ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

dromos karouliasfaltikaΦωτογραφία0527

                                                                                                    Το προηγούμενο διάστημα, από το καλοκαίρι μέχρι το Φθινόπωρο, η Αντιδημαρχία Συντηρήσεων και Αυτεπιστασίας πραγματοποίησε σειρά παρεμβάσεων σε όλους τους οικισμούς του δήμου για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό και εν όψει του τρύγου πραγματοποιήθηκε συντήρηση των αγροτικών δρόμων στο Κάτω Σχολάρι, στην Καρδία, τον Τρίλοφο, το Πλαγιάρι, την Θέρμη, τους Ταγαράδες, τη Ν. Ραιδεστό, την Αγ. Παρασκευή, την περιοχή της Λακκιάς στα όρια με τα Βασιλικά, την Κάτω Περιστερά και τον Αγ. Αντώνιο.
Δυστυχώς όμως, λόγω των καιρικών φαινομένων πολλοί δρόμοι που συντηρούνται γίνονται απροσπέλαστοι. Ειδικά στο Κ. Σχολάρι, στον Τρίλοφο, την Καρδία και την Αγ. Παρασκευή όπου υπάρχει μεγάλη κλίση στο έδαφος με μια ραγδαία βροχόπτωση πολλοί δρόμοι γίνονται «ποτάμια». Για τις παρεμβάσεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν 10.000 κυβικά αδρανή υλικά και 2.000 κυβικά αμμοχάλικα.

Ορεινός όγκος Περιστεράς –Λιβαδίου
Ενόψει του θερισμού στον ορεινό όγκο Περιστεράς –Λιβαδίου, έγινε συντήρηση του αγροτικού και δασικού δικτύου που συνδέει την Περιστερά με το Αδραμέρι, τα όρια του Χορτιάτη, τα όρια του Ζαγκλιβερίου και τον οικισμό του Αγ. Χαράλαμπου.
Τα συνεργεία της αντιδημαρχίας εργαστήκαν ακόμη και πέρα από τα διοικητικά όρια του Δήμου και στα διοικητικά όρια του δήμου Λαγκαδά.
Συντηρήθηκε, επίσης ο δασικός δρόμος που οδηγεί στον Πρ. Ηλία Βασιλικών, ο οποίος είναι γύρω στα 3,5 χιλιόμετρα καθώς και δρόμοι της γύρω περιοχής που οδηγούν σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
Έγινε συντήρηση σε δρόμους περιμετρικά του χωριού του Λιβαδίου, όπου στρώθηκαν οι δρόμοι με 3Α και ισοπεδώθηκαν με γκρέιντερ και οδοστρωτήρα (αγροτικοί και δασικοί). Καθαρίστηκαν από τις κατολισθήσεις λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και απομακρύνθηκαν τα χώματα.
Επίσης καθαρίστηκε ο δρόμος προς το εκκλησάκι του Αγ. Χαραλάμπους λόγω κατολισθήσεων, ενώ καθαρίστηκαν σημεία των ρεμάτων από φερτά υλικά.
Ενόψει του πανηγυριού του 15Αυγουστου καθαρίστηκε στο Λιβάδι ο χώρος γύρω από το εκκλησάκι της Παναγίας. Συντηρήθηκαν, ακόμη οι αγροτικοί δρόμοι προς τα εξωκλήσια του Πρ. Ηλία, Παναγίας, Αγ. Κυριακής, Αγ. Μαρίνας και Αγ. Αναστασίας, Πρ. Ηλία, και Αγ. Παρασκευής στην Περιστερά.
Για την εκτέλεση αυτών των εργασιών η αντιδημαρχία διέθεσε γκρέιντερ, οδοστρωτήρας, JCB, και φορτηγό.

Συντήρηση και Αυτεπιστασία
Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς έγινε συντήρηση σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου μας. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες ελαιοχρωματισμών, ηλεκτρολογικές κ.α., ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής μικροεπίπλων (ντουλάπες), μικροεπισκευών και σιδηροκατασκευών.
Έγιναν επεμβάσεις αποκατάστασης στο Γυμνάσιο του Ν. Ρυσίου και στον Παιδικό Σταθμό «Μελισσόπουλα». Επίσης έγινε καθαρισμός του καναλιού και έγινε τάφρος περιμετρικά του σχολείου.
Έγιναν επισκευές πλακοστρώσεων στη Θέρμη, τον Τρίλοφο, το Πλαγιάρι, και την Καρδία, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες παρεμβάσεις. Καθώς και τσιμεντοστρώσεις σε διαβάσεις οδών στην περιοχή της Λακκιάς. Κατασκευάστηκε, ακόμη, ένα μικρό σωληνωτό γεφυράκι στην Λακκιά και ένα κοντά στον δημοτικό λαχανόκηπο στην περιοχή της Ν. Ραιδεστού (στο ρέμα Ταγαράδων έως Ανθεμούντα).
Αποκαταστάθηκε η δυτική πλευρά της περίφραξης των νεκροταφείων της Θέρμης, η οποία έπεσε λόγω παλαιότητας και προστέθηκε περίφραξη 150 μέτρων.
Άμεση ήταν και η παρέμβαση στην εκκλησία του Αγ. Ανδρέα στην Περιστερά. Μετά την πυρκαγιά έγινε συντήρηση και αποκατάσταση του ναού (ηλεκτροφωτισμός, ξυλουργικές και υδραυλικές εργασίες) καθώς και ο ελαιοχρωματσμός του Πνευματικού Κέντρου.

Δημοτικά κτίρια
Κατασκευαστήκαν ξύλινα έπιπλα για δημοτικά κτίρια (γκισέ στο ΚΕΠ Βασιλικών και στο ΚΕΠ Πλαγιαρίου καθώς και έπιπλα κουζίνας στο ΚΕΠ Πλαγιαρίου.
Στο κοινοτικό κατάστημα Λιβαδιου έγινε ντουλάπα για τις ανάγκες διατήρησης του αρχείου του Λιβαδίου.
Μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν τα dexion του αρχείου της Πολεοδομίας.
Έγιναν, τέλος, ξυλουργικές, υδραυλικές, οικοδομικές και ηλεκτρολογικές εργασίες για τη συντήρηση του κτιρίου όπου στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης.
Κατασκευαστήκαν, επίσης, ερμάρια, ράφια, ντουλάπες για τα αρχεία και γραφεία για τις ανάγκες και των δημοτικών κτιρίων.
Στον Αγ. Αντώνιο έγινε συντήρηση της Κοινότητας, αλλάχθηκαν οι (ξύλινες) κολόνες στήριξης στα μπαλκόνια και το στέγαστρο, καθώς και τα κάγκελα στα μπαλκόνια.
Στον δρόμο Ταγαράδων -Αγ. Παρασκευής έως την 11η οδό έγινε καθαρισμός του ερείσματος του δρόμου και έπεσε 3Α για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ρέμα των Ταγαράδων έως την 11η οδό.

Ασφαλτικά
Έγιναν μικροεπεμβάσεις για την αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα σε δρόμους στον Τρίλοφο εντός και εκτός σχεδίου, το Πλαγιάρι, την Αγ. Παρασκευή, τη Σουρωτή (ο δρόμος από Ε.Ο. Πολυγύρου προς Σουρωτή έγιναν συντηρήσεις και μικροεπεμβάσεις σε σημεία με λακκούβες εντός της Σουρωτής), την Θέρμη, το Τριάδι (τον δρόμο που ενώνει τη Ν. Ραιδεστό με το Τριάδι), και του Ταγαράδες (περιοχή εκτός σχεδίου, προς το ξενοδοχείο Polis.
Η αποκατάσταση έγινε με θερμή άσφαλτο, ενώ τακτικά γίνεται αποκατάσταση στις λακκούβες και με ψυχρή άσφαλτο. Το 2015 χρησιμοποιήθηκε συνολικά 400 τόνοι θερμή άσφαλτο και 41τόνοι ψυχρή άσφαλτο.

Ηλεκτροφωτισμός
Λόγω των καιρικών φαινομένων προκύπτουν πολλά προβλήματα με τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες. Παράλληλα λόγω των βλαβών οι λάμπες καίγονται. Στο πλαίσιο των συντηρήσεων του δικτύου τοποθετήθηκε ηλεκτροφωτισμός περιμετρικά του κτιρίου της Κοινότητας Νιας Ραιδεστού με νέα φωτιστικά σώματα.
Έγινε, επίσης, ανακατασκευή του δημοτικού φωτισμού του πάρκου δίπλα στο Δημοτικό Κατάστημα Τριλόφου.
Τέλος στο φράγμα Θέρμης ανακατασκευάστηκε η εξέδρα των εκδηλώσεων.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο