της Θέρμης ερωτηματολόγια στους νέους με σκοπό να συγκεντρώσουν όσες περισσότερες πληροφορίες απαιτούνται για την έρευνά τους. Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες που οι φοιτητές θα μείνουν στον δήμο Θέρμης έχουν προγραμματιστεί δράσεις σε όλες τις Κοινότητες.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο