ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

EKDHLVSH ELPIDA

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ, διοργανώνεται επετειακή εκδήλωση αύριο Παρασκευή 2 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς επί της “Οδού Χηλής”και ώρα έξι το απόγευμα και στο πλαίσιό της πρόκειται να παρουσιαστούν δράσεις και πρωτοβουλίες του Κέντρου στην κατεύθυνση πρόληψης της τοξικοεξάρτησης και της προαγωγής της ψυχικής και σωματικής υγείας. Όπως είναι γνωστό, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ» λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1998 στο πλαίσιο της Εθνικής Πολιτικής για την Πρόληψη της τοξικοεξάρτησης. Στηρίζεται από τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (ΟΚΑΝΑ) οικονομικά και επιστημονικά.

Λίγα λίγα για το Κέντρο:

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ» , είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία της οποίας μέλη είναι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ & β΄ βαθμού, αλλά και κοινωνικοί φορείς. Έχει έδρα το Δήμο Καλαμαριάς και δραστηριοποιείται στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Κύριος σκοπός της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι η πρόληψη της τοξικοεξάρτησης – ιδιαίτερα των νέων – και η προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας των κατοίκων της περιοχής. Εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης σε γονείς, νέους, εκπαιδευτικούς και άλλες κοινωνικές ομάδες. Συμμετέχει σε δίκτυα και εμπλέκει εθελοντές για να στείλει μηνύματα πρόληψης στην τοπική κοινωνία. Στελεχώνεται από εξειδικευμένους κοινωνικούς
Η «ΕΛΠΙΔΑ» επιδιώκοντας την καινοτομία και πρωτοτυπία έχει σχεδιάσει και εκδώσει σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, πρωτότυπα εκπαιδευτικά υλικά όπως:
«Ψυχική υγεία : ενίσχυση της αυτοεκτίμησης» (2002),
«Emergency break : Violence prevention through non-formal education/learning» (2006)
«Resist : ένα εκπαιδευτικό υλικό για την πρόληψης της χρήσης στους νέους» (2007),
«Νιώθω ασφαλής στο σχολείο μου: ένα υλικό για την πρόληψη της βίας και της επιθετικότητας στην πρωτοβάθμια» (2008),
«Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση» (2009)
«Κάπνισμα; Όχι εμείς!» (2014).

Αξίζει να σημειωθεί πως στα 20 χρόνια λειτουργίας η  ΕΛΠΙΔΑ  έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις  για την ποιότητα του έργου της. Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε :

  • το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πρόληψης 2008 από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
  • την ένταξή της στα 23 καλύτερα προγράμματα του Γ’ΚΠΣ (2000-2006) από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο