ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

Η Ορχήστρα Con Fuoco γιορτάζει τα 20 και κάτι χρόνια της, με μια μουσική αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της. Πρόκειται για τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού του Δήμου Θέρμης (ΔΕΠΠΑΘ) η οποία θα δοθεί στο αμφιθέατρο του Noesis, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 21.00.
Ενορχήστρωση και Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Πολυμενέρης.
Ερμηνεία: Έλσα Μουρατίδου
Παρουσίαση- Αφήγηση:  Άλκηστις Γιωγιού
Τιμούμε τον Σκηνοθέτη :Αναστάση Δαλλή
Δωρεάν είσοδος με Προσκλήσεις. (Κρατήσεις στη γραμματεία ΔΕΠΠΑΘ στο 2310-
463423).

Με αφορμή τη συναυλία για τα 20 plus χρόνια της Con Fuoco ο Γιάννης Πολυμενέρης γράφει: “Η ορχήστρα Con Fuoco, γιορτάζει τα 20 plus χρόνια λειτουργίας της. Ο κορονοϊός μάς πρόλαβε πάνω στις ετοιμασίες για τον εορτασμό των 20 χρόνων μας, αλλά εμείς επιστρέφουμε για να τα γιορτάσουμε, έστω και με τρία χρόνια καθυστέρηση! Μουσική διαδρομή περίπου 23 χρόνων, γεμάτη ξεχωριστές στάσεις. Συμμετοχές σε φεστιβάλ, διαγωνισμούς και συναυλίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, σημαντικές συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, αλλά βεβαίως τακτική και διαρκής παρουσία, στη φυσική μας έδρα, τον Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Σαν ζωντανός οργανισμός όλα αυτά τα χρόνια, η ορχήστρα εξελίσσεται. Άλλοτε μεγαλώνει ή μικραίνει, δυναμώνει ή φθείρεται, χαίρεται ή μελαγχολεί,  αλλά πάντα βρίσκει δημιουργικές διεξόδους, μέσα από την ομαδικότητα που διαπνέει τα μέλη της. Μέλη που έρχονται και φεύγουν, αλλά για πάντα θα ανήκουν, στη μεγάλη καλλιτεχνική οικογένεια της Con Fuoco.

Ζήσαμε πολλά ξεχωριστά και διαφορετικά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Διακρίσεις σε διαγωνισμούς, όπως το Young Prague στην Τσεχία ή ο διαγωνισμός της ΧΟΝ στον Πειραιά, μοναδικές εμπειρίες όπως η γνωριμία με τον εμβληματικό πιανίστα Γιώργο Χατζηνίκο που μας φιλοξένησε για μία αξέχαστη συναυλία στο Χόρτο Πηλίου, στα 90στά του γενέθλια, η προσωπική αφιέρωση του συνθέτη Θόδωρου Αντωνίου, που έγραψε για μας ένα από τα γνωστά του Celebrations, η συνεργασία μας με την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Μέγαρο Mουσικής Θεσσαλονίκης μαζί με τις χορωδίες Μελισσάνθη και Αλεξανδρινές φωνές της Ελένης Θεοδωρίδου και με τη σύμπραξη της αγαπημένης Έλσας Μουρατίδου, αλλά και η παλαιότερη συνεργασία μας με τον Ανδρέα Καρακότα σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι…

Όλα αυτά δεν είναι μόνο αναμνήσεις. Όλα αυτά είναι οι πολύτιμες αποσκευές μας, στα μουσικά ταξίδια που έρχονται και είναι μπροστά μας. Όλα αυτά είναι που μας δίνουν την αφορμή να γιορτάσουμε, με μια επετειακή μουσική αναδρομή της ιστορίας μας”.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο