ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Κάθε χρόνο από το 2001 έως σήμερα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Δημοτικής κοινότητας Αγίας Παρασκευής Θέρμης σε συνεργασία με τη ΔΕΠΠΑΘ διοργανώνουν γιορτή για το περίφημο τοπικό προϊόν σπανάκι.
Η Γιορτή Σπανακιού που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 συγκέντρωσε και φέτος εκατοντάδες επισκέπτες εντός και εκτός των ορίων του Δήμου μας. Άνθρωποι από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης πλαισίωσαν για μία ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής, γεύτηκαν τις ωραίες και νόστιμες λιχουδιές από σπανάκι που ετοίμασαν οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας, τη μοναδική σπανακόπιτα και άλλα εδέσματα με βάση το σπανάκι, που δημιουργούν γυναίκες του χωριού.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε ο  τυπικός διαγωνισμός και η βράβευση της καλύτερης σπανακόπιτας και παρουσιάστηκαν δεκάδες λιχουδιές και φαγητά που είχαν  βάση το σπανάκι.
Η αυλαία του επιτυχημένου θεσμού των “Θέρμης Δρώμενα 2019” πέφτει το ερχόμενο τριήμερο Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή 27,28 και 29 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα με το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αίγειου, Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων.


Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το ετήσιο συνέδριο των νέων αγροτών, συναυλία με το Θωμά Μιχαλάκα και πολλά μαγειρέματα από διακεκριμένους Σεφ που θα μας παρουσιάσουν κρητική κουζίνα και ποντιακά εδέσματα μαγειρεμένα με τοπικά πάντα προϊόντα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίου Αντωνίου.
Το Σωματείο κρεοπωλών Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την κρεατοτεχνία με νέες κοπές ενώ οι γυναίκες του ΚΑΠΗ Βασιλικών θα μαγειρέψουν για όλους παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας.
Το Φεστιβάλ στηρίζουν με τη συμμετοχή τους και τις εξαιρετικές συνταγές που θα ετοιμάσουν οι σεφ : Μυρσίνη Λαμπράκη, Τάσος Τόλης, Στυλιανός Δίγκας, Σοφία Ουργαντζίδου.


Τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι θα συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών και συγκεκριμένα από από το Σύλλογο Ποντίων Παναγία Σουμελά , το Χορευτικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής και το ΛΑ.ΧΟ.ΣΥ.ΒΑ.


Τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών προϊόντων θα πραγματοποιηθούν από το Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο την Παρασκευή 27/09/2019 και ώρα 18.00 το απόγευμα,  ενώ θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα με θέμα “Συμπράττουμε αποτελεσματικά για την ανάδειξη του ελληνικού Αίγειου, πρόβειου κρέατος και των τοπικών προϊόντων των Βασιλικών και της ευρύτερης περιοχής και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς την αλυσίδα παραγωγής”.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο