ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Ενημέρωση|

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανάπλαση της οδού Ρήγα Φεραίου που αφορά στην αισθητική αναβάθμιση του βασικού κυκλοφοριακού άξονα του οικισμού των Ταγαράδων του Δήμου Θέρμης. Στόχος της ανάπλασης της οδού είναι η εξασφάλιση της άνετης και ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων των πεζών και η διευκόλυνση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται κατά μήκος της οδού.

rhga feraiou 2rhga feraioy 4

Στο πλαίσιο της παρέμβασης, διαμορφώνονται οι κάθετοι δρόµοι σε ένα µήκος περίπου 10 µέτρων, κατασκευάζονται υπερυψωμένες διαβάσεις πεζών στις διασταυρώσεις της οδού Ρήγα Φεραίου µε τις κάθετες οδούς, που αποσκοπούν στη μείωση της ταχύτητας των διερχομένων οχημάτων καθώς και θέσεις στάθμευσης κατά µήκος της οδού.rhga feraioy 7Αναλυτικά οι παρεμβάσεις αφορούν:
Εκσκαφή των θεμελίων τεχνικών έργων, καθαίρεση µεµονωµένων στοιχείων κατασκευών από άοπλο σκυρόδεµα 3, κατασκευή πεζοδρομίων µε πλάκες τσιµέντου και κυβόλιθους, συμπλήρωση της βάσης οδοστρωσίας και της ασφαλτικής στρώσης όπου απαιτείται κατόπιν των επεµβάσεων, διαγράμμιση του οδοστρώματος, και ηλεκτροφωτισμό της οδού ώστε να εξασφαλιστεί επαρκές επίπεδο φωτισµού με ομοιόμορφη κατανοµή που θα δημιουργεί ασφάλεια και άνεση κατά τη διάβαση του κεντρικού οδικού άξονα των Ταγαράδων.

rhga feraioy 8rhga feraioy 9

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισµού 280.000,00€ που χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του ∆ήµου Θέρμης και που υλοποιείται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού και προγραμματισμού της Αντιδημαρχίας Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θέρμης, με βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα και μακροπρόθεσμη αξιοπιστία.

rhga feraioy 10rhga feraioy 11rhga feraioy 12rhga feraioy 14

«Συνεχίζουμε στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού μας, να υλοποιούμε έργα για τη βιώσιμη ανάπτυξη με στρατηγική για τις υποδομές και τις αστικές αναπλάσεις, ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας, η αλλαγή της όψης των Δ.Δ. του Δήμου μας, με την αισθητική και λειτουργική τους βελτίωση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης κ. Απόστολος Τσολάκης.

rhga feraioy 15


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο