ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

skai 1Διαστάσεις αρνητικής δημοσιότητας παίρνει το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στο Δήμο Θέρμης. Σήμερα το πρωί το πρόβλημα αναδείχτηκε από την Εκπομπή «Σήμερα» του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου στον τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα η εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” που καθημερινά μεταφέρει όλη την πρωινή ειδησεογραφία, αναλύοντας τα γεγονότα τη στιγμή που συμβαίνουν, σε ζωντανή σύνδεση με το 2ο ΓΕΛ Μίκρας και τη δημοσιογράφο Ελένη Ιατρού, παρουσίασε αναλυτικά το πρόβλημα που έχει προκύψει και το οποίο παρά τις έντονες πιέσεις της Δημοτικής Αρχής Θέρμης αλλά και της σχολικής κοινότητας, παραμένει άλυτο έως σήμερα. Μιλώντας για το θέμα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Αποστόλου τόνισε μεταξύ άλλων πως αν και οι προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος από πλευράς Δήμου ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάρτιο, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί   ασφαλής και ανεμπόδιστη μεταφορά των μαθητών μας στα σχολεία τους.

skai 3Μάλιστα ο κ. Αποστόλου επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως τα δρομολόγια που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι:

  • Από Πλαγιάρι προς το 2ο Γυμνάσιο Μίκρας, όπου η χιλιομετρική απόσταση είναι κάτω των 3 χιλιομέτρων, δεν υπάρχει γραμμή του ΟΑΣΘ και η πεζή διαδρομή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τα παιδιά.
  • Από Νέο Ρύσιο προς το 2ο ΓΕΛ Μίκρας, όπου η διαδρομή είναι μικρότερη των 5 χιλιομέτρων και η μεταφορά των μαθητών γίνεται με δρομολόγιο της γραμμής του ΟΑΣΘ με πάσο. Ωστόσο η επιστροφή των μαθητών είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη, καθώς αναγκάζονται να κατεβαίνουν στη θέση- στάση Νεράιδα, επί του  Κεντρικού Επαρχιακού δρόμου Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας  και να διασχίζουν τη Κεντρική οδό διπλής κατεύθυνσης, μήκους 30 μέτρων περίπου και στη συνέχεια να διανύουν επιπλέον 1,5 χιλιόμετρο δρόμου, ώστε να φτάσουν στο Νέο Ρύσιο.
  • Από τη Σουρωτή προς το ΓΕΛ Βασιλικών και το ΕΠΑΛ Βασιλικών, όπου επίσης η απόσταση είναι μικρότερη από την προβλεπόμενη από το Νόμο και η μεταφορά των παιδιών γίνεται  με γραμμή του ΟΑΣΘ με πάσο.
  • Από τη Νέα Ραιδεστό προς το ΕΠΑΛ Βασιλικών, το Νέο Ρύσιο, την Αγία Παρασκευή και τους Ταγαράδες  προς το ΕΠΑΛ επίσης,  όπου η μεταφορά γίνεται με γραμμή ΟΑΣΘ και δωρεάν κάρτα πολλαπλών διαδρομών.
  • Από την Αγία Παρασκευή προς το ΓΕΛ Βασιλικών και από την Καρδία προς το 1ο ΓΕΛ Μίκρας, όπου  η μεταφορά γίνεται με γραμμή του ΟΑΣΘ και δωρεάν κάρτα πολλαπλών διαδρομών.

skai 5skai 2Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέου Ρυσίου κ.Χρήστος Θωμάρεις μιλώντας στο πλαίσιο της εκπομπής, στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα με τα  αραιά δρομολόγια του ΟΑΣΘ από το Νέο Ρύσιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως λεωφορείο από την περιοχή περνά ανά μιάμιση ώρα, γεγονός που δυσκολεύει ιδιαιτέρως τη μεταφορά των παιδιών στα σχολειά τους συμπληρώνοντας πως για όλες τις διαδρομές μεταφοράς μαθητών προς τα σχολεία του Δήμου Θέρμης μέσω ΟΑΣΘ,  έχει ζητηθεί η αύξηση των δρομολογίων από πλευράς Οργανισμού, ώστε οι μαθητές γρήγορα και ανεμπόδιστα να φτάνουν στο σχολείο τους καθημερινά.

Στα προβλήματα δε που αντιμετωπίζουν αλλά και τους κινδύνους  που  καθημερινά συναντούν κατά τη μεταφορά τους στα σχολεία αναφέρθηκαν και οι ίδιοι οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Μίκρας, που δυστυχώς για άλλη μία φορά πρωταγωνιστούν σε ένα σοβαρό ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί άμεσα.

Η Δημοτική Αρχή Θέρμης, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις ασφυκτικές πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο