ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

giorth stafylioy neo ryssio 2Ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, εκθέσεις , παραδοσιακά χορευτικά σύνολα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι εκατοντάδες επισκέπτες κατά την αναβίωση των τριάντα τεσσάρων χρόνων παράδοσης το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 8 και μισή το βράδυ, με τη  Γιορτή σταφυλιού και τρύγου που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο του Νέου Ρυσίου. Πρόκειται για μία γιορτή που έχει ξεκινήσει από το 1983, ως μια προσπάθεια προβολής της καλλιέργειας του αμπελιού, του σταφυλιού και των παραγώγων του.  Στην φετινή εκδήλωση ο Λαογραφικός Σύλλογος «Η Αρετσού» παρουσίασε και ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο με χορούς και τραγούδια.

giorth stafylioy neo ryssio 3Στο πλαίσιο της γιορτής οι επισκέπτες είχαν μάλιστα την ευκαιρία να απολαύσουν  γλυκό σταφύλι και καλό κρασί, ενώ παράλληλα λειτούργησε και έκθεση ποικιλιών σταφυλιού και των παραγώγων τους, γευσιγνωσία οίνου, έκθεση κρασιού και τσίπουρου. Τις φετινές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος καθώς και οι: Σωκράτης Φάμελλος, Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης – ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο κ. Μάρδας Δημήτρης, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης – ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο κ. Λαζαρίδης Γιώργος, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης – ΑΝ.ΕΛ.,
ο κ. Καράογλου Θεόδωρος, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης – Ν.Δ.,
ο κ. Αναστασιάδης Σάββας, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Ν.Δ., καθώς και
ο Επίτιμος Πρόξενος του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, κ. Ιωάννης Βεργίνης και ο Γενικός Πρόξενος Κύπρου, κ. Αντώνης Μανδρίτης.
Επίσης στη γιορτή παραυρέθηκαν η κ. Δραγάτση Μαρία, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.)
ο κ. Ιωάννης Μανδρίνος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης .

giorth stafylioy neo ryssio 1Από τον Δήμο Θέρμης τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ακόμη,  η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ, κ. Αθηνά Παπαδάκη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Στέλιος Αποστόλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Κοντοπίδης και Δημήτρης Λιάντας,ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ταγαράδων, κ. Δημήτρης Καλαθάς, ενώ παρευρέθηκαν τέλος και ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σερραίων Κατοίκων Δήμου Θέρμης κ.κ Παναγιώτης Μαλούδης και Κωνσταντίνος Γκαλέτσας.

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο